על האירוע
רשות החדשנות השיקה לאחרונה חבילת “בוסט” להייטק הישראלי, הכוללת תכניות להאצה ולחיזוק ההייטק, וזאת על מנת לסייע ולהאיץ את מנועי הצמיחה של המשק, כמו גם לתת מענה לאתגרים העומדים בפני ההייטק.
חבילת ה”בוסט” שמה דגש על יצירת התנאים שיאפשרו הנבטה של יותר סטארטאפים חדשים, תוך גיוונו של ההייטק, שינוי מגמת הירידה בהשקעות פרטיות וצמצום התלות במשקיעים זרים; כל אלו נועדו מנת להבטיח את המשך צמיחת הענף המשמעותי למשק הישראלי וחיזוק התחרותיות שלו מול מרכזי חדשנות עולמיים.
בליבת התכניות הללו, עומדת השקת קרן הזנק חדשה שתשקיע, לצד משקיעים מהשוק הפרטי, מעל חצי מיליארד שקל בשנה בסבבי הפרה סיד, הסיד וה-A תוך התמקדות בסטארטאפים עם זמינות הון פרטי נמוכה, בעלי עומק טכנולוגי וחדשנות פורצת דרך.
בוובינ נרחיב אודות הקרן בשלבי מסלול הסיד, שמציע מענק של רשות החדשנות בגובה 50% מסך סבב הגיוס, עם תקרת מענק של 5 מיליון ש”ח.
מסלול הסיד מיועד:
- לחברות הזנק ישראליות המעוניינות לגייס סבב השקעה Seed לצורך גיבוש צוות החברה, להמשיך את פיתוח המוצר, לבנות אב טיפוס מתקדם, לבצע ניסויים ראשוניים ובדיקת התאמת המוצר לשוק (Product-Market Fit), וזאת לאחר שקיבלו בעבר מימון של לא יותר מ 7.5 מיליון ₪ מיום התאגדותן ועד 3 חודשים לפני חודש הגשת הבקשה.
- לקרנות שמשקיעות בשלבי סיד
אז אם אתם.ן עונים על הקריטריונים האלו, אנו מזמינים אתכם.ן – חברות וקרנות, להצטרף אלינו ב-11.3.24 ב-10:00, לוובינר בו נציג לכם את מסלול הסיד לפרטי פרטים, נרחיב על החלק התפעולי שבהגשת בקשה למענקים ונשיב לשאלותיכם.
עוד על קרן ההזנק: קרן ההזנק נועדה לסייע בהקמה ומימון סבבי גיוס הון סיכון לחברות דיפ-טק בכל שלבי ההנבטה משלב הרעיון ועד צמיחה, בסנכרון עם השוק הפרטי. הקרן תכוון את פעילותה לשלבי הפיתוח המוקדמים בתחומים עתירי מו”פ, בעלי סיכון גבוה הקיימת בהם זמינות הון פרטי נמוכה. במסגרת הקרן החדשה רשות החדשנות תשתתף בכל סבבי ההשקעה משלב הפרה-סיד, דרך סיד ועד סבב גיוס A, בהשקעה משותפת עם משקיעי הון סיכון או משקיעים פרטיים, זאת על מנת להוריד סיכון למשקיעים ולעודד את מימוש ההשקעה. המטרה היא לדאוג למימון משמעותי המתאים לשלב החברה, שיאפשר לחברות להגיע לאבן הדרך המימונית הבאה לגיוס הון (בניגוד לסבבים קטנים מדי שלא מקדמים מספיק את החברה).
חברה תוכל להגיש בקשת לקרן ההזנק הן עם הסכם השקעה חתום עם משקיע, והן ללא הסכם השקעה. חברות שיאושרו ללא הסכם השקעה, יקבלו מסגרת זמן של מספר חודשים לאחר אישור מימון הרשות לגייס את המימון המשלים הנדרש בשוק הפרטי.
המטרה היא לדאוג למימון משמעותי המתאים לשלב החברה, שיאפשר לחברות להגיע לאבן הדרך המימונית הבאה לגיוס הון (בניגוד לסבבים קטנים מדי שלא מקדמים מספיק את החברה).