מסלול ביו-קונברג’נס: האצת טכנולוגיות משנות מציאות בתחום שירותי הבריאות

על המסלול

המסלול מאפשר לחברות טכנולוגיה ישראליות או לקבוצות של חברות טכנולוגיה ישראליות המשתפות פעולה, לבצע בישראל הדגמה-ראשונה-בעולם (First in human) של פתרונות טכנולוגיים משנות מציאות (Disruptive Innovation) לאתגרים גלובליים שלא קיים עבורם פתרון.
המסלול נוצר כדי להציע לחברות דרך לממש הזדמנויות שוק גלובליות שכיום קשה לממש אותם בשל חסמים רגולטוריים, או העדר רגולציה, או בגלל שקשה ליצור אינטגרציה בין חברות וטכנולוגיות שונות במטרה לספק פתרון שלם לכל שרשרת הערך; לסייע בפיתוח אקוסיסטם טכנולוגי שלם בישראל; ולתת יתרון תחרותי לחברות המשתתפות, כדי להאיץ את הפריצה שלהן לשווקים הגלובליים בתום התכנית.

מוזמנים לצפות בוובינר על המסלול:

מטרת המסלול

ביוקונברגנס הוא תחום טכנולוגי שמהותו שילוב של שיטות, רעיונות וטכנולוגיות שבסיסם ביולוגי יחד עם ידע וטכנולוגיות מתחומים אחרים כגון פיזיקה, מדעי המחשב, מתמטיקה והנדסה. פעילות בתחום הביוקונברג’נס דורשת ידע ביולוגי עמוק, לצד ידע הנדסי עמוק וגם שילוב בין אנשי ביולוגיה לאנשי הנדסה ומדעי מחשב. מטבע היותו תחום טכנולוגי חדש, הוא מלווה באתגרים טכנולוגיים ורגולטוריים משמעותיים.  התחום מצוי בצמיחה משמעותית ובשנת 2022 גודל השוק היה 120B$  עם צפי גידול של 7.94% CAGR. הרשות מעוניינת לתמוך ולקדם פתרונות טכנולוגיים חדשניים מתחום הביוקונברג’נס שיש להם פוטנציאל להתמודד עם האתגרים והכאבים בשוק הבריאות ולייצר פוטנציאל לשיבוש השווקים העולמיים בתחומים אלה.

במסגרת המסלול אפשר להגיש בקשה להשקעה משלבים מוקדמים של הפיתוח הטכנולוגי, תוך אפשרות להתייעצות שוטפת עם משרד הבריאות וקבלת ליווי רגולטורי שיאפשר כניסה מהירה לניסוי קליני בישראל.

למי מיועד המסלול?

תאגידים ישראליים או קבוצות חברות טכנולוגיה ישראליות המפתחות טכנולוגיות ומוצרים חדשניים משני מציאות בעולמות הבריאות ובתחום הביוקונברגנס, כמו שמפורט בקול הקורא.

מה מקבלים?

  • ליווי רציף של התהליך הרגולטורי ע”י משרד הבריאות הישראלי לתיווך התהליכים הרגולטוריים הנדרשים. 
  • מימון כספי בשיעור של בין 20% לבין 50% מתוך סך תקציב התכנית המאושר, בכפוף להוראות מסלול הטבה מס’ 1 ונהליו, ובהתאם למדיניות ההשקעה של חטיבת צמיחה.
  • הערכה מעמיקה של הטכנולוגיה או הפתרון המוצע ע”י הרשות לחדשנות.

*עמידה בתנאי המסלול אינה מבטיחה קבלת מימון. בקשה שמוגשת נבחנת ומדורגת באופן יחסי לכלל הבקשות ובמגבלות התקציב הקיים.

מדוע כדאי?

  • הפחתת סיכון (de-risking) של עלויות מו“פ, הדגמה, אינטגרציה ורגולציה : המסלול מציע השקעה כספית והשתתפות בסיכונים הפיננסיים הכרוכים בתהליך הפיתוח וההדגמה, ללא קבלת זכויות הצבעה בחברה וללא תלות ברווחים או בהצלחות עתידיות של החברה. החברה תחזיר לרשות החדשנות את המימון שקיבלה על-ידי תשלום תמלוגים ממכירות רק אם המיזם הצליח להגיע לשלב המסחור. 
  • התנסות בתוך “ארגז חול רגולטוריבעל ייחודיות עולמית בישראל 
  • שיתופי פעולה ויצירת ערך: הזדמנות לשיתוף פעולה בין חברות טכנולוגיות ישראליות המפתחות טכנולוגיות או מוצרים חדשניים משבשים ורב-שימושיים. כמו-כן אפשרות לחשיפה וליצירת Design Partnerships. 
  • השקעה שהיא תו איכות : השקעה של רשות החדשנות ניתנת רק לאחר בדיקה והערכה מקצועית מקיפה (Due diligence) של הפרויקט והיא מהווה תו איכות לחברות ומקלה עליהם לגייס את סבב ההשקעה הבא.

תנאי המסלול

  1. להיות תאגיד רשום בישראל. 
  2. לעמוד בתנאי ההגשה המפורטים לעיל. 
  3. הרחבה ופירוט נוסף בהוראות מסלול הטבה מס’ 1 – קרן המו”פ. 
  4. כל האמור בעמוד זה, לרבות לעניין הגשת הבקשות, בחינתן, ההחלטה בדבר אישור או דחיה של בקשות, מתן הטבות והחובות והזכויות של מקבל הטבה, כגון בקשר לידע וקניין רוחני, דיווח ותשלום תמלוגים, יהיו בהתאם לאמור בהוראותחוק החדשנות, מסלול ההטבההרלוונטי והכללים והנהלים שנקבעו מכוחם (לרבות אלו המופיעיםבאזור נהלי המסלול) 

קריטריונים להערכת בקשה

  • היבט טכנולוגי: רמת החדשנות הפונקציונאלית והחדשנות הטכנולוגית של המוצר, לרבות מידת המורכבות והעומק שלו, אתגריה הטכנולוגיים של התכנית והיתכנותה הטכנולוגית. 
  • היבט עסקי: פוטנציאל הצמיחה העסקי-כלכלי של המבקש בעקבות הצלחת התוכנית לרבות הפוטנציאל העסקי, גודל ו/או קצב גידול השוק , היתרון התחרותי (לרבות חוזק הקניין הרוחני) ותיקוף השוק שבוצע. 
  • היבט משקי: התשואה העודפת לכלכלה הישראלית, לרבות אתגרי חדירה גבוהים לשוק והפוטנציאל להתפתחות חברה שלמה בישראל. 
  • היבט יכולות המבקש: יכולות המבקש להשלים את התכנית בהצלחה, לרבות יכולת ניהולית, יכולת טכנולוגית/הנדסית, יכולת עסקית/שיווקית והישגים עד כה. 

הכנו בעבורכם סרטון קצר הממחיש את הקריטריונים בהם אנו בוחנים את הבקשות שמוגשות אלינו.

איך מגישים בקשה?

*רגע לפני שאתם ממלאים את מסמכי הבקשה קראו את דף הנחיות טכניות חשובות למילוי מסמכי הבקשה
*משתמשי אפל! הכנו גם עבורכם הנחיות למילוי מסמכי הבקשה.

מועדים להגשת בקשה

הבקשות תועלנה לדיון בוועדת המחקר במועדים קבועים, והחברות צפויות לקבל תשובות בהתאם לתאריכי ההגשה שיפורסמו להלן.

דגשים כלליים להגשת הבקשה:

  • רשות החדשנות מקבלת אך ורק בקשות שלמות ותקינות, המוגשות בצירוף כלל הטפסים המופיעים על פי תנאי מסלול ההטבה.
  • אם תהיינה אי-התאמות בין הטפסים, קובץ התקציב הוא הקובע.
  • בקשה שתתקבל אחרי 12:00 בצהרים או בצורה שאינה שלמה ותקינה – תדחה ותוחזר לשולח.

 


 

ערכנו וובינר בכדי לענות על כל השאלות שלכם, הקליקו לצפייה:


 

טפסים ומסמכים להגשה

בעת מילוי קובץ התקציב יש לבחור בגיליון הראשי בשם המסלול ‘מתקני הרצה (פיילוטים) – מסלול הטבה מס’ 2′

במידה ומוגשת יותר מבקשה אחת בשנה וקיימת חפיפה בתקופות הביצוע המבוקשות

שאלות נפוצות

המסלול תומך בפתרונות חדשניים בתחום הביוקונברג’נס שהם בעלי פוטנציאל להשפעה רחבה על מערכת הבריאות הגלובלית בדגש על פתרונות שלא ניתן לפתח ולהדגים אותם כתוצאה מהעדר רגולציה מאפשרת בשווקי היעד הגלובליים.

ראו את רשימת האתגרים לדוגמה, המופיעה תחת הכותרת “למי מיועד המסלול?” למעלה. נדגיש שניתן להציע פתרונות לאתגרים נוספים בתחום שאינם מופיעים ברשימה.

בנוסף, ראו את ההגדרה בתכנית ביוקונברג’נס לחברה או פרויקט כביוקונברג’נס:

תהליך הפיתוח משלב לפחות שתי טכנולוגיות מדיסציפלינות שונות, כאשר אחת הטכנולוגיות שייכת לתחום מדעי החיים/ביולוגיה, וגם;
תהליך הפיתוח מחייב השתתפות פעילה ותרומה משמעותית של מומחה/ים מתחום מדעי החיים יחד עם מומחה/ים מתחום טכנולוגי אחד נוסף לפחות (תוכנה, אלקטרוניקה, פיזיקה וכו’).

המסלול מתמקד בפתרונות טכנולוגיים שאין עבורם הליך רגולטורי סדור וסטנדרטי ברשויות הרגולטוריות הגלובליות. אם קיים הליך רגולטורי סטנדרטי שמאפשר לחברה לפתח, להדגים וליישם את הפתרון שלה כבר היום בשווקי היעד הגלובליים, התאמת הפתרון למסלול תהיה נמוכה.

לא. רק תאגיד ישראלי המבצע מחקר ופיתוח לצרכים מסחריים יכול להגיש בקשה במסגרת המסלול (ראו סעיף 7.1.א. להוראת מסלול הטבה מס’ 1).

תקופת הביצוע של התכנית היא עד 36 חודשים. תקופת הביצוע יכולה להתחיל החל מהראשון בחודש בו הוגשה הבקשה ואילך, ולא ניתן יהיה להכיר בהוצאות שבוצעו טרם תאריך זה.
במידה וקצב הפעילות מתעכב ונדרשת תקופה ארוכה יותר ביחס לתקציב שאישרה הוועדה, ניתן להגיש בקשה להארכת תקופה

על החברה להתחיל לכל הפחות לבצע ניסוי קליני ראשון (First in Human) בארגון בריאות ישראלי במסגרת התכנית המאושרת. בעת הגשת הבקשה אפשר לצרף מסמך הצהרת כוונות (LOI) מארגון בריאות ישראלי, לרבות מכתב מ-PI. חברה שתקבל מימון מוועדת המחקר, תזכה לליווי ותמיכה של השותפים הרגולטוריים במשרד הבריאות באופן שוטף ורציף לכל אורך שלבי התהליך הרגולטורי.

לא. אין תקרת תקציב לבקשה במסלול זה. עם זאת, מצופה שהתקציב המבוקש יהיה בהלימה למשאבי החברה ולמשאבים הנדרשים לביצוע בתוכנית. שימו לב שוועדת  המחקר רשאית לאשר עד 50% מסך תקציב התכנית המאושר, בכפוף להוראות מסלול הטבה מס’ 2 ונהליו, ובהתאם למדיניות ההשקעה של חטיבת צמיחה.

ניתן להגיש מספר בקשות תמיכה לרשות במקביל רק במידה ולא מדובר באותה תכנית מחקר ופיתוח, כלומר אין חפיפה בין משימות או משרות של אותו אדם (אין כפל מימון).
במידה ומגישים תכניות בעלות תקופות ביצוע חופפות יש לצרף טופס ריכוז משאבים המופיע בדף המסלול.
שימו לב כי לא תנתן תמיכה, עבור תכנית שנתמכת על ידי מקור ממשלתי אחר או תכנית מו”פ אשר נעשית בהזמנה של אחר (לדוגמא: קוסט פלוס, קבלנות משנה).

יצירת קשר

לשאלות כלליות ולשאלות על אופן הגשת בקשה באזור האישי, ניתן ליצור קשר עם מערך הלקוחות בערוצים השונים המופיעים בדף צרו קשר באתר רשות החדשנות.

לשאלות על התאמת החברה למסלול זה, ניתן ליצור קשר עם נציגי מסלול מיזמים משני מציאות במייל הבא: disruptive-pilots@innovationisrael.org.il. נא לציין בכותרת  Bioconvergence ואת שם החברה.

קול קורא חדש נפתח
להאצת טכנולוגיות ביוקונברג’נס משנות מציאות בשירותי הבריאות
הקליקו כאן לפרטים

 

מוכנים להגיש בקשה? התחברות לאיזור האישי והגשת בקשה
<script>obApi('track', 'Lead');</script><script>function gtag_report_conversion(url) { var callback = function () { if (typeof(url) != 'undefined') { window.location = url; } }; gtag('event', 'conversion', { 'send_to': 'AW-721764322/hYfmCOzXs5IZEOL_lNgC', 'event_callback': callback }); return false; }</script><script> _tfa.push({notify: 'event', name: 'lead_keren_heznek', id: 1117963});</script><script>window.lintrk('track', { conversion_id: 17105345 });</script><script> fbq('track', 'Lead');</script><!-- Google --><script>function gtag_report_conversion(url) { var callback = function () { if (typeof(url) != 'undefined') { window.location = url; } }; gtag('event', 'conversion', { 'send_to': 'AW-721764322/hYfmCOzXs5IZEOL_lNgC', 'event_callback': callback }); return false; }</script>