רשות החדשנות – מניעים את ההייטק הישראלי קדימה:
ישראל היא לא רק סטארט-אפ ניישן, היא אומת החדשנות. מכאן יוצאים הרעיונות שמשנים את העולם, מכאן מגיעים הפתרונות הטכנולוגיים הכי מתקדמים, ומכאן צומחות החברות הכי מעניינות. אבל מאחורי כל זה יש מנוע שדואג שהקסם הזה ימשיך לקרות – רשות החדשנות.
אנחנו הגוף שאחראי להניע, להשקיע ולפתח את החדשנות הטכנולוגית של ישראל. יזמים, סטארט-אפים, חברות ענק, חוקרים ואפילו סטודנטים עם רעיון משוגע – אנחנו הכתובת שלכם. התפקיד שלנו הוא להפוך חזון למציאות, ולעזור לכל מי שמוכן להעז ולשנות את המשחק.
מה בעצם אנחנו עושים?
השקעות במו”פ – להפוך רעיונות לטכנולוגיות פורצות דרך
יש לכם רעיון מבריק אבל הדרך לשוק עוד לפניכם? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן.
רשות החדשנות משקיעה בשלבים הקריטיים ביותר של מחקר ופיתוח, בהם האתגר הטכנולוגי גדול, והסיכון עדיין גבוה.
אנחנו פועלים בשיתוף עם השוק הפרטי ונכנסים כחלק מסבב השקעה יחד עם משקיעים נוספים, על מנת לאפשר פיתוח של טכנולוגיות מתקדמות וליצור ערך לשוק הישראלי והגלובלי.
בפועל, זה אומר:
- השקעה ברעיון מהשלב ההתחלתי (גם לפני גיוס סבב השקעה ראשון)
- השקעה בחברות סטארט-אפ משלב הרעיון ועד לשלבים מתקדמים
- מימון לפיתוח טכנולוגיות חדשניות – ממדעי החיים ועד קוונטום ואנרגיה ירוקה
- חיבורים בין תעשייה לאקדמיה כדי להפוך ידע מדעי לפיתוחים טכנולוגיים פורצי דרך
השקעה בדיפ-טק – הנדבך הקריטי בהובלת החדשנות הישראלית
תחום ה-Deep Tech הוא חלק בלתי נפרד מהחדשנות הישראלית. מדובר בטכנולוגיות הדורשות השקעה ארוכת טווח, ידע טכנולוגי מתקדם, ותהליכי פיתוח מורכבים.
רשות החדשנות ממקדת את השקעותיה בתחומים בהם נדרש שילוב של מומחיות מדעית מתקדמת והנדסה מורכבת – החל מבינה מלאכותית ורובוטיקה, דרך ביו-קונברג’נס ושבבים, ועד טכנולוגיות חלל, קוונטום ואנרגיה מתחדשת.
במקומות בהם האתגר הטכנולוגי גדול במיוחד, וכאשר יש צורך בהשקעה משמעותית כבר בשלבים המוקדמים, אנחנו נכנסים כמשקיעים יחד עם שותפים מהשוק הפרטי, על מנת להבטיח שהפיתוחים החדשניים ביותר יהפכו למוצרים מסחריים מובילים.
עוזרים לחברות ישראליות להיות יותר תחרותיות בשוק העולמי – או במילים אחרות דואגים שאף אחד לא יעמוד בדרככם להצלחה
חדשנות אמיתית לא נשארת בגבולות המדינה. כדי שישראל תשמור על מעמדה כמעצמת טכנולוגיה, אנחנו פועלים כדי לעזור לחברות ישראליות לחדור לשווקים גלובליים ולהיות תחרותיות יותר בזירה הבינלאומית.
אנחנו מחברים יזמים ישראלים למשקיעים זרים, מסייעים בהסרת חסמים ויוצרים שיתופי פעולה עם ענקיות טכנולוגיה מחו”ל.
המטרה:
- לשמור על מעמדה של ישראל כמרכז חדשנות עולמי
- להסיר כל חסר רגולטורי שמונע הטמעת טכנולוגיה שיוצרה כאן
- להפוך את החברות הישראליות למובילות גלובליות
- לסייע לטכנולוגיות ישראליות להיקלט בשווקים הבינלאומיים
רשות החדשנות היא רשות סטטוטורית עצמאית המופקדת על חיזוק תחרותיות Hub החדשנות הישראלי כמוקד עולמי של חדשנות טכנולוגית פורצת-דרך, אשר תורם לצמיחה מכלילה ולחוסנה הכלכלי של ישראל
לאן העולם הולך? אנחנו כבר שם!
רשות החדשנות פועלת כל הזמן כדי להעריך אילו טכנולוגיות ישנו את העולם בשנים הקרובות, ואנחנו משקיעים היום במה שיהיה מנוע הצמיחה של המשק בעתיד.
בין התחומים שבהם אנחנו פועלים:
- בינה מלאכותית – העתיד של התעשייה, הבריאות והביטחון
- חומרה מתקדמת ושבבים – כי בלי תשתית טכנולוגית, אין הייטק
- ביוקונברג’ס – המקום בו הביולוגיה פוגשת את כל יתר הטכנולוגיות ומצליחה לשנות עולם
- אקלים ופודטק – חדשנות שמאפשרת עתיד בר-קיימא
- טכנולוגיות קוונטום – פריצת הדרך הבאה במחשוב ובאבטחת מידע
איך הכל התחיל?
רשות החדשנות נולדה מתוך הגוף שהיה אחראי במשך שנים על עידוד המחקר והפיתוח בישראל – לשכת המדען הראשי. במשך עשורים המדען הראשי הוביל את ההשקעות בטכנולוגיה הישראלית, עד שב-2016, כשהאתגרים והצרכים השתנו, המחוקק החליט שכדי לנהל את המשאב הלאומי הכי חשוב שלנו צריך תאגיד סטטורי עצמאי – גוף עצמאי, דינמי וגמיש, שמסוגל להגיב מהר ולהשקיע בחברות בצורה מותאמת ואפקטיבית.
מה הלאה?
השלב הבא הוא הרחבת מעגל החדשנות.
אנחנו רוצים לראות יותר אנשים, מכל המגזרים ומכל התחומים, נכנסים לעולם ההייטק – אם זה דרך הכשרות מקצועיות, השקעה ביזמים חדשים, או עידוד תעשיות מסורתיות לאמץ חדשנות.
יזמים? חוקרים? חברות סטארט-אפ?
יש לכם רעיון שיכול להפוך לדבר הגדול הבא? אנחנו כאן כדי לעזור!
החדשנות הישראלית צריכה השקעה, חזון ופעולה.
וזה בדיוק מה שאנחנו עושים. העתיד של ישראל נבנה היום – והוא תלוי ביצירתיות, בטכנולוגיה, ובאנשים שחושבים בגדול..
צוות ומבנה אירגוני:
ד”ר אלון סטופל הוא יושב ראש רשות החדשנות, ועומד בראש מועצת המנהלים של הרשות, המונה שמונה חברים ובהם שלושה נציגים מהתעשייה הפועלים כנציגי ציבור. דרור בין, לשעבר מנכ”ל חברת RAD, הוא מנכ”ל רשות החדשנות.
הרשות מאורגנת במבנה של חטיבות חדשנות. חטיבות אלו מוכוונות משימה ולקוח, והן כוללות “ארגזי כלים” ייחודיים, המציעים מענה מותאם, כולל ומקיף לצרכים המשתנים של לקוחותיהן: יזם היי-טק בתחילת הדרך, חברה בוגרת המפתחת מוצרים או תהליכי ייצור חדשים, קבוצת מחקר אקדמית המבקשת להפוך תגלית למוצר, חברת ענק רב-לאומית זרה המעוניינת לשתף פעולה עם חברות מקומיות, חברה ישראלית המחפשת שווקים חדשים בחו”ל, בעל מפעל ותיק מתחומי הייצור המתקדם השואף לרתום חדשנות אל מנועי הצמיחה של מפעלו, ועוד.
חטיבות הפעולה של רשות החדשנות הן:
- חטיבת תשתיות חדשנות – פיתוח וניצול מיטבי של ידע ותשתיות מאפשרות כדי להאיץ חדשנות ולהיערך לגלים הבאים.
- חטיבת הזנק – הרחבת ההובלה של ישראל בעולם ההנבטה וההזנק, האצת התהוות אקוסיסטמים חדשים והגדלת היצע ההון האנושי בענף ההייטק.
- חטיבת צמיחה – ביסוס חברות צומחות ושלמות שפעילותן העסקית מעוגנת בישראל ועידוד התחדשות בחברות ואקוסיסטמים בשלים.
- החטיבה הבין-לאומית – פיתוח פעילות בינלאומית להאב החדשנות הישראלי ולניהול והנגשת תכנית Horizon Europe מטעם ישראל (מנהלת איסרד)