את התגובה הבאה שקיבלנו בדף הפייסבוק שלנו אנחנו מקבלים לא מעט.
האמת זאת שאלה מצויינת!
איך זה ייתכן שג’וניורים רבים עם רקע טכנולוגי לא מצליחים למצוא עבודה, ומצד שני דו”ח רשות החדשנות ו-SNC מראה שיש אלפי משרות פיתוח פנויות בתעשייה?
התשובה? מורכבת אבל יש הסבר ואפילו הצעה לפתרון.
הקושי במציאת עבודה בהייטק בתור ג’וניור
אם בתקופות של שגרה חברות מעדיפות לגייס עובדים בעלי ניסיון אז בתקופות משבר המצב הזה אפילו מחריף עוד יותר. חברות מעדיפות לצמצם סיכון וג’וניורים, מה לעשות, נחשבים עסק מסוכן. במציאות שבה עובדים רבים נפלטים לשוק העבודה (מה שנקרא בעגה המקצועית “שוק של מעסיקים”) יש למעסיקים את האפשרות לתעדף גיוס של עובדים מנוסים ומיומנים בעלות נמוכה משמעותית ממה שהשוק היה רגיל אליו. המאמץ להסתדר עם מצבת עובדים “רזה” מותירה משרות טכנולוגיות רבות ללא איוש. תוסיפו לזה סקטורים שלא נפגעו כלל ואפילו צמחו בעקבות המשבר (מישהו אמר ZOOM?) ותקבלו תעשייה שהתאוששה ראשונה מהמשבר ואפילו גדלה בממוצע בכמות העובדים ב-0.6% בשנת משבר, אך הותירה בוגרים טריים ללא מענה תעסוקתי.
כדי לעמוד בדרישות התעשייה לעובדים מיומנים, שכאמור נמצאת בחוסר תמידי לצד האקדמיה שמניבה כ-6000+ בוגרים מידי שנה, צריך לחשוב מחוץ לקופסא במטרה למצוא מקורות חדשים.
הכשרות מקצועיות להייטק
אי שם ב-2012, בימים שקורונה הייתה בירה מקסיקנית, הוקם בארה”ב מודל בשם Coding Bootcamps שהחל לתפוס תאוצה להכשרה מצוינת ועדכנית. לפי המודל תלמידים שמגיעים לרוב ללא ידע בתחומי פיתוח, מצטרפים להכשרה אינטנסיבית לתקופה של מס’ חודשים המקנה את כל מה שצריך כדי להשתלב בתעשייה. הסיירת מחויבת גם למציאת עבודה לבוגר/ת. המודל מייצר נכון להיום כ-23,000 בוגרים חדשים ב-85 קמפוסים ברחבי ארה”ב, כאשר הבוגרים מדווחים על גידול של 51% בשכר בשנה הראשונה לתפקיד לאחר תום ההכשרה.
מסלול הסבה להייטק של רשות החדשנות
בעקבות ההצלחה, המודל חדר בשנים האחרונות לישראל, שסובלת ממחסור כרוני של עובדים מנוסים במטרה לייצר מקורות חדשים של עובדות ועובדים לתעשיית ההייטק. המשבר התעסוקתי בתעשיית ההייטק הוביל את רשות החדשנות להקים ב2018 את מסלול סיירות תכנות המאפשר לאנשים ללא תואר או בעלי תואר שאינו במדעי המחשב להשתלב בתעשיית ההייטק בתפקידי פיתוח ומדע נתונים. למסלול נבחרו 7 סיירות תכנות שהכשירו אלפי בוגרים שהשתלבו בתפקידי פיתוח ודאטה בחברות מובילות בתעשייה.
כדי לעמוד בדרישות התעשייה לעובדים מיומנים, שכאמור נמצאת בחוסר תמידי לצד האקדמיה שמניבה כ-6000+ בוגרים מידי שנה, צריך לחשוב מחוץ לקופסא במטרה למצוא מקורות חדשים.