קול קורא לתוכניות חדשניות להגדלת ההון האנושי בתעשיית עתירת הידע בישראל

חטיבות

הזנק

רוצים/ות לשמוע עוד?
לחצו כאן לצפייה בוובינר שערכנו על הקול הקורא והמסלול!

 

תמצית הקול קורא

הרשות מזמינה תאגידים רלוונטיים ומוסדות שאינם למטרות רווח, להגיש בקשות לתמיכה בתוכניות חדשניות להגדלת ההון האנושי בתעשיית ההייטק בישראל, לרבות בתחומים ספציפיים לקידום המענה לאתגרים בפיתוח הון אנושי מיומן (“תחומים מועדפים”) שיפורטו כאן, במימון של עד 70% מתקציב התוכנית. התמיכה היא במסגרת מסלול הטבה מס’ 44 של הרשות – פיתוח הון אנושי עבור התעשייה עתירת הידע בישראל, שמטרתו לתמוך בתוכניות המבקשות לתת מענה לאתגרים בתוספת הון אנושי מיומן, תוך מיקוד בצרכי התעשייה עתירת הידע בישראל, ובדגש על פתרונות חדשניים שאינם קיימים בשוק.

תיאור הקול הקורא

במסגרת הקול קורא, תאגידים מוזמנים להגיש בקשות לתמיכה בתוכניות חדשניות ופורצות דרך בתחומים טכנולוגיים, עם פוטנציאל גבוה להגדלת מספר המועסקים בחברות המבצעות מחקר ופיתוח, תוך עדיפות לתוכניות בתחומים המפורטים.
חשוב להדגיש שאפשר להגיש בקשות לתמיכה בתוכניות שמיועדות לתת מענה לאחד או יותר מהאתגרים בפיתוח הון אנושי מיומן עבור התעשייה עתירת הידע בישראל, כמו שמוגדר בסעיף 2.19 למסלול ההטבה, גם אם התוכניות אינן באחד התחומים המועדפים המפורטים כאן.

רשות החדשנות תעריך את התוכנית שיוגשו, בין היתר, לפי הייחוד של הפתרונות המוצגים במסגרתה לצרכי התעשייה בתחום ההון האנושי, ביחס לפתרונות הקיימים כיום בשוק, ועל-פי מידת המענה של התוכנית לתחומים המועדפים המפורטים:

  • הרחבת הידע של עובדים חדשים וקיימים, כדי לשפר את מקצועיותם והשתלבות בחברות בתחומי הפוד-טק והאקלים-טק –
    • הכשרות לאקדמאים-מומחים, בתחומים ממוקדים (לדוגמא, הכשרה ביזמות או ניהול חברות, למומחים בתחומים השונים של אקלימטק או פודטק, הסבת מומחים במדעי החיים לפיתוח מזון, וכו’)
    • הסבות אקדמאים מתחומים שונים (לדוגמא במדעי החיים, כימיה, הנדסה) להתמודדות עם אתגרי האקלים – הפחתת פליטות או עמידות והתאמה לשינויי אקלים בתחומים שונים של אקלים-טק, בכדי ליצר מומחיות ייחודית.
    • קידום ופיתוח הכשרות נדרשות וחדשות לתעשיית הפודטק, דוגמת מדעי הבשר והנדסת רקמות לבשר מתורבת, פיתוח תהליכים ו-Scaleup, שומן חליפי ואנליזת טעם/ריח/צבע/טקסטורה.
    • פיתוח מיומנויות בתחומים נדרשים שקיימים במחסור, ושילוב בתעשייה הקיימת תוך קידום התחום – בתחומי אנרגיה מתחדשת, התייעלות אנרגטית, ייצור, אגירה, הובלה, ניהול מים, התפלה, טכנולוגיות לקידום חקלאות נקייה ומקיימת, קידום כלכלה מעגלית בסקטורים שונים, פיתוח חומרים חדשניים לאדפטציה ועמידות לשינויי אקלים, וכדומה.
    • הרחבת המודעות והידע על הכלים והטכנולוגיים הקיימים המסייעים להפחתת השפעה על שינויי אקלים, או על עמידות להשפעות שינויי אקלים, שיובילו למעבר לתעשייה נקייה ועמידה לאקלים, בתוך התעשייה הקיימת.

 

  • תוכניות הכשרה, הסבה והשמה של מועמדים בעלי תואר ראשון/ או שני בפיסיקה, אלגוריתמיקה והנדסת חשמל, להשתלבות בעולם המחשוב הקוואנטי Computing Quantum.
  • פיתוח הון אנושי בתחומי הקוונטים:
    • הסבות מהנדסים/מתכנתים/מדענים מהתעשייה לעולמות התוכן של חישה קוונטית/תקשורת קוונטית/מחשוב קוונטי/הצפנה קוונטית.
    • הכשרות מהנדסים/אקדמאים לטובת פיתוח בכלי תוכנה קוונטית.
    • שילוב מיני-פרויקטים של סטודנטים בתעשייה ו/או במרכז מו״פ יישומי.
    • בניית מאגרי מידע ובסיס ידע – יצירת פלטפורמת נתונים מתעדכנת להתקדמות התוכנית, ובסיס נתונים הממפה את החוקרים הישראלים הנמצאים בחו”ל ועוסקים בקוונטים לשם החזרתם ארצה.

 

  • הרחבת הידע של עובדים חדשים וקיימים מתחום מדעי החיים, ופיתוח תוכניות הכשרה מותאמות לעולם התוכן של Bio-Convergence המשלב דיסציפלינות כגון ביולוגיה חישובית/פיזיקה/ננו-טכנולוגיה/מדעי החומרים/הנדסה גנטית מתקדמת/אלקטרוניקה/תוכנה/אלגוריתמיקה/בינה מלאכותית, לדוגמא:
    • תוכניות הכשרה מקומיות בשת”פ בינלאומי עם מדינות נוספות.
    • תוכניות הכשרה לבוגרי עולמות מדעי החיים ליזמות וחדשנות.
    • תוכניות הכשרה להבנת סוגיות מורכבות בפיתוח מוצרים מבוססים Bio-Convergence כמו אספקטים רגולטורים בארץ ובעולם, מודלים עסקיים חדשניים, מציאת משקיעים והנגשת מוצרים מורכבים למשקיעים, ועוד.
       
  • הכשרת עומק לבוגרי תארים מתקדמים בעולמות המדעים בדגש על עולמות מדעי החיים לתחומי המחקר בבינה מלאכותית, בדגש לתחומי: חוקרי AI, עיבוד תמונה ווידאו, עיבוד שפה טבעית, עיבוד שמע, עיבוד של נתונים סנסוריים, Generative AI.
  • הכשרת מנהלים בכירים מעולמות ההייטק (מעולמות התוכנה, חומרה והנדסה) להשתלבות בתפקידי ניהול בחברות הזנק וצמיחה בתחומי האקלימטק, קוונטים, שבבים, פודטק ו-ביוקונברג’נס.

* ניתן לראות את רשימת המקצועות המאושרים להגשה בנספח לנהלי המסלול.

 

קהלי יעד

תאגידים רלוונטיים ומוסדות שאינם למטרות רווח.

 

תקציב / מימון 

  • תוכניות בשלב ההתנעה/ההנבטה יוכלו להגיש בקשות לתקציב של עד 1,000,000₪: בקשות שיאושרו יקבלו מענק בשיעור של 50%, 60% או 70% מהתקציב המאושר – בהתאם להחלטת ועדת המחקר. 
  • תוכניות בשלב הצמיחה/scale up יוכלו להגיש בקשות לתקציב של 1,000,000₪ – 15,000,000₪: בקשות שיאושרו יקבלו מענק בשיעור של 30%, 40% או 50% מהתקציב המאושר – בהתאם להחלטת ועדת המחקר.
  • התוכניות יוגשו כבקשות לתקופת ביצוע של עד 12/24/36 חודשים. 

* תינתן עדיפות לתוכניות בוטיק בהיקף של עד 5,000,000₪.
* במקרים מיוחדים, שבהם ועדת המחקר תחליט כי התוכנית ברמת חדשנות וייחודיות גבוהה מאוד, היא תוכל לאשר מתן מענק בשיעור חריג של 60% או 70% מהתקציב המאושר של תוכניות בשלב הצמיחה.
* לא יינתן מענק כספי לתוכניות קיימות או דומות, המקבלות מימון מגורם ממשלתי נוסף, בשל האיסור על כפל מימון ממשלתי.

 

תנאי סף

על הבקשה והמבקש לעמוד בכל תנאי הסף הבאים במצטבר. יש לעמוד בתנאי הסף במועד הגשת הבקשה ובמשך כל תקופת ביצוע של התוכנית המאושרת. בקשה שלא תעמוד באחד מתנאי הסף הבאים עשויה להיפסל או להוביל לביטול התוכנית המאושרת, לפי הקריטריונים:

  1. המבקש הוא תאגיד שהתאגד ונרשם כדין בישראל, ופועל בהתאם לדיני מדינת ישראל.
  2. אם המבקש הוא עמותה או חברה לתועלת הציבור (“חל”צ”) – יש לו אישור בתוקף, מרשם העמותות וחל”צ, על ניהול תקין, או לחילופין – אם טרם חלפו שנתיים ממועד תחילת פעילותו – אישור על הגשת מסמכים.
    למרות האמור בקול קורא זה, מבקש שהוא עמותה או חל”צ, שלא מחזיק באישור ניהול תקין או אישור על הגשת מסמכים כאמור, לפי העניין, במועד הגשת הבקשה, יוכל להציג אישור כאמור עד למועד החתימה על דף תקציב וכתב התחייבות בהתאם למסלול ההטבה.
  3. הבקשה מיועדת לתת מענה לאחד או יותר מהאתגרים בפיתוח הון אנושי מיומן עבור התעשייה עתירת הידע בישראל, כהגדרתם בסעיף 2.19 למסלול ההטבה.
  4. לא התקבל, לשם ביצוע התיק נשוא הבקשה, סיוע מימוני מגורם ממשלתי או מרשות החדשנות, במישרין או בעקיפין, שלא לפי הוראות מסלול ההטבה.
  5. המבקש אינו בעל חשבונות מוגבלים ואינו נמצא בתהליך כינוס נכסים, הקפאת הליכים, פירוק וכדומה.
  6. המבקש ובעלי השליטה בו עומדים בדרישות תקנות לעידוד מחקר ופיתוח בתעשייה (התניית אישורים – שכר מינימום), התשע”א-2011.

     

קריטריונים להערכת בקשה

הבקשות שיעמדו בתנאי הסף יבחנו זו מול זו, בהתאם לאמות המידה המפורטות כאן, ולתקציב שהוקצה:

  1. רמת החדשנות ומידת הייחודיות של התוכנית נושא הבקשה.
  2. יכולות המבקש, ובכללן ניסיון רלוונטי, יכולות ניהול, יכולות בניית שותפויות רלוונטיות והיכולת המוערכת להביא להשלמת התוכנית נושא הבקשה ומימושה תוך תקופת התוכנית. תינתן עדיפות לחיבורים בין גופי הכשרה לרבות מוסדות אקדמאיים יחד עם גורמים עסקיים.
  3. מידת מתן המענה לתחומים המועדפים במסגרת התוכנית נושא הבקשה.
  4. מידת מתן המענה לאתגרים בתוספת הון אנושי מיומן עבור התעשייה עתירת הידע בישראל, במסגרת התוכנית נושא הבקשה, ובפרט:
  • מידת התוספתיות של עובדים חדשים או קיימים בפריון גבוה – מספר מוערך של המצטרפים, המשודרגים או שנמנעה נשירתם, בתעשייה עתירת הידע בישראל, כתוצאה מהתוכנית נושא הבקשה, לרבות תוספתיות יחסית לפעילות קודמת של המבקש בתחום התוכנית.
  • פוטנציאל הצמיחה (scale) ויכולת ההטמעה של התוכנית בישראל (הצגת מודל עסקי בר קיימא להמשך).
  • אפקטיביות וישימות התוכנית, לרבות עלות מול תועלת.
  •  שילוב קהלי יעד מגוונים:
    • קיום פעילות התוכנית (כולה או חלקה) באזור פריפריה.
    • תינתן עדיפות לתוכניות אשר נשים מהוות בהן לפחות 50% ממשתתפי התוכנית.

 

אופן הגשת הבקשה

פירוט אופן הגשת הבקשה, נהלי המסלול וטפסי הבקשה מופיעים בדף מסלול הטבה מס’ 44ניתן להגיש בקשות עד לתאריך 18.5.2023 בשעה 14:00 בצהריים.

  • ראשית, יש לקרוא את ההנחיות והתנאים המופיעים במסלול ההטבה ובנהלי המסלול.
  • הגשת הבקשה תיעשה באופן מקוון דרך האזור האישי:
  1. יש להירשם/להיכנס לאזור האישי.
  2. למלא את הטופס המקוון הגשת בקשה לתמיכה – ניתן למצוא אותו בתפריט האזור האישי.
  3. יש לצרף להגשה את הטפסים והמסמכים המופיעים מטה (בחלק “הוספת הצרופות” המופיע בתחתית טופס הגשת הבקשה לתמיכה).

הרשות תקבל אך ורק בקשות שלמות ותקינות, המוגשות בצרוף כלל הטפסים הנדרשים על פי תנאי מסלול ההטבה ונהליו. מומלץ להגיש את הטפסים מספר ימים לפני מועד ההגשה האחרון, כדי לוודא שההגשה תקינה. במקרה של סתירות ו/או אי התאמות בין הטפסים, הכתוב בקובץ התקציב הוא שייקבע. מבקש/ת המעוניין/ת לקבל אישור שהבקשה נקלטה כהלכה – מתבקש/ת להקדים ככל הניתן את מועד ההגשה. בקשה שתתקבל לאחר המועד האחרון להגשה המפורט לעיל או שלא תהיה שלמה ותקינה – תידחה ותוחזר לשולח.

* יש לקרוא בעיון את הוראות מסלול ההטבה ומסלול המשנה,  וכן את הנהלים הרלוונטיים, ולוודא עמידה בתנאי הסף המפורטים בנוסחם המלא.
* יש למלא אחר ההנחיות המפורטות בהוראות מסלול ההטבה ומסלול המשנה, הנהלים הרלוונטיים והודעה זו.
* יש להגיש את הבקשה  באזור האישי באתר האינטרנט של רשות החדשנות, על גבי טופס הבקשה של מסלול המשנה.
* יש לעקוב אחר דף קול קורא זה, אשר בו יפורסמו עדכונים בנוגע להליך, אם יהיו.
* אין באמור בהודעה זו משום התחייבות לאישור בקשה כלשהי אשר תוגש במסגרת ההליך.

 

לפרטים נוספים וליצירת קשר

רוצים לדעת מה קורה אחרי שמגישים בקשה מקוונת? השלב הבא הוא בדיקה מעמיקה של בודק/ת מקצועי/ת שמגיע/ה לביקור בחברה (*נתון לשיקול דעתה של רשות החדשנות).
מה הביקור כולל? לחצו כאן לקריאה על ביקור צוות בדיקה מקצועי לאחר הגשת בקשה | מוזמנים לצפות כאן בכל שלבי הטיפול בבקשה. 

לשאלות כלליות ושאלות על אופן הגשה הבקשה באזור האישי, ניתן ליצור קשר עם מערך הלקוחות בדוא”ל: contactus@innovationisrael.org.il או בטלפון 03-7157900 בימים א’-ה’ בשעות 9:00-17:00

לפניות בנוגע למסלול ניתן ליצור קשר בדוא”ל: HCfund@innovationisrael.org.il
 


* יש לעקוב אחר דף קול קורא זה, שבו יפורסמו עדכונים – אם יהיו כאלה.

**למען הסר ספק, מובהר כי האמור לעיל הינו תקציר בלבד של הוראות מסלול ההטבה ונהליו, וכי הנוסחים המחייבים הם הנוסחים המלאים של מסלול ההטבה, הנהלים והנספחים להם, המהווים חלק בלתי נפרד מפרסום הקול הקורא. במקרה של סתירה או אי התאמה בין נוסח הקול הקורא לבין הוראות מסלול ההטבה והנהלים, האמור בהוראות מסלול ההטבה והנהלים יגבר.

*** אין בפרסום הקול הקורא משום התחייבות לאישור בקשה של מי מהמבקשים או בכלל.