קול קורא לפיילוטים בתחום החקלאות (אגטק)

חטיבות

צמיחה וייצור מתקדם

תמצית הקול קורא

רשות החדשנות, בשיתוף משרד החקלאות וביטחון המזון ומנהלת תקומה, מזמינים חברות טכנולוגיה להגיש בקשות להשקעה בפיילוטים בתחום החקלאות (אגטק), במסגרת מסלול הטבה מספר 1 – קרן המו”פ.

הקליקו כדי לשמוע עוד פרטים

 

 

תיאור הקול הקורא

הקול הקורא הזה מיוחד לבקשות בתחום החקלאות (אגטק) ולבקשות בשלב ניסוי מוצר במתקן הרצה (פיילוט).
בקשות המוגשות במסגרתו יכולות להעשות גם במסגרת שיתופים פעולה בנושאים אלה:

  • במסגרת שיתוף פעולה המהווה אינטגרציה של מספר טכנולוגיות ומדגימים לקידום משק מודל.
  • בשיתוף מרכזי המו”פ האיזוריים של משרד החקלאות (היכולים לשמש כאתרי הרצה לתכניות המוגשות)
  • בקשר לטכנולוגיות מבוססות צמחים ובעלי חיים, המשמשים למזון או לחומרי גלם תעשייתיים, ומוצרים, שיטות ותשומות לשיפור ולייעול תהליך הגידול של צמחים ובעלי חיים, כמו:
    • חקלאות מדייקת: שימוש ב GPS וללא GPS, מכשירי וניתוח נתונים לניטור וטיפול בבריאות ושיפור היבול, בתנאי הקרקע ובדפוסי מזג האוויר, מה שמאפשר לחקלאים קבלת החלטות מבוססות נתונים. הדבר מוביל לשימוש מיטבי במשאבים, לשיפור בתפוקת היבול ואיכותו ולחקלאות בת קיימא.
    • חקלאות ורטיקלית: גידול יבולים בשכבות אנכיות, לעיתים תוך שימוש במערכות הידרופוניות או אירופוניות. טכנולוגיה זו מצמצמת את הצורך בשטחים גדולים ומייעלת את צריכת המים תוך אפשרות לייצור במחזוריות לאורך כל השנה.
    • רובוטיקה ואוטומציה (AI): יישום רובוטים ומיכון חדשני למשימות כמו שתילה, עישוב, גיזום, קציר/קטיף ומיון. אוטומציה מפחיתה את הצורך בעבודה ידנית, מגבירה את היעילות ומבטיחה איכות .
    • חיסכון במים והשקייה: שימוש בטכנולוגיות לחסכון ולייעול השימוש במים.
    • פיתוח ועמידת זנים: ניסויי שדה מסחריים להדגמת טכנולוגיות שפותחו לשיפור זנים או יבולים עם תכונות משופרות כגון:עמידות לבצורת, סבילות מזיקים ותכולה תזונתית משופרת. הדגמות אלו יכולות להוביל לתפוקה גבוהה יותר של השדה, הפחתת התלות בתשומות כימיות והגברת ביטחון המזון.
    • טכנולוגיות תומכות חקלאות: שימוש בטכנולוגיות מיכון חקלאי, יריעות מתקדמות לחקלאות, חומרי הדברה ודשן טבעיים וטכנולוגיות נוספות התומכות בשיפור יבול בשדה, ייעול וקיצור תהליכי עבודה ושימוש בחומרים טבעיים.

קהל יעד

חברות טכנולוגיה ישראליות שיבצעו פיילוטים בתחום החקלאות (אגטק).
מוצרים המוגשים צריכים להיות בשלבי פיתוח מתקדמים ויהיו בשיתוף אתרי הרצה (לרבות, חקלאים) לטכנולוגיות שפותחו.
חשוב להדגיש שלא רק חברות המקבלות סיוע ממנהלת תקומה מוזמנות להגיש בקשה להשקעה.

גובה המענק

  • מענק בשיעור של 20%-50% מהתקציב המאושר
  • למענק תוענק תוספת בשיעור 10% לחברות שעיקר הפעילות שלהן תבוצע באזור פיתוח א’ (25% לחברות שעיקר הפעילות שלהן תבוצע באזורים אחרים, שדרות או יישובי עוטף עזה, כהגדרתם בנספח א’ למסלול ההטבה)
  • תאגיד הזנק של יזם מקבוצה עם תנאי מימון מועדפים (כמוגדר במסלול ההטבה) שטרם הגיש בקשה במסגרת מסלול ההטבה (כולל בהליכים אחרים) יוכל לקבל מענק בשיעור 75% מהתקציב המאושר ובתנאי כי התקציב המבוקש לקול הקורא הנ”ל אינו עולה על 2.5 מיליון ₪

אופן הגשת הבקשה

הגשת הבקשה נעשית באופן מקוון דרך האזור האישי עד לתאריך 23.9.2024 בשעה 12:00 בצהריים.

יש לקרוא את ההנחיות המופיעות במסלול ההטבה ובנהלי המסלול.
הגשת הבקשה נעשית באופן מקוון דרך האזור האישי באתר

  1. יש להירשם/להיכנס לאזור האישי.
  2. יש לבחור בבקשה להשקעה במו”פ ולבחור את מסלול פיילוטים בקרן המו”פ (מסלול הטבה מס’ 1).
  3. יש למלא את הטופס המקוון ולצרף אליו את המסמכים הבאים:
  • בקשה לתמיכה
  • תקציב הבקשה – בגיליון הראשי יש לבחור את מסלול ‘פיילוטים בקרן המו”פ- מסלול הטבה מס’ 1′.
  • תעודת התאגדות של החברה מגישת הבקשה.
  • מכתב הצהרת כוונות (LOI) עם אתר ההרצה.
  • טופס ריכוז משאבים (במידה ותקופת הביצוע המבוקשת חופפת לתקופת ביצוע של תיק אחר).
  • ניתן לצרף נספחים נוספים.
  1. לתאגיד בבעלות יזמות מיעוטים/חרדים/נשים המעוניין בתנאים מועדפים – ההצהרות מצוינות בדף המסלול המפרט על האפשרויות ליזמות בתנאים מועדפים (בהתאם למה שרשום במסלול הליך לבקשות המשך בקרן המו”פ).
  2. את הטפסים והמסמכים יש לצרף להגשה באזור האישי (בחלק “הוספת הצרופות” המופיע בתחתית טופס הגשת הבקשה המקוון).
  3. תקופת הביצוע היא עד 24 חודשים.

יש לקרוא בעיון את הוראות מסלול ההטבה,  וכן את הנהלים הרלוונטיים, ולוודא עמידה בתנאי הסף המפורטים בנוסחם המלא במסלול ההטבה.
* יש למלא אחר ההנחיות המפורטות בהוראות מסלול ההטבה ומסלול המשנה, הנהלים הרלוונטיים והודעה זו.

רוצים לדעת מה קורה אחרי שמגישים בקשה מקוונת? השלב הבא הינו בדיקה מעמיקה של בודק מקצועי שמגיע לביקור בחברה (*נתון לשיקול דעתה של רשות החדשנות). מה הביקור כולל? לחצו כאן לקריאה על ביקור צוות בדיקה מקצועי לאחר הגשת בקשה. | מוזמנים לצפות כאן בכל שלבי הטיפול בבקשה.

פרטים נוספים ויצירת קשר

לשאלות כלליות, שאלות על אופן הגשה הבקשה באזור האישי, ניתן ליצור קשר עם מערך הלקוחות בדוא”ל contactus@innovationisrael.org.il או בטלפון 03-7157900 בימים א’-ה’ בשעות 16:30-8:30

לשאלות על התאמת החברה ו/או המיזם למסלול זה, ניתן ליצור קשר עם חטיבת צמיחה בדוא”ל disruptive-pilots@innovationisrael.org.il

*למען הסר ספק, מובהר כי במקרה של סתירה או אי התאמה בין נוסח קול קורא זה לבין הוראות מסלול ההטבה והנהלים, האמור בהוראות מסלול ההטבה ובנהלים יגבר. *אין בפרסום זה משום התחייבות למתן אישור כלשהו למי מהפונים.