ממחקר שבוצע בימים אלו ברשות החדשנות עולה: ישראל נמצאת במקום השלישי בעולם בחברות שמובילות את תחום ה Gen-AI אחרי ארה"ב ובריטניה
במסגרת שבוע הבינה המלאכותית של סדנת יובל נאמן באוניברסיטת ת”א הציג היום דרור בין (26.6.24) שורה של מחקרים בינלאומיים שהתפרסמו בעולם בתקופה האחרונה ביניהם הדו”ח של Tortoise, , AI Index Report 2024 – Stanford University מאגר של QUID 2023, Europe and Israel’s Founder Factories GenAI Editon, Dealroom 2004, מאגר של IVC ועוד (רשימה מצורפת מטה). בכל הנושאים הללו עולה מכלל המחקרים כי ישראל מדורגת במקום גבוה בתחרות העולמית.
בהמשך הציג מנכ”ל רשות החדשנות דרור בין מחקר חדש שבוצע בימים אלו על ידי רשות החדשנות שמראה שישראל הצליחה להיכנס לזירת ה- Gen-AI באמצעות שורה ארוכה של 74 חברות ישראליות שעוסקות בתחום.
בכנס הוצג לראשונה מחקר שבוצע לאחרונה על המאגרים של PitchBook שבו נבדקו 3 קבוצות:
- מי שמייצר foundation models – Open AI, מיסטרל AI, Anthropic PBC, AI21 labs – בקבוצה הזאת יש בכל העולם 18 חברות – מתוכן בישראל יש 1 (מקום שלישי בעולם אחרי ארה”ב וסין וכמו צרפת, בריטניה, גרמניה וכו’).
- חברות שמייצרות מודלים גדולים ומורכבים לשימושם הספציפי – יש כ-1900 חברות בעולם מתוכן 73 בישראל – ישראל ממוקמת שם במקום השלישי אחרי ארה”ב ובריטניה מתוך כמות החברות.
- חברות שעושות שימוש במודלים של חברות אחרות במתכונת של API – לא נותח.
בדבריו התייחס דרור בין גם לאתגרים: “אל מול החוזקות אותם אנו מזהים: על אף כמות החברות החדשות שקמו בעשור האחרון וכמות הכסף שהושקע בחברות בינה מלאכותית בישראל ברור לנו שקיים מירוץ מטורף של השקעות בתחום בכל העולם. אנו יודעים היטב כי אם לא נרוץ קדימה באותו קצב נישאר מאחור. עד סוף 2024 נשקיע כ 600 מיליון ₪ בתשתיות הבינה המלאכותית בישראל מתוך תקציב התכנית הלאומית שעומד על כמיליארד ₪ ואנחנו מתקדמים לפי התכנית בכל החזיתות הרלוונטיות. אני שמח להודיע כי במהלך יולי יתפרסם הקול הקורא להקמתו בישראל של מחשב על לאימון מודלי בינה מלאכותית גדולים, לטובת תעשיית ההייטק והאקדמיה.”
מחקרים עולמיים שהתפרסמו לאחרונה אליהם התייחס בדבריו: