קול קורא לשת”פ של חברות ישראליות עם שותפים בחו”ל – אסיה, אירופה, ארה”ב
תאריך אחרון להגשה
18/02/2025חטיבות
בין-לאומית, צמיחה וייצור מתקדםתמצית הקול קורא
קול קורא זה נפתח לחברות ישראליות לצורך הגשת בקשה לביצוע תוכניות מחקר ופיתוח או הרצה (פיילוט) משותפות עם שותפים זרים במדינות בחו”ל במסגרת נוהל יישום הסכמים בינלאומיים (להלן: “הנוהל הבינלאומי“) ומסלול הטבה מס’ 1 – קרן המו”פ (להלן: “מסלול ההטבה“).
ניתן להגיש בקשה לאישור תכנית בינלאומית ללא קבלת מענק מרשות החדשנות ומובהר כי גם על בקשה זו יחולו הכללים וההוראות של הנוהל הבינלאומי ומסלול ההטבה.
תיאור הקול הקורא
קהלי היעד
הקול הקורא פתוח לחברות ישראליות עם השותפים האלה:
תוכנית שת”פ בילטראלית:
אסיה:
- שותפים בהונג קונג בכל תחומי הטכנולוגיה: מעמדה של הונג קונג כהאב בינלאומי דינמי ותוסס, הופך אותה לפלטפורמה מתאימה לעידוד חדשנות ולהתרחבות לשווקים חדשים באסיה ובעולם. השילוב הייחודי בין השפעות מזרח ומערב, הקרבה ל-Mainland China ותשתיות ברמה גבוהה במיוחד- יוצרים סביבה איכותית למחקר ופיתוח, וגםולהטמעה של טכנולוגיות חדשות. החוזקות של הונג קונג בתחומים כמו פינטק, לוגיסטיקה ויוזמות ערים חכמות, הופכות אותה לייעד אטרקטיבי בכל הנוגע לחדשנות גלובלית. לנהלי הקול הקורא
- שותפים בטאיוואן בכל תחומי הטכנולוגיה: טייוואן ידועה כמובילה עולמית בתעשיות ההיי-טק, וזוכה להכרה גלובלית בעיקר בזכות השגים פורצי דרך בתחומים כמו שבבים,ICT, ואנרגיה ירוקה. הכלכלה היציבה במדינה, בנוסף לשיתוף פעולה האיכותי והפורה בין אקדמייה לתעשייה, הופכים את טיוואן לסביבה אידאלית ודינמית למחקר, פיתוח ופיילוטים בטכנולוגיות חדשות. לנהלי הקול הקורא
- שותפים בשנחאי בכל תחומי הטכנולוגיה: שנגחאי הינה מעצמה עולמית של חדשנות טכנולוגית ותעשייתית, הנחשבת לקטר וללב הפועם של הכלכלה הסינית. בזכות הישגים בולטים בתחומים כמו בינה מלאכותית, ביוטכנולוגיה ואנרגיה מתחדשת. שנגחאי מספקת גישה לאחד האקו-סיסטמים המתקדמים ביותר למחקר ופיתוח בעולם. תפקידה כמרכז פיננסי גלובלי וכשער לשוק המקומי העצום של סין הופך אותה לפלטפורמה נהדרת לפיתוח והרצה של טכנולוגיות פורצות דרך. לנהלי הקול הקורא
- שותפים בתאילנד בכל תחומי הטכנולוגיה: מיקומה האסטרטגי של תאילנד הופך אותה לשער גישה אידיאלי לכלכלות המשגשגות של דרום-מזרח אסיה, זאת לצד עצם היותה מרכז תוסס ודינמי לחדשנות וטכנולוגיה בפני עצמה. מומחיות השוק המקומי בתחומים מרכזיים כמו חקלאות, תיירות וייצור חכם, הופכים את האקו-סיסטם התאילנדי לסביבה פורייה להטמעת פתרונות טכנולוגיים חדשניים המותאמים לשווקים מתפתחים עצומי ממדים. לכן, שיתוף פעולה עם חברות תאילנדיות פותח דלת לשוק דינמי, המעודד צמיחה ברת קיימא והזדמנויות להתרחבות וצמיחה. לנהלי הקול הקורא
ארה”ב:
- שותפים במדינת פלורידה (ארה”ב) בתחומי החלל ותעופה (Space Florida): תוכנית ספייס פלורידה מהווה גשר בין חדשנות ישראלית לטכנולוגיות מתקדמות בתחום החלל והאווירונאוטיקה בארצות הברית במטרה לפתח פתרונות טכנולוגיים חדשניים. התוכנית מאפשרת לחברות להתמקד בפיתוח טכנולוגי תוך צמצום הסיכון הכלכלי הכרוך בתהליך. הערך המוסף טמון ביצירת שיתופי פעולה עם תעשיית החלל העולמית, חשיפה למערכות מובילות, וביסוס קשרים אסטרטגיים ארוכי טווח. לנהלי הקול הקורא
טופס הגשת בקשה.
- שותפים בג’ורג’יה: פיילוטים בערים חכמות, תחבורה חכמה, רחפנים ובניינים חכמים (PeachTree Corners):
שת”פ עם PeachTree Corners מעניק לחברות ישראליות הזדמנות ייחודית לקיים תוכניות פיילוט חדשניות בסביבה של עיר חכמה מתקדמת. PeachTree Corners, המוכרת בזכות התשתיות הטכנולוגיות שלה בתחומי העיר החכמה, מהווה קרקע פורייה לבחינת טכנולוגיות חדשניות במגזרים כגון ניידות, IoT ובטיחות ציבורית. שת”פ מאפשר לחברות ישראליות לקבל תובנות חשובות, לשפר את הפתרונות שלהן בתנאים אמיתיים וליצור קשרים עם גורמים מרכזיים בשוק האמריקאי. לנהלי הקול הקורא.
לבקשות שת”פ בפיילוטים ב-Curiosity Lab @ Peach Tree Corners יש להגיש בקשה מקדמית כפי שמפורט בקובץ ההנחיות, לקבלת “אור ירוק”, כדי להמשיך לשלב ההגשה המלאה.
את הבקשה המקדמית יש להגיש עד ה 8 בינואר 2025. תשובות (“אור ירוק”) תתקבלנה עד ה 15 בינואר, 2025 (מוערך). יש לצרף לבקשה LOI חתום על ידי הצדדים, כמפורט בדף המסלול. אין צורך בהגשת
טופס שת”פ בילטרלי.
אירופה:
- תוכנית יוריקה (Eureka):
תכנית אירופית לקידום שיתופי פעולה טכנולוגים תעשייתיים במימון ממשלתי ופרטי המאפשרת קבלת מימון למו”פ תעשייתי באמצעות תוכניות מו”פ לאומיות ב-43 מדינות אירופיות ובכללן ישראל.
שותפים במסגרת תוכנית יוריקה (Eureka) מצרפת, ספרד, שווייץ ואוסטריה ובקלסטרים:
- ITEA4 – מתמקד במערכות מבוססות תוכנה
- CELTIC-NEXT – מתמקד בסקטור Information and Communications Technology
- XECS – מתמקד במערכות ורכיבים אלקטרוניים
- SMART – מתמקד בייצור מתקדם
- EUROGIA – מתמקד בסקטור האנרגיה
תוכנית שת”פ תאגידים רב-לאומיים (MNC’s):
- שת”פ עם חברת יונדאי Hyundai :Hyundai CRADLE הוא הזרוע להשקעות הון סיכון של Hyundai Motor, המשקיעה בסטארטאפים מובילים בישראל ובעולם לקידום טכנולוגיות רכב מתקדמות. CRADLE
תל אביב בוחנת טכנולוגיות חדשניות ומקדמת שיתופי פעולה וניסויים באמצעות פלטפורמות ייחודיות.
הזדמנות יוצאת דופן לשיתוף פעולה עם אחד התאגידים המובילים בעולם ולקבל ערך מוסף טכנולוגי ועסקי כאחד. לנהלי הקול הקורא
- שת”פ עם חברת באייר (Bayer): אגרי-אימפקט היא הזדמנות ייחודית לחברות וליזמים ישראלים שיש להם פתרונות עבור חקלאים בקנה מידה קטן, ובזה מגדלי ירקות, להגיע למסחור בקנה מידה גדול בהודו בשיתוף פעולה עם חברת Bayer. לנהלי הקול הקורא
למידע נוסף אודות התאגידים המשתתפים בתוכנית לחץ כאן.
גובה המענק
בקשה לקבלת מענק תוגש כתיק לתקופת ביצוע של עד 24 חודשים.
*על כל התקופה המבוקשת להיות בהתאם לתקופה המבוקשת על ידי השותף של החברה בחו”ל.
בקשות מאושרות תקבלנה מענק מהרשות בשיעור 50%-20% מתקציב התיק המאושר.
תחומים מועדפים
הקול הקורא, למעט השת”פ עם יונדאי, פתוח לכל ענפי התעשייה והטכנולוגיות.
שת”פ עם יונדאי: תחומי המיקוד מפורטים בדף ההנחיות המצורף מעלה.
תנאי סף
- על החברה המגישה את הבקשה להיות חברה רשומה בישראל.
- לחברה המגישה בקשה לרשות החדשנות חייב להיות שותף זר (כאמור אנו מסייעים במציאת שותפים בהתאם לקולות הקוראים).
- בפרויקט פיילוט, החברה הישראלית רשאית להגיש בקשה למימון לביצוע פיילוט בשיתוף פעולה עם אחד מאתרי ההרצה המצוינים בקול הקורא, אשר מוסדרים תחת הסכם מסגרת עם רשות החדשנות, או לביצוע פיילוט עם שותף זר תחת קול קורא למימון בילטרלי והכל לפי תנאי הקול הקורא.
- החברה הישראלית ושותפתה לפרויקט יגיעו להבנות הנוגעות לחלוקה או שיתוף של זכויות הקניין הרוחני (IP), שימוש וגישה לתוצאות הפרויקט והסדרי שיווק:
- בשלב הגשת הבקשה נדרשת התייחסות לזכויות הקניין הרוחני במסמך הכוונות החתום ע”י השותפים
- לאחר אישור הבקשה ולפני קבלת המענק יידרש הסכם רשמי בין השותפים
- בפרויקט פיילוט הקניין הרוחני יישאר בבעלות החברה הישראלית.
כל תנאי הסף מפורטים בנוהל הבינלאומי ובמסלול ההטבה.
קריטריונים להערכת בקשה
הקריטריונים להערכה מפורטים במסלול ההטבה:
- חדשנות המוצר או התהליך המפותחים במסגרת שיתוף הפעולה.
- מענה לאתגר בסיכון גבוה או כשל שוק מימוני המצריך מימון ממשלתי.
- בפרויקט פיילוט: הימצאות הפרויקט בשלב מתאים לפיילוט (תכנית הרצה) וקידום החברה למסחור באמצעות פרויקט הפיילוט.
- בפרויקט פיילוט: בתוכנית המוגשת יש מענה לאתגר בסיכון גבוה או כשל שוק מימוני המצריך מימון ממשלתי.
- רלוונטיות למסחור בשווקי היעד וערך כלכלי מוסף עבור כלכלת ישראל והשותף לפרויקט.
- יכולת יישום ומימון של הפרויקט ותהליכי המחקר והפיתוח הנחוצים להשלמתו על ידי השותפים.
- איכות וסינרגיה של שיתוף הפעולה הבאות לידי ביטוי בתכנית עבודה משותפת ומחויבות הדדית עם השותף הזר כך שכל צד תורם תרומה ברורה ונחוצה לפיתוח טכנולוגיה בעלת ערך מוסף הנובעת מהעברת ידע, חלוקת משאבים, תשתיות או קשרים מסחריים על פי יתרון יחסי, יישום חדשני של טכנולוגיות קיימות בשווקים חדשים ועוד. על התכנית לכלול פעולות קונקרטיות משני הצדדים, תיקוף שוק, יעדים משותפים (KPIs) לסיום התכנית, ולשלבי המסחור ההמשכיים גם לאחר תום הפרויקט.
- התייחסות להסדרת הזכויות על קניין רוחני קיים והבעלות על כל קניין רוחני חדש אשר יופק במהלך הפרויקט ומסחורו בהתאם לחוק המו”פ.
הקריטריונים להערכה מפורטים במסלול ההטבה
לפירוט נוסף אנא עיינו באופן הערכת תכניות בחטיבה הבין-לאומית.
אופן הגשת הבקשה
אופן הגשת הבקשה נעשית באזור האישי
מידע אודות אופן הגשת הבקשה והטפסים הרלוונטיים שיש לצרף אליה מופיעים בפירוט כאן.
הנחיות למילוי הטפסים הנילווים:
- במידה ותוכנית השת”פ הבינלאומי הינה תוכנית למחקר ופיתוח – יש להוריד ולמלא טופס בקשה לשיתוף פעולה במו”פ בינלאומי.
- במידה ותוכנית השת”פ הבינלאומי הינה תוכנית הרצה (פיילוט) – יש להוריד ולמלא טופס בקשה תמיכה בתוכנית הרצה בינלאומית.
- הגשה עבור תוכנית שת”פ עם תאגידים רב לאומיים- יש להגיש טופס EOI ולקבל את אישור התאגיד להגשת המסלול המלאה. לא ניתן להגיש בקשה מלאה ללא אישור התאגיד.
- עבור בקשה במסגרת תוכנית לשת”פ בילטראלית, יש לצרף למסמכי הבקשה טופס שת”פ בינלאומי ומכתב כוונות, בהתאם לדרישות הקול הקורא.
על מנת להגיש בקשה יש להוריד את הטפסים בהתאם להנחיות לעיל ולהגישם בטופס “הגשת בקשה לתמיכה” המופיע בתפריט הימני באזור האישי.
לצד ההגשה של הטופס המקוון באזור האישי – שימו לב להערות ההגשה הספציפיות למסלול שאתם בוחרים להגיש אליו.
במידה והנכם חברה ישראלית המעוניינת בשיתוף פעולה מסוג זה אך אין לכם שותף, תוכלו לפנות אלינו גם בסיוע בחיפוש אחר שותף רלוונטי. אנא מלאו את טופס חיפוש השותפים.
ניתן להגיש בקשות לרשות החדשנות עד לתאריך 18 בפברואר 2025, בשעה 12:00 בצהריים. לא יתקבלו בקשות שהוגשו לאחר מועד זה.
תשובות סופיות יימסרו אחרי קבלת החלטה מצד ועדת המחקר והוועדה השותפה בחו”ל (במידה ונדרש).
לשאלות ויצירת קשר
לשאלות כלליות ושאלות על אופן הגשה הבקשה באזור האישי, ניתן ליצור קשר עם מערך הלקוחות בדוא”ל או בטלפון 03-7157900 בימים א’-ה’ בשעות 9:00-17:00.
בנוגע למהות השת”פ הבינלאומי, ניתן ליצור קשר עם החטיבה הבינלאומית בדוא”ל.
לשאלות בנוגע לטפסי בקשה ותהליך גלגולה של בקשה, ניתן ליצור קשר עם מח’ קליטת בקשות בדוא”ל.
לשאלות בנוגע לאופן הערכת הבקשות ותנאי המסלול, ניתן ליצור קשר עם חטיבת חברות בצמיחה בדוא”ל. לתמיכה טכנית בכל הנוגע לאזור האישי ולהגשת בקשות, ניתן לפנות לדוא”ל.
*למען הסר ספק, מובהר כי במקרה של סתירה או אי התאמה בין נוסח קול קורא זה לבין הוראות הנוהל הבינלאומי והוראות מסלול ההטבה והנהלים, האמור בהוראות בנוהל הבינלאומי ובהוראות מסלול ההטבה ובנהלים יגבר.
*אין בפרסום זה משום התחייבות למתן אישור כלשהו למי מהפונים.