קול קורא לאיתור, הבאת וליווי חוקרי ומומחי בינה מלאכותית מחו”ל

חטיבות

הזנק, מסלולי הון אנושי

תמצית הקול קורא

רשות החדשנות מזמינה תאגידים להגיש בקשות לתמיכה בתוכניות חדשניות לקידום ההון האנושי בתעשיית ההייטק בישראל בתחומים שמתאימים לענות על האתגרים בפיתוח הון אנושי מיומן במסגרת מסלול הטבה מס’ 44. התאגידים שייבחרו יובילו תוכנית לאיתור, הבאת וליווי חוקרי ומומחי AI בעלי ידע אקדמי רלוונטי ממוסד מוכר וניסיון תעסוקתי רלוונטי מחו”ל המעוניינים להשתלב בחברות הייטק ישראליות בתחום ה-AI.

בעידן הנוכחי, הטכנולוגיות המתקדמות והבינה המלאכותית משנות את פני התעשייה והחיים היומיומיים ובהתאמה לכך גדלה הצורך במומחים של בינה מלאכותית וטכנולוגיה חדשנית בעולמות למידת המכונה ולמידה עמוקה בתחומים שונים כדוגמת: עיבוד תמונה  (Computer Vision,  עיבוד שפה טבעית  (Natural Language Processing – NLP),  Generative AI, רשתות גנרטיביות (GANs)  וכן חיבור ויישום בינה מלאכותית בעולמות תוכן ייחודיים, כגון תחבורה, רפואה, חקלאות, תעשיה אנרגיה וכיו”ב.

תיאור הקול הקורא

במסגרת הקול קורא, תתמוך הרשות בתוכניות לתקופת ביצוע של עד 24 חודשים  שיכללו, בין היתר, את הדגשים הבאים:

עולים / ישראלים חוזרים / זכאי חוק השבות :

  • פירוט מספרי של כמות החוקרים/מומחים המיועדים להגיע לישראל בעקבות התכנית.
  • תיאור של מדינות המקור מהם יגיעו המומחים והכלים הארגוניים, אשר ברשות מפעיל התכנית, שיאפשרו את הצלחת התכנית
  • פירוט הסיוע והליווי, שיינתן בתהליך המעבר מארץ המקור לישראל, לרבות סיוע במציאת משרה בישראל (והפעולות שיבוצעו על מנת לאתר את המשרות ולייצר את החיבור).
  • קיום נוכחות (באופן ישיר/עקיף) של התאגיד בארץ המקור.

מומחה זר :

  • פירוט הסיוע והליווי (באופן ישיר/ עקיף בארץ המקור), שיינתן בתהליך המעבר של המומחים הזרים מארץ המקור לישראל, לרבות סיוע במציאת משרה בישראל (והפעולות שיבוצעו על מנת לאתר את המשרות ולייצר את החיבור) וכן הוצאת ויזת מומחה זר במידת הצורך וכל סיוע אחר, הנדרש להצלחת התכנית (כולל סיוע לבן/בת הזוג ככל שנדרש – בהתאם לנוהל העדכני של רשות החדשנות עם רשות האוכלוסין – 5.3.0043) .
  • לגבי כלל משתתפי התוכנית (עולים/ישראלים חוזרים/ זכאי חוק השבות/ מומחים זרים): יקבעו אבני דרך שיאפשרו תגמול בהתאם להתקדמות התכנית וביחס להשמות שייעשו בחברות הייטק בישראל.

התוכנית המוגשות צריכות לכלול בין היתר:

  • ליווי משמעותי של המומחה בזמן עבודתו במקום העבודה החדש כדי לאפשר שילוב מוצלח.
  • אבני דרך מדידות לבחינה של איכות התקדמות והצלחת התוכנית (בזמן התוכנית ובעת סיומה).

קהל יעד

הקול הקורא מיועד לגופים בעלי ידע וניסיון בעבודה מול הון אנושי מחו”ל, סיוע בהשתלבות שלהם בחברות הייטק ישראליות, וסיוע בהתאקלמות אופטימלית של העובדים ובני משפחותיהם או שותפות עם גופים ועמותות העוסקות בתחום קליטת וליווי עולים /ישראלים חוזרים/זכאי חוק השבות או מומחים זרים.

הגופים נדרשים להיות בעלי היכרות וחיבור עם חברות פוטנציאליות בישראל שיש בהם דרישה לחוקרי ומומחי AI על מנת לייצר התאמה בין המועמדים המאותרים מחו”ל לצרכי החברה.

תהליכי איתור החוקרים יתמקדו באוכלוסיות הנ”ל:

  1. עולים חדשים או זכאי חוק השבות.
  2. ישראלים שעובדים בחו”ל ומעוניינים לחזור ולעבוד בישראל בחזית הטכנולוגית של תחום ה- AI .
  3. מומחים זרים (שאינם זכאי חוק השבות)

החוקרים נדרשים להיות בעלי תואר שני או דוקטורט בתחומים הבאים: מדעי המחשב, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, מדעי הנתונים (Data Science), מתמטיקה שימושית, ביו-אינפורמטיקה ו/או כל הכשרה רלוונטית מקבילה המעניקה ידע ומומחיות בתחום הבינה המלאכותית ובעלי ניסיון תעסוקתי מצטבר של לפחות 3 שנים בתעשייה עתירת ידע בתפקיד רלוונטי להכשרתו האקדמית.

גובה המענק

  • תכנית בתקציב מבוקש של עד מיליון ש”ח תקבל מענק של 70% מהתקציב המאושר (בהתאם להחלטת הוועדה)
  • תכנית בתקציב מבוקש של 1-5 מש”ח עד מיליון ש”ח תקבל מענק של 50% מהתקציב המאושר (בהתאם להחלטת הוועדה). במקרים מיוחדים בהם ועדת המחקר תחליט שהתוכנית ברמת חדשנות וייחודיות גבוהה מאוד, היא תוכל לאשר מתן מענק בשיעור חריג של 60% או 70%  מהתקציב המאושר.
  • תכנית בתקציב מבוקש שעולה על 5 מש”ח תקבל מענק של 30% מהתקציב המאושר (בהתאם להחלטת הוועדה)

תנאי סף

על הבקשה והמבקש לעמוד בכל תנאי הסף הבאים במצטבר. יש לעמוד בתנאי הסף במועד הגשת הבקשה ובמשך כל תקופת ביצוע של התוכנית המאושרת. בקשה שלא תעמוד באחד מתנאי הסף הבאים עשויה להיפסל או להוביל לביטול התוכנית המאושרת, לפי התנאים הבאים:

  1. המבקש הוא תאגיד שהתאגד ונרשם כדין בישראל, ופועל בהתאם לדיני מדינת ישראל.
  2. אם המבקש הוא עמותה או חברה לתועלת הציבור (“חל”צ”) – יש לו אישור בתוקף, מרשם העמותות וחל”צ, על ניהול תקין, או לחילופין – אם טרם חלפו שנתיים ממועד תחילת פעילותו – אישור על הגשת מסמכים.
    למרות האמור בקול קורא זה, מבקש שהוא עמותה או חל”צ, שלא מחזיק באישור ניהול תקין או אישור על הגשת מסמכים כאמור, לפי העניין, במועד הגשת הבקשה, יוכל להציג אישור כאמור עד למועד החתימה על דף תקציב וכתב התחייבות בהתאם למסלול ההטבה.
  3. הבקשה מיועדת לתת מענה לאחד או יותר מהאתגרים בפיתוח הון אנושי מיומן עבור התעשייה עתירת הידע בישראל, כהגדרתם בסעיף 2.3 למסלול ההטבה.
  4. לא התקבל, לשם ביצוע התיק נשוא הבקשה, סיוע מימוני מגורם ממשלתי או מרשות החדשנות, במישרין או בעקיפין, שלא לפי הוראות מסלול ההטבה.
  5. המבקש אינו בעל חשבונות מוגבלים ואינו נמצא בתהליך כינוס נכסים, הקפאת הליכים, פירוק וכדומה.
  6. המבקש ובעלי השליטה בו עומדים בדרישות תקנות לעידוד מחקר ופיתוח בתעשייה (התניית אישורים – שכר מינימום), התשע”א-2011.

קריטריונים להערכת בקשה

כמפורט בהוראות מסלול ההטבה ונספחיו.

אופן הגשת הבקשה

פירוט אופן הגשת הבקשה, נהלי המסלול וטפסי הבקשה מופיעים בדף מסלול הטבה מס’ 44. ניתן להגיש בקשות עד לתאריך 15/9/2024 בשעה 12:00 בצהריים.

יש לקרוא בעיון את הוראות מסלול ההטבה ,  וכן את הנהלים הרלוונטיים, ולוודא עמידה בתנאי הסף המפורטים בנוסחם המלא במסלול ההטבה.
* יש למלא אחר ההנחיות המפורטות בהוראות מסלול ההטבה ומסלול המשנה, הנהלים הרלוונטיים והודעה זו. הגשת הבקשה תיעשה באופן מקוון דרך האזור האישי:

  1. יש להירשם/להיכנס לאזור האישי.
  2. למלא את הטופס המקוון הגשת בקשה לתמיכה – ניתן למצוא אותו בתפריט האזור האישי ובו יש לבחור במסלול ‘פיתוח הון אנושי עבור התעשיה עתירת הידע בישראל’. אשכולות 1 עד 5.
  3. יש לצרף להגשה את הטפסים והמסמכים המופיעים מטה (בחלק “הוספת הצרופות” המופיע בתחתית טופס הגשת הבקשה לתמיכה).

הרשות תקלוט אך ורק בקשות שלמות ותקינות, שיכללו את הטפסים הנדרשים על פי תנאי מסלול ההטבה ונהליו. מומלץ להגיש את הבקשה מספר ימים לפני מועד ההגשה האחרון, כדי לוודא שההגשה תקינה.

במקרה של סתירות ו/או אי התאמות בין הטפסים, הכתוב בקובץ התקציב הוא שייקבע. מבקש/ת המעוניין/ת לקבל אישור שהבקשה נקלטה כהלכה – מתבקש/ת להקדים ככל הניתן את מועד ההגשה. בקשה שתתקבל לאחר המועד האחרון להגשה המפורט לעיל או שלא תהיה שלמה ותקינה – תידחה על הסף ותוחזר לשולח.

לפרטים נוספים וליצירת קשר

רוצים לדעת מה קורה אחרי שמגישים בקשה מקוונת? 

השלב הבא הוא בדיקה מעמיקה של בודקים ובודקות מקצועיים שיצרו קשר עם מגישי הבקשות שנלקטו
מה הביקור כולל? לחצו כאן לקריאה על ביקור צוות בדיקה מקצועי לאחר הגשת בקשה | מוזמנים לצפות כאן בכל שלבי הטיפול בבקשה. 

לשאלות כלליות ושאלות על אופן הגשה הבקשה באזור האישי, ניתן ליצור קשר עם מערך הלקוחות בדוא”ל: contactus@innovationisrael.org.il או בטלפון 03-7157900 בימים א’-ה’ בשעות 9:00-17:00 לפניות בנוגע למסלול ניתן ליצור קשר בדוא”ל: HCfund@innovationisrael.org.il


* יש לעקוב אחר דף קול קורא זה, שבו יפורסמו עדכונים במידה שיהיו.

**למען הסר ספק, מובהר כי האמור לעיל הינו תקציר בלבד של הוראות מסלול ההטבה ונהליו, וכי הנוסחים המחייבים הם הנוסחים המלאים של מסלול ההטבה, הנהלים והנספחים להם, המהווים חלק בלתי נפרד מפרסום הקול הקורא. במקרה של סתירה או אי התאמה בין נוסח הקול הקורא לבין הוראות מסלול ההטבה והנהלים, האמור בהוראות מסלול ההטבה והנהלים יגבר.

*** אין בפרסום הקול הקורא משום התחייבות לאישור בקשה של מי מהמבקשים או בכלל.