קול קורא ליזמות טכנולוגית למשרתי המילואים וחיילים משוחררים
חטיבות
הזנק, מסלולי הון אנושיתמצית הקול קורא
רשות החדשנות ומשרד הבטחון -האגף והקרן לחיילים משוחררים, מזמינים תאגידים רלוונטיים (לרבות מלכ”רים, אקדמיה, מוסדות מחקר) להגיש בקשות לתמיכה בתוכניות חדשות לפיתוח ההון האנושי בתעשיית ההייטק בישראל, לרבות בתחומים ספציפיים לקידום המענה לאתגרים בפיתוח הון אנושי מיומן שיפורטו בהמשך, במימון של 50%-70% מתקציב התוכנית בהתאם למסלול.
החשיבות הלאומית בהגדלת היצע ההון האנושי להייטק והצורך לקדם ולסייע לחיילי המילואים ולחיילים המשוחררים להשתלב בתעשיית ההייטק המקומית בדגש להקניית ידע ייחודי, חשיפה ועידוד לעולמות התוכן של יזמות ואקסלרציה להייטק הביאה לשיתוף פעולה של משרד הבטחון האגף והקרן לחיילים משוחררים והרשות הלאומית לחדשנות בפיתוח התנעת תכניות יזמות ואקסלרציה להייטק במסגרת מסלול הטבה מספר 44 – פיתוח הון אנושי עבור התעשייה עתירת הידע בישראל בדגש על פתרונות חדשניים, בהתאם להוראות מסלול 44 לפי המתואר בהמשך.
תיאור הקול הקורא
רשות החדשנות מעודדת להגיש תכניות שיכללו תוכן מקצועי נרחב המתייחס לכלל המיומניות הנדרשות לעובדים וליזמים בתעשייה עתירת הידע בישראל. התכניות המוגשות יכולות לכלול בין היתר:
- היכרות עם היבטים טכנולוגים וכלכליים של עולם היזמות, חשיפה למגמות טכנולוגיות עכשוויות ועתידיות (כגון בינה מלאכותית, אגרו-טק, שבבים ועוד).
- זיהוי אתגרים, צרכים והזדמנויות, הכרות עם מודלים עסקיים, הכרות עם עולם ההשקעות, הון סיכון וגופי השקעה נוספים.
- מתודולוגיות לרעיונאות ולחשיבה יצירתית, ויכולת להציג תמונת עתיד וחזון ולרתום אחרים לדרך.
- מרחב התנסויות – התנסות מעשית בתהליך היזמות הכולל מחקר וחשיבה רעיונית (Ideation), תיקוף הרעיון (validation), והבשלתו באמצעות כלל הכלים שנלמדו בתכנית, התנסות בעבודת צוות והצגה סופית מול קהל. פיתוח רעיונות מעשיים/פרויקטים אישיים והצגתם בתום התכנית.
- אקסלרציה – ליווי של יזמים שהקימו כבר חברות הזנק טכנולוגיות, תוך חשיפה לתכנים שיסייעו ליזם בבניית המיזם בין היתר בבנית התכנית העסקית, חיבור למנטורים, גיוס לקוחות, תיקוף שוק, בניית MVP, גיוס הון ועוד.
קהל יעד
חברות/ תאגידים/עמותות/ יחידות ללימודי חוץ אקדמאיים שיכשירו חיילי מילואים וחיילים משוחררים,זכאי האגף והקרן לחיילים משוחררים – כהגדרתם בחוק קליטת חיילים משוחררים, תשנ”ד-1994.
הרכיב המשלים מעבר למענק במידה ויידרש לחיילי המילואים, יהיה רכיב נפרד שאינו מכספי הפיקדון לחיילים משוחררים.
גובה המענק
- תוכנית שהתקציב המבוקש שלה הוא עד סכום כולל של 1,000,000 ₪ – יינתן בגינה מענק בשיעור של 70% מהתקציב המאושר – בהתאם להחלטת ועדת המחקר.
- תכנית שהתקציב המבוקש שלה עולה על סכום כולל של 1,000,000 ₪ ועד ל- 5,000,000 ₪ – יינתן בגינה מענק בשיעור של 50% מהתקציב המאושר – בהתאם להחלטת ועדת המחקר.
*הבקשות יוגשו לתקופת ביצוע של עד 12/24 חודשים.
תנאי סף
הבקשה ומגיש הבקשה צריכים לעמוד בתנאים אלה:
- מגיש הבקשה הינו תאגיד שהתאגד ונרשם כדין בישראל, ופועל בהתאם לדיני מדינת ישראל.
- אם מגיש הבקשה הינו עמותה או חברה לתועלת הציבור יש לו אישור בתוקף מרשם העמותות על ניהול תקין, או לחילופין – אם טרם חלפו שנתיים ממועד תחילת פעילותו.
למרות זאת, מגיש בקשה שהוא עמותה או חל”צ, שאין לו אישור ניהול תקין או אישור על הגשת מסמכים בזמן הגשת הבקשה, יוכל להציג אישור זה עד לזמן החתימה על דף תקציב וכתב התחייבות בהתאם למסלול ההטבה. - הבקשה מיועדת לתת מענה לאחד או יותר מהאתגרים בפיתוח הון אנושי מיומן עבור התעשייה עתירת הידע בישראל, כהגדרתם בסעיף 2.1 למסלול ההטבה.
- לא התקבל לשם ביצוע התיק נשוא הבקשה סיוע מימוני מגורם ממשלתי או מרשות החדשנות, שלא לפי הוראות מסלול ההטבה.
- המבקש אינו בעל חשבונות מוגבלים ואינו נמצא בתהליך כינוס נכסים, הקפאת הליכים, פירוק וכדומה.
- המבקש ובעלי השליטה בו עומדים בדרישות תקנות לעידוד מחקר ופיתוח בתעשייה (התניית אישורים – שכר מינימום), התשע”א-2011.
*במועד הגשת הבקשה ובמשך כל תקופת הביצוע של התוכנית המאושרת. אי-עמידה באחד מתנאי הסף הבאים יביא לפסילת הבקשה כולה או לביטול התוכנית המאושרת:
קריטריונים להערכת בקשה
כמפורט בהוראות מסלול ההטבה ונספחיו.
אופן הגשת הבקשה
פירוט אופן הגשת הבקשה, נהלי המסלול וטפסי הבקשה מופיעים בדף המסלול . ניתן להגיש בקשות עד לתאריך 15/9/2024 בשעה 12:00 בצהריים.
יש לקרוא בעיון את הוראות מסלול ההטבה , וכן את הנהלים הרלוונטיים, ולוודא עמידה בתנאי הסף המפורטים בנוסחם המלא במסלול ההטבה.
* יש למלא אחר ההנחיות המפורטות בהוראות מסלול ההטבה ומסלול המשנה, הנהלים הרלוונטיים והודעה זו. הגשת הבקשה תיעשה באופן מקוון דרך האזור האישי:
- יש להירשם/להיכנס לאזור האישי.
- למלא את הטופס המקוון הגשת בקשה לתמיכה – ניתן למצוא אותו בתפריט האזור האישי ובו יש לבחור במסלול ‘פיתוח הון אנושי עבור התעשיה עתירת הידע בישראל’. אשכולות 1 עד 5.
- יש לצרף להגשה את הטפסים והמסמכים המופיעים מטה (בחלק “הוספת הצרופות” המופיע בתחתית טופס הגשת הבקשה לתמיכה).
הרשות תקלוט אך ורק בקשות שלמות ותקינות, שיכללו את הטפסים הנדרשים על פי תנאי מסלול ההטבה ונהליו. מומלץ להגיש את הבקשה מספר ימים לפני מועד ההגשה האחרון, כדי לוודא שההגשה תקינה.
במקרה של סתירות ו/או אי התאמות בין הטפסים, הכתוב בקובץ התקציב הוא שייקבע. מבקש/ת המעוניין/ת לקבל אישור שהבקשה נקלטה כהלכה – מתבקש/ת להקדים ככל הניתן את מועד ההגשה. בקשה שתתקבל לאחר המועד האחרון להגשה המפורט לעיל או שלא תהיה שלמה ותקינה – תידחה על הסף ותוחזר לשולח.
לפרטים נוספים וליצירת קשר
לשאלות כלליות ושאלות על אופן הגשה הבקשה באזור האישי, ניתן ליצור קשר עם מערך הלקוחות בדוא”ל: contactus@innovationisrael.org.il או בטלפון 03-7157900 בימים א’-ה’ בשעות 8:30-16:30 לפניות בנוגע למסלול ניתן ליצור קשר בדוא”ל: HCfund@innovationisrael.org.il
רוצים לדעת מה קורה אחרי שמגישים בקשה מקוונת?
השלב הבא הוא בדיקה מעמיקה של בודקים ובודקות מקצועיים שיצרו קשר עם מגישי הבקשות שנלקטו
מה הביקור כולל? לחצו כאן לקריאה על ביקור צוות בדיקה מקצועי לאחר הגשת בקשה | מוזמנים לצפות כאן בכל שלבי הטיפול בבקשה.
* יש לעקוב אחר דף קול קורא זה, שבו יפורסמו עדכונים במידה שיהיו.
**למען הסר ספק, מובהר כי האמור לעיל הינו תקציר בלבד של הוראות מסלול ההטבה ונהליו, וכי הנוסחים המחייבים הם הנוסחים המלאים של מסלול ההטבה, הנהלים והנספחים להם, המהווים חלק בלתי נפרד מפרסום הקול הקורא. במקרה של סתירה או אי התאמה בין נוסח הקול הקורא לבין הוראות מסלול ההטבה והנהלים, האמור בהוראות מסלול ההטבה והנהלים יגבר.
*** אין בפרסום הקול הקורא משום התחייבות לאישור בקשה של מי מהמבקשים או בכלל.