רשות החדשנות תבחר שלושה גופים שיכשירו מנכ"לים ומנכ"ליות להובלת חברות הדיפ-טק הבאות של ישראל
תקציב כל תכנית שתאושר יעמוד על עד מיליון ₪ באחוז מימון של 70% לאורך 12 חודשים.
בישראל פועלות מאות חברות הזנק בתחומי הדיפ-טק השונים, ובכל שנה מוקמות עשרות חברות חדשות. במרץ 2024 השיקה רשות החדשנות את קרן ההזנק, שתשקיע מענקים של מעל 500 מיליון שקלים בשנה, המתמקדת בחברות דיפ-טק לצד משקיעים פרטיים וקרנות הון סיכון.
במיזמי דיפטק, שלעיתים קרובות מקורם במחקר אקדמי, במקרים רבים הוגי הרעיון או המחקר אינם בהכרח אלו שיובילו את החברה כמנכ”לים, וכיום יש חוסר משמעותי בעתודה ניהולית ובניהול בכיר, שיאפשר צמיחה של החברות מעבר לשלבי המחקר והפיתוח, לשלבי המכירות וגיוס הון משמעותי.
התוכניות שיוגשו יכללו תוכן מקצועי, טכנולוגי ועסקי מעודכן ומחובר לצרכי התעשייה בארץ ובעולם, בשיתוף עם מומחים וגופים רלוונטיים מהתעשייה העוסקים בכך. תינתן עדיפות לתכניות שיכללו גם ליווי של המוכשרים במהלך או לאחר סיום ההכשרה להשתלבות כמנהלי חברות הזנק בתחומי הדיפ-טק ו/או להקמה של חברות מבוססות ידע מהאקדמיה.
המועמדים והמועמדות יכולים להיות מנהלים בעלי ניסיון משמעותי קודם בחברות דיפ-טק, בעלי רצון ופוטנציאל להתקדם להובלה כמנכ”לים של חברות הזנק, או מנכ”לים ומנכ”ליות שניהלו בעבר חברות שאינן חברות דיפ-טק אך מעוניינים בידע הנדרש – הטכנולוגי והעסקי, לשם הסבה לניהול בכיר של חברות דיפ-טק על מאפייניהן הייחודיים.
הקול הקורא יופעל באמצעות מסלול “קרן הון אנושי להייטק” ויהיה באוויר כחודשיים וחצי החל מ-10/4 ועד לתאריך ה-1/7. פירוט הקריטריונים להגשה יפרסמו בדף המסלול באתר רשות החדשנות, וההגשה תתבצע דרך אתר רשות החדשנות.
חנן ברנד, סמנכ”ל וראש חטיבת הזנק ברשות החדשנות: בישראל מאות חברות בעלות עומק טכנולוגי משמעותי, וחדשנות פורצת דרך, שמגיעות להישגים משמעותיים. עם זאת, במקרים רבים, מלבד קשיי המימון והאתגרים הנלווים להקמת חברות דיפ-טק, בישראל ניכר חוסר במנהלים מנוסים בתחומים אלו שיאפשרו לחברות לצמוח מעבר לשלבי המחקר והפיתוח לשלבי החדירה לשוק, מכירות וגיוס הון משמעותי. תעשיית ההייטק הישראלית הוכיחה שהיא מסוגלת לבנות חברות גדולות ומשמעותיות מאד עם מאות ואלפי עובדים והובלה של מנהלים מצוינים– ואנחנו מאמינים שבעזרת “נבחרת המנכ”לים” ניתן יהיה להרחיב את ההצלחה הזו גם לתחומים נוספים, בחזית המדעית והטכנולוגית העולמית.