התארגנות לקראת הקמת מאגד בשר מתורבת - פיתוח טכנולוגיות ייצור, שיפור תפוקה ואיכות בשר מתורבת

0
0

תאריך אחרון להגשה 

30/09/2020

חטיבות 

תשתיות חדשנות

תמצית הקול קורא 

במסגרת הקול הקורא הקרוב (15.10.2020) במסלול מאגדי מגנ"ט, קבוצת יזמים בהשתתפות החברות: Aleph Farms, SuperMeat, מעדני יחיעם, ביו-דליה, Seevix, Aviv Analytical, Kol Biotec מתארגנת לקראת הגשת הצעה להקמת מאגד "בשר מתורבת" שיעסוק בפיתוח טכנולוגיות לשיפור הייצור, התפוקה ואיכות הבשר המתורבת.

האתגר העיקרי לצורך הפיכת הבשר המתורבת למוצר המחליף נתח משמעותי משוק הבשר מהחי, הינו הגדלת כמויות תעשייתיות של תאים שיתחברו לכדי מוצרים מוגמרים באיכות ובעלויות הדומות למוצרי תעשיית הבשר מהחי.

על מנת לעמוד באתגר זה נדרש לתת מענה למספר שאלות: 

  • איך לייצר תאי מוצא מתאימים ולשפר את תהליכי ההתמיינות, כך שתתקבל רקמה המכילה את סוגי התאים החשובים בבשר ובעלת סידור מבני דומה לרקמת בשר מן החי?
  • איך ניתן להקנות לתאים/רקמות שגודלו בתרבית מרקם וטעם הדומים מספיק למוצרי בשר מהחי?
  • כיצד לייצר פקטורי גדילה והתמיינות, המהווים את המרכיב היקר ביותר במדיום גידול התאים, בקנה מידה תעשייתי ובזול?
  • כיצד לייצר מדיום גידול לתאים ללא רכיבים מהחי העומדת בכל רגולציות ה-food grade השונות באירופה ובארה"ב לפחות, תוך שימוש בפקטורי הגדילה וההתמיינות הנ"ל בעלות המתחרה בעלויות גידול בעלי חיים (פרות, עופות וכו')?
  • איך לפתח שיטות אנליזה לדוגמאות בשר מתורבת קטנות? 

תיאור הקול הקורא 

 

על מסלול מאגדי מגנ"ט

מסלול מאגדי מגנ"ט הינו מסלול סיוע של רשות החדשנות המופעל על ידי זירת תשתיות טכנולוגיות שמטרתו לעודד מחקר ופיתוח של טכנולוגיות חדשניות בחזית הידע הטכנולוגי על מנת להקנות יתרון יחסי לתעשייה הישראלית בשווקים בינלאומיים.
מאגד במסלול מגנ"ט הוא התאגדות של תאגידים תעשייתיים ומוסדות מחקר אקדמיים לביצוע מו"פ של טכנולוגיות גנריות טרום תחרותיות על בסיס שיתופי פעולה מהותיים בין חבריו, מתוך מגמה להשיג יחד הרבה יותר מהיכולת של כל אחד בנפרד.

 

חזון המאגד

ייצור מוצרי בשר מתורבת בטוחים ונקייםף בתנאי GMP, באיכות, טעם, מרקם, ומחירים דומים למוצרי הבשר מהחי.

 

מטרות המאגד

  • פיתוח שיטות חדשות לגידול והתמיינות תאים.
  • פיתוח תשתית טכנולוגית שתאפשר ייצור יעיל של פקטורי גדילה והתמיינות הנחוצים לגידול התאים מהם מייצרים את הבשר המתורבת (מרכיבים אלו מופקים כיום מבעלי חיים או מיוצרים בשיטות יקרות ולא יעילות).
  • פיתוח טכנולוגיות גנריות לאנליזות ואפיון של בשר מתורבת. 
  • פיתוח תוספים לשיפור הטעם והמרקם של מוצרי בשר מתורבת.

 
טכנולוגיות מרכזיות

  • טכנולוגיות לשיפור תאי המוצא, ההתמיינות, והפרוליפרציה של סוגי תאים החשובים לבשר מתורבת כגון muscle progenitor cells, תאי גזע, תאי שומן, endothelial וכו'. 
  • טכנולוגיות פרמנטציה מתקדמות וחדשניות להוזלת מדיום הגידול וההתמיינות. 
  • שיטות ומכשור לאנליזה ואפיון בשר מתורבת.
  • תוספים ותהליכים לשיפור הטעם והמרקם.

 

שותפים פוטנציאליים

  • חברות מזון הפועלות בתחום.
  • חברות ומעבדות העוסקות בייצור חלבונים.
  • חברות ומעבדות המתמחות בייצור מדיום לגידול והתמיינות תרביות תאים. 
  • חברות ומעבדות המפתחות טכנולוגיות לאפיון הרכב חלבונים וטקסטורה.
  • חברות ומעבדות העוסקות בניתוח מולקולרי של טעמים.
  • חברות המתמחות בגמלון (scaleup) של ייצור תאים בטכניקות ביוראקטור שונות.
  • חברות ומעבדות העוסקות בהפקת תאי מקור ותהליכי התמיינות חדשניים.
  • חברות ומעבדות העוסקות בפיתוח bioreactors.

 
ליצירת קשר עם היזמים

חברות וקבוצות מחקר המבקשות לקבל מידע נוסף ו/או לבחון את האפשרות להצטרף ליוזמי המאגד, מתבקשות לפנות בהקדם ליזמים בדוא"ל: gayasavyon.g@gmail.com
לקבלת פרטים נוספים על מסלול מאגדי מגנ"ט ניתן לפנות למשה אברהמי בדוא"ל: moshe.avrahami@innovationisrael.org.il