בסוף מרץ 2021, נשיא ארה”ב ג’ו ביידן הכריז על תוכנית ממשלתית בסך 2 טריליון דולר לשיקום כלכלת ארה”ב דרך השקעה בתשתיות תחבורה, בנייה, קלינטק וקליימטק, וטיפול באוכלוסיות מוחלשות. גם אם התוכנית לא תאושר בקונגרס האמריקאי במלואה, התוכן מסמן לארגוני ממשלה ולשוק הפרטי טרנדים טכנולוגיים שארה”ב מנסה לקדם ויכולים להוות הזדמנות עסקית גם לחברות ישראליות בשוק האמריקאי.
הזדמנות עסקית לסטרטאפים ישראלים בתחום התחבורה
מעל 600 סטארטאפים ישראליים עוסקים בתחום התחבורה אשר נמצא במגמת פיתוח בעשור האחרון ועכשיו קיבל דחיפה נוספת כחלק מתוכנית ביידן. במסגרת התכנית יושקעו הסכומים הבאים:
- 174 מיליארד דולר יושקעו ברכבים חשמליים.
- יינתנו מענקים ותמריצים לחברות וארגונים ציבוריים לבניית רשת של 500,000 תחנות טעינה.
- יושקעו 85 מיליארד דולר בתחבורה ציבורית.
- 122 מיליארד דולר ברכבות, שדות תעופה ונמלים.
כך שטכנולוגיות בתחום התחבורה נחוצות וחברות יכולות לנצל את התוכנית כמומנטום לפיתוח והתרחבות. למרות שהתוכנית מתמקדת על כלכלת ארה”ב ותמיכה בחברות מקומיות, חברות ישראליות יכולות לנצל את ההזדמנות העסקית לשלב טכנולוגיות שלהן בתחום לשיפור מוצרים של חברות אמריקאיות ובכך להנות גם כן מהתוכנית ולהרחיב את פעילותן בארה”ב.
הזדמנויות עסקית לסטארט אפים ישראלים בתחום הבנייה
בנוסף לתשתיות התחבורה, התוכנית שמה דגש על תשתיות בנייה כדי לשפר את מצב ארה”ב בתחום, אשר נמצאת במקום 13 בעולם במצב התשתיות (על פי דוח הפורום הכלכלי העולמי לשנת 2019).
ענף הבנייה והתשתיות שרובו עדיין עובד בצורות מסורתיות החל לעבור שינוי טכנולוגי, וכבר ניתן לראות צמיחה משמעותית בישראל עם מעל ל-175 סטארטאפים והשקעות של יותר מ-900 מיליון דולר בחמש השנים האחרונות.
חברות ישראליות בתחומי חומרים, שיטות וטכנולוגיות בנייה יכולות להמשיך לצמוח בעזרת התוכנית האמריקאית בסך 493 מיליארד דולר לחידוש ובניית כבישים, גשרים ובניינים.
לחברות בתחומי בטיחות, פיקוח ובקרה גם כן יש אפשרות לנצל את ההזדמנות העסקית לחדור לשוק האמריקאי בו יושקעו 70 מיליארד דולר לבטיחות בכבישים ושיפור חוסן תשתיות.
על חברות ישראליות בתחומי תחבורה, בנייה, קלינטק, קליימטק וטיפול באוכלוסיות מוחלשות, לנצל את ההזדמנות ולקדם שיתופי פעולה עם ארה”ב כדי לרכב על הגל.