תאריך ושעה

ב- 30/05/2022
שעה: 12:30 - 11:00

הרשמה

30/05/2022 - 01/05/2022

חטיבה

תשתיות חדשנות

קהל יעד

גופי השקעה לתחומי מזון ותזונה, חברות מזון יצרניות של מזון וחומרי גלם, חברות המפתחות מזון פונקציונאלי, חברות הפועלות בתחום המחקר, הפיתוח והיצור של מוצרי מזון, חברות מסחור של מוסדות המחקר, חוקרים וקבוצות מחקר אקדמיות הפועלים בתחומי מזון ותזונה

מיקום

ניפגש בזום!

הוסף ליומן שלי30-05-2022 11:0030-05-2022 12:30Asia/Jerusalemחוקרים? חברות פודטק? הגישו תכניות למחקר משותף בין חוקרים במוסדות אקדמיים בישראל וארה"ב בנושאי מזון ותזונה

DD/MM/YYYY

על האירוע

חוקרים מהאקדמיה? חברות פודטק? רשות החדשנות וקרן בארד מציעות לכם לחבור לחוקרים אמריקאים ויחד להגיש תכניות למחקר משותף בנושאי מזון ותזונה!

רשות החדשנות , קרן קמ”ח ואגף תקציבים במשרד האוצר מקדמים תוכנית מחקר ופיתוח חמש שנתית לתחומי מזון ותזונה ומזמינים חוקרים וחברות ישראליות בתחומי הפודטק, המבקשים לחבור לפעילות קיימת באקדמיה האמריקאית – להצטרף למחקר משותף אמריקאי-ישראלי.

החוקר ממוסד אקדמי ישראלי נדרש להשיא ערך פיתוחי יישומי בר מסחור לחוקר האמריקאי שתוכנית עבודתו אושרה למימון על ידי קרן  NIFA האמריקאית (המכון הלאומי האמריקאי למזון וחקלאות) או לחוקרים שעבדו בעבר במימון קרן בארד והגיעו לשלב בשלות של ידע שעשוי לעניין חברה ישראלית. 

במסגרת הוובינר נציג את התכנית ומיקודיה, פעילות קרן בארד ותפקידה בקול קורא וכן הנחיות לאופן ההתקשרות עם החוקרים האמריקאים ואופן ההגשה לקבלת אישור מקרן בארד להגשה סופית במסלולי הרשות.

מטרת הקול הקורא, כפי שיוצג בוובינר:

  1. קידום מחקר ופיתוח משותפים לישראל ולארצות הברית בנושאי מזון ותזונה, הן לצורך שיפור איכות ובריאות האוכלוסייה והן למניעת מחלות כרוניות הקשורות לנושאים אלו ומהוות נטל מרכזי בשתי המדינות.
  2. חיזוק חברות קטנות ובינוניות בתעשייה המתפתחת בתחומים מזון ותזונה, על-ידי הנגשת ידע מבוסס שמקורו באקדמיה בארצות הברית ובישראל.

 

ההגשה תתאפשר באמצעות מסלול 2 נספח כ’ – מסלול לתמיכה משותפת עם הקרן למחקר ולפיתוח חקלאיים של ארצות הברית וישראל המפנה לשני מסלולי משנה בזירת תשתיות

ההגשה הסופית תתבצע באמצעות מסלול הטבה מס’ 5 – פיתוח תשתיות טכנולוגיות, מסחור ומחקר יישומי באקדמיה, באחד משני מסלולי משנה:

להרשמה לוובינר, לחצו כאן

 

סדר יום

11:00-11:05
פתיחה והצגת קול קורא משותף עם קרן בארד למזון ותזונה - ד''ר נעה מטרסו, ראש אגף אקדמיה, זירת תשתית טכנולוגית, רשות לחדשנות
11:05-11:15
דגשים מיוחדים לשיתופי פעולה אקדמיה-תעשייה - ד''ר יאיר בזמן, מערך טכנולוגי , מרכז תחומי מזון ותזונה, רשות לחדשנות
11:15-11:30
• אודות קרן בארד • יתרונות שיתוף הפעולה עם ארה"ב • הצגה כללית של תחומי המחקר במסגרת התוכנית עם USDA-NIFA - פרופ' יורם קפולניק, מנכ''ל קרן בארד
11:30-11:55
דוגמאות למחקרים פוטנציאלים לשת"פ - פרופ' יורם קפולניק, מנכ''ל קרן בארד
11:55-12:10
• דגשים להגשת קדם-ההצעה ל BARD • פירוט לוחות הזמנים להגשה המקדמית • קבלת אישור מול USDA- NIFA - ד''ר שלמה ולד, מתאם התכנית מטעם בארד
12:10-12:20
הצגת עיקרי המסלולים ודגשים לתכנית זו להגשה סופית לרשות לחדשנות - ד''ר נעה מטרסו, ראש אגף אקדמיה, זירת תשתית טכנולוגית, רשות לחדשנות
12:20-12:30
מענה על שאלות - פאנליסטים

ניפגש בזום!

הרשמה

ההרשמה לאירוע זה סגורה