סיימתם לקבל את המענקים ובוצע גמר חשבון בתיק (כלומר, אינכם צפויים לקבל מענקים נוספים עבור אותו התיק), אך על פי חוק, עדיין חלות עליכם התחייבויות שונות כלפי הרשות:



 

עם סיום תקופת המו”פ המאושרת בתיק

 

אופן דיווח התמלוגים

החברה נדרשת להגיש דיווחי תמלוגים לקרן תמורה מרגע שנרשמות הכנסות הקשורות למוצר הנתמך או מסיום התיק (אם מדובר בתיק ראשון בתוכנית), המוקדם מביניהם:

  1. עבור המחצית הראשונה של השנה (חודשים ינואר-יוני), יש להגיש דיווח עד 1.9 של אותה שנה. אם היו לחברה הכנסות החייבות בתשלום תמלוגים – חובה לשלם אותם עד לאותו התאריך.1חברות שסכום התמלוגים לתשלום שלהן (לא הכנסות החייבות בתמלוגים) נמוך מ-5,000 דולר במחצית הראשונה של שנת הדיווח, רשאיות להגיש עד לתאריך 1.3 של השנה העוקבת לשנת הדיווח את שני הדיווחים יחד (כולל תשלום אם היה צורך): דיווח תמלוגים עבור המחצית הראשונה של שנת הדיווח (חודשים ינואר-יוני); דיווח תמלוגים עבור המחצית השנייה של שנת הדיווח (חודשים יולי-דצמבר).
  2. עבור המחצית השנייה של השנה (חודשים יולי-דצמבר), יש להגיש דיווח עד ה-1.3 של השנה העוקבת. אם היו לחברה הכנסות החייבות בתשלום תמלוגים – חובה לשלם אותם עד לאותו התאריך.


1. דיווח מבוקר למחצית השנייה לשנה הרלוונטית הכולל חותמת לשם זיהוי של רו”ח המבקר.
2. חוות דעת רו”ח בגין דיווחי התמלוגים למחצית הראשונה והשנייה לשנה הרלוונטית.

אם הביקורת השנתית הסתיימה עד 1.3 של השנה העוקבת, החברה תגיש את חוות הדעת של רואה החשבון בדיווח המחצית השנייה של השנה. אם ביקורת הספרים נערכת לאחר ה-1.3, יש להגיש דיווח מחצית שנייה לא מבוקר עד 1.3 ועם סיום ביקורת הדוחות הכספיים של החברה, על החברה להיכנס שוב לדיווח של המחצית השנייה (לאותו הדיווח שכבר הוגש) ולהגיש דיווח תמלוגים מבוקר.

איך מדווחים?

הדיווח מתבצע באמצעות “טופס דיווח תמלוגים” הנמצא באזור האישי באתר רשות החדשנות.
לוחצים על לשונית “פעולות” בסרגל העליון באזור האישי )ניתן להגיע למסך זה גם דרך “פעולות נפוצות” הממוקם בתחתית עמוד המסך הראשי) > דיווח תמלוגים > עוברים על ההנחיות ועל הקבצים שיש לצרף להגשה. לאחר מכן בוחרים את תקופת הדיווח ומתחילים במילוי הטופס. יש להקפיד למלא את כל השדות כדי למנוע עיכוב בטיפול בדיווח.


מתי יש לשלם תמלוגים?

תשלום התמלוגים הוא מרגע שנרשמות הכנסות הקשורות למוצר הנתמך או מסיום התיק (אם מדובר בתיק ראשון בתוכנית) – המוקדם מביניהם. אם היו הכנסות לפני סיום התיק, יש לדווח עליהן ולשלם תמלוגים החל מהמחצית שבה נרשמו ההכנסות.

שער חליפין יציג נקבע באותו יום לקראת השעה 16:00, בסיום יום המסחר במט”ח.


ביום 1.1.2025 צפוי להיכנס לתוקפו תיקון מס’ 9 לחוק פסיקת ריבית והצמדה. מדובר ברפורמה כלל ממשלתית כלכלית – חברתית משמעותית ביותר בריביות המתווספות לחובות שחוק פסיקת ריבית והצמדה (להלן: “החוק”) חל עליהם.

הפרשי ריבית והצמדה – לפי הדין החדש מונח זה איננו קיים עוד.

ריבית שקלית – ברירת המחדל החדשה של תוספת לסכום כסף שעניינה גם שמירה על ערך הכסף וגם פיצוי למלווה (שיעור הריבית השקלית כולל גם את רכיב ההצמדה).

בהתאם להוראות החוק, חיובים שמועד היווצרותם היה עד ליום 31/12/2024 ישאו הפרשי ריבית והצמדה כהגדרת מונח זה לפני תיקון החוק, עד ליום ה-31/12/2024 ולאחר מועד זה ישאו ריבית שקלית עד למועד פירעונם המלא.
חיובים שמועד היווצרותם החל מיום 01/01/2025 ישאו ריבית שקלית כהגדרתה בחוק עד למועד פירעונם המלא.

למי משלמים?

יש לשלם את התמלוגים שדווחו באמצעות חנות התשלומים.

לאחר שהחברה הגישה את דיווח התמלוגים, עליה להיכנס דרך האזור האישי לחנות התשלומים (יש ללחוץ על לשונית “פעולות” בסרגל העליון ולבחור ב”חנות תשלומים”). במסך זה יופיעו הסכומים שהחברה נדרשת לשלם בש”ח (כולל הפרשים במקרה של איחור בתשלום).

  • אם החברה דיווחה לפני המועד הקובע, הסכום לתשלום בחנות התשלומים יוצג בדולרים ועל החברה לתרגם אותו לפי שער חליפין ידוע ליום התשלום.
  • אם החברה מבצעת את התשלום דרך חנות התשלומים אין צורך לצרף אסמכתא לתשלום לדיווח התמלוגים.
  • הפירוט בחנות התשלומים יופיע רק לאחר שליחת דיווח התמלוגים. כלומר, רק לאחר לחיצה על כפתור “שליחה” בדיווח התמלוגים.


אם החברה אינה מעוניינת לשלם דרך חנות התשלומים היא יכולה לבצע העברה בנקאית. להלן פרטי חשבון קרן תמורה:

מס’ חשבון: 0248307
על שם: הרשות הלאומית לחדשנות טכנולוגית – קרן תמורה
בנק הדואר (מספר 09)
מספר סניף: 001 
IL790090010000000248307 :IBAN

כאשר החברה מבצעת את התשלום באמצעות העברה בנקאית, חובה לצרף אסמכתא של התשלום לדיווח התמלוגים.

* אם החברה שילמה לאחר שליחת הדיווח, יש לשלוח אסמכתא של התשלום לכתובת המייל של רפרנט החברה.

 

מצב חשבון החברה בקרן תמורה

על מנת לקבל תמונת מצב על המענקים ותשלומי התמלוגים של החברה, ניתן להיכנס לאזור האישי וללחוץ על לשונית “תמלוגים” בסרגל העליון. במסך זה ניתן לראות את סכומי המענקים והתמלוגים, סטטוס תשלום התמלוגים על כלל המענקים של החברה, להדפיס קבלות עבור הפקדות שהחברה שילמה ואף להפיק דוח מצב חשבון.


פרטי יצירת קשר

לאורך כל פעילותכם מול רשות החדשנות בנושא תמלוגים, רפרנט מחלקת קרן תמורה זמין עבורכם לכל שאלה. את פרטי הקשר של הרפרנט האישי של החברה ניתן למצוא באזור האישי, בלשונית “תמלוגים”.

פרטים נוספים על נוהל דיווח ותשלום התמלוגים תמצאו כאן.






העברת ייצור מחוץ לישראל

ייצור מחוץ לישראל בהתאם להצהרת החברה במסמכי הבקשה שאושרו, לא מחייב פנייה או קבלת אישור נוסף מהרשות. אם וכאשר החברה נדרשת לייצר בחו”ל ייצור שלא דווח בהצהרת הייצור במסמכי הבקשה, עליה לקבל אישור להעברת הייצור לחו”ל ולהגיש בקשה מפורטת באזור האישי בצירוף טיוטת הסכם הייצור.


העברת ידע לאחר בישראל

חברה המבקשת להעביר ידע שנתמך על ידי הרשות לאחר בישראל צריכה לקבל לכך אישור מראש מוועדת המחקר באמצעות הגשת בקשה באזור האישי, בצירוף הסכם וטופס העברת חובות וזכויות2העברת חובות וזכויות מתייחסת למקרה של העברת כלל הזכויות בידע לחברה אחרת (לדוגמה: מכירה של כלל הנכסים הקשורים לפעילות, מתן רישיון בלעדי) או טופס שיתוף בידע3שיתוף בידע מתייחס למקרה שחלק מהזכויות בידע נשארות אצל מקבלי המענק (לדוגמה: מכירת רק חלק מהנכסים הקשורים לפעילות, רישיון לתחום מסוים) (לפי עניין) כשהם חתומים.

הוועדה מאשרת בקשות אלו בכפוף לכך שעל מקבלי הידע יחולו ההתחייבויות כלפי הרשות כפי שחלו על מקבלי המענק המקורי ובכלל זה החובה שלא להעביר את הידע והייצור והחובה לדווח ולשלם תמלוגים.


העברת ידע לאחר מחוץ לישראל


פעולות נוספות הקשורות לידע בהן נדרש אישור של ועדת המחקר:

על שינוי בהרכב הבעלות של החברה יש לדווח באזור האישי, לתאר את השינוי ולהוסיף פירוט של בעלי המניות הנוכחיים של החברה. אם בעלי המניות החדשים אינם ישראלים, יש לצרף טופס Undertaking חתום על ידי בעלי המניות הזרים. אין כל חובת תשלום לרשות עבור שינוי בהרכב הבעלות של החברה ובלבד שהשינוי אינו כולל העברת ידע.

על החברה להגיש בקשה מפורטת באזור האישי הכוללת תיאור ההלוואה ותנאיה העיקריים. אם המלווים אינם תאגיד ישראלי יש לצרף טופס Undertaking  חתום על ידי המלווים הזרים.

על החברה להגיש בקשה מפורטת באזור האישי הכוללת תיאור של ההתקשרות ואת הסכם הנאמנות בצירוף אישור של עורך דין החברה על כך שהסכם הנאמנות עומד בעקרונות הרשות להסכמי נאמנות.

על החברה להגיש בקשה באזור האישי בצירוף ההסכמים הרלוונטיים. הבקשה תכלול תיאור של הידע שהחברה מבקשת לחשוף, תוך התייחסות לנושא שמירת הבעלות והזכויות על הידע והשפעות הבקשה על פעילות החברה.


איך מדווחים?

הגשת בקשות בנושאי ידע, ייצור והשקעות מתבצעת באזור האישי באתר רשות החדשנות.

לוחצים על לשונית “פעולות” בסרגל העליון באזור האישי > פעולות ברמת חברה > בוחרים בקשות בתחום קניין רוחני או הגשת בקשות בתחום השקעות לפי העניין > בוחרים בסוג הבקשה המתאימה. הקפידו למלא את כל השדות כדי שלא ייגרם עיכוב בהמשך טיפול הדיווח.

פרטים נוספים על כללי ניהול ידע אפשר למצוא כאן ובנושאי השקעות כאן.





* להורדת הקובץ בפורמט PDF > 

הכנו עבורכם סרטון קצר שמסביר את כל החובות מול רשות החדשנות בנושא תמלוגים, שינוי הרכב בעלות, יציאה להנפקה, העברת ייצור לחו”ל, העברת ידע בארץ ובחו”ל ועוד.

* נכתב בלשון זכר, אך מיועד לנשים ולגברים כאחד.

__________

יש לכם שאלות נוספות? זקוקים לעזרה בהגשת הבקשה?

אנחנו מזמינים אתכם לפנות למוקד הלקוחות

בהצלחה!