מסלול ICT ואגרי-פוד
על המסלול
ICT-AGRI-FOOD היא תוכנית משנה לתוכנית המסגרת האירופית שמטרתה לקדם ולממן פרויקטים רב-לאומיים של מחקר משותף בתחומי מערכות מידע ותקשורת, ובממשק שלהם עם תחומים טכנולוגיים נוספים, בסקטור החקלאות והמזון. התכנית מעניקה הזדמנות ליצירת שיתופי פעולה עסקיים ומחקריים עם גופים שונים באירופה ופותחת שער להשתלבות אסטרטגית במסגרות המחקר, הפיתוח והחדשנות של אירופה. על ידי עידוד המצוינות המדעית והנעת כלכלה מוכוונת חדשנות, התכנית מביאה להשפעה מתמשכת ופריצות דרך משמעותיות. בתכנית שותפים 19 גופי מימון מ- 16 מדינות, בתקציב כולל של 8.5 מיליון אירו.
מטרת המסלול
מטרת המסלול היא לקדם מחקר משותף רב-לאומי בנושאים הבאים:
- מערכות חקלאות-מזון המתאפשרות על ידי טכנולוגיות דיגיטליות מקושרות, שקופות יותר לצרכנים, לחקלאים ולבעלי עניין אחרים לאורך שרשרת הערך.
- זיהוי, טיפול והסרת חסמים לאימוץ טכנולוגיות ICT במערכות חקלאות – מזון.
- פיתוח ואומדן השפעה של מערכות תגמול ותמריצים מבוססות נתונים להשקעה בפרקטיקות של ניהול חווה בר-קיימא.
למי מיועד המסלול?
תאגידים תעשייתיים ישראליים וקבוצות מחקר אקדמיות מטעם מוסדות מחקר (אוניברסיטאיים, או שאינם אוניברסיטאיים) העוסקים במו”פ בתחומי מערכות מידע ותקשורת, ובממשק שלהם עם תחומים טכנולוגיים נוספים, בסקטור החקלאות – מזון. משתתפים מהמדינות הבאות רשאים להשתתף בקול הקורא: ארגנטינה, בלגיה, בולגריה, דנמרק, אסטוניה, פינלנד, גרמניה, הונגריה, אירלנד, ישראל, איטליה, לטביה, פולין, רומניה, ספרד, טורקיה.
מה מקבלים?
הגשת ההצעה תעשה במאגד בינלאומי, וכל שותף במאגד ימומן על ידי ארגון המימון הרלוונטי למדינתו. עבור השותפים הישראלים החברים במאגד, גובה ושיעור המימון תלויים במסלול ההטבה הנבחר, מבין המסלולים הפתוחים להגשה.
חברות יכולות לקבל מימון בשיעור של עד 60% מההוצאות המאושרות.
מוסדות מחקר עם תאגיד ישראלי מלווה, יכולים לקבל מימון בשיעור של עד 90% מההוצאות המאושרות.
תקציב רשות החדשנות למימון משתתפים ישראלים במאגדים במסגרת התוכנית היא 500,000 אירו בסה”כ.
* בכפוף לנוהל למימון שותפים ישראלים על ידי רשות החדשנות, במסגרת תכניות משנה לתוכנית המסגרת האירופית.
מדוע כדאי?
השקעה שהיא תו איכות בארץ ובעולם: השקעת האיחוד האירופי ניתנת רק לאחר הערכה מקצועית מקיפה של הפרויקט, ובכך מהווה תו איכות לחברות בתעשייה ומקלה עליהן לגייס משקיעים ולשווק את מוצריהן בארץ ובעולם. תו איכות זה עשוי לסייע בהצעת ערך לשותפים אסטרטגיים בחו”ל, יצירת בסיס לשיתוף פעולה ארוך טווח ופריצה לשווקים זרים.
פריצה לשוק האירופי: שיתוף פעולה אירופאי יכול לסייע לחברה ישראלית לצמוח דרך גיוס שותפים מקומיים, התאמה לרגולציה אירופית, ויצירת יתרון שיווקי, כלכלי או עסקי.
מינוף החברה ע”י גישה למשאבים בינלאומיים: שיתוף פעולה במו”פ בינלאומי עם חברות, סטרט-אפים, מכוני מחקר ואקדמיה מאפשר גישה לידע וטכנולוגיה, וגישה לתשתיות פיתוח או בדיקה אשר לא קיימות בישראל, ובכך מעמיק באופן משמעותי את איכות תהליכי המו”פ ומקרב את היציאה לשוק.
אפשרות לקבלת מימון עבור ייבוא ידע
קריטריונים להערכת בקשה
- עמידה בתנאים ובכללם:
- הגשה במאגד בינלאומי, בו שותפים לפחות שלושה ארגונים (שלוש ישויות משפטיות) המבוססים בלפחות שלוש מדינות שונות המשתתפות בקול הקורא.
- מוביל המאגד (הקואורדינטור) חייב להיות ממדינה המשתתפת בקול הקורא.
- בדיקה טכנית של ההצעה באירופה.
2. עמידה בתנאי הסף של מסלול ההטבה הנבחר וקבלת אישור זכאות ע”י רשות החדשנות.
הכנו בעבורכם סרטון קצר הממחיש את הקריטריונים בהם אנו בוחנים את הבקשות שמוגשות אלינו.
* כל האמור בעמוד זה, לרבות לעניין הגשת הבקשות, בחינתן, ההחלטה בדבר אישור או דחיה של בקשות, מתן הטבות והחובות והזכויות של מקבל הטבה, כגון בקשר לידע וקניין רוחני, דיווח ותשלום תמלוגים, יהיו בהתאם לאמור בהוראות חוק החדשנות, מסלול ההטבה הרלוונטי והכללים והנהלים שנקבעו מכוחם (לרבות אלו המופיעים באזור נהלי המסלול).
איך מגישים בקשה?
ראשית, הכנסו לאתר ICT-AGRI-FOOD וקראו בעיון את התנאים.
- עד לתאריך ה-26 בספטמבר 2022, על הקואורדינטור להגיש הצעה מלאה למינהלת ICT-AGRI-FOOD באופן מקוון.
- במקביל על השותפים הישראלים החברים במאגד להגיש הצהרת השתתפות לכתובת המייל rachel.l@iserd.org.il, הכוללת:
- הצהרת חברה המשתתפת בפרויקט ERA-NET // הצהרת אקדמיה המשתתפת בפרויקט ERA-NET
- עותק של ההצעה שהוגשה למינהלת ICT-AGRI-FOOD
3. עד ה-30 בנובמבר 2022, על השותפים הישראלים השותפים במאגד להגיש בקשה באזור האישי באתר רשות החדשנות בהתאם לאופן הגשת הבקשה במסלול הנבחר:
חברות:
- מסלול קרן המו”פ* – השקעה במחקר ופיתוח תחרותיים ועידוד חדשנות טכנולוגית.
*יש להגיש את הטפסים על פי הנדרש במסלול, למעט “טופס בקשה לשיתוף פעולה במו”פ”. במקומו יש להגיש את הטופס המקוצר: בקשה להשקעה במימון אירופי מעורב (החלטה אירופית).
-או-
מסלול מסחור ידע ממוסד מחקר לתאגיד תעשייתי, תת מסלול ייבוא ידע.
אקדמיה:
מסלול מחקר יישומי באקדמיה, בליווי תאגיד.
*יש לצרף לבקשה באתר רשות החדשנות עותק של ההצעה שהוגשה למינהלת ICT-AGRI-FOOD.
*רגע לפני שאתם ממלאים את מסמכי הבקשה קראו את דף הנחיות טכניות חשובות למילוי מסמכי הבקשה
*משתמשי מקינטוש! הכנו גם עבורכם הנחיות למילוי מסמכי הבקשה.
יצירת קשר
לשאלות כלליות, שאלות על אופן הגשת הבקשה באזור האישי ועוד, ניתן ליצור קשר עם מערך הלקוחות בדוא”ל: contactus@innovationisrael.org.il או בטלפון 03-7157900 בימים א’-ה’ בשעות 8:30-16:30.
למען ליווי והשקעה בתהליך ניתן לפנות למנהלת תחום טכנולוגיות דיגיטל ותעשייה באיסרד, המינהלת הישראלית למו”פ האירופי, רשות החדשנות – חלי לוטטי: rachel.l@iserd.org.il 03-5118152.