חטיבה

בין-לאומית, הזנק, תשתיות חדשנות

מיקום

ניפגש בזום!

קהל יעד

חברות, סטארטאפים, חוקרים.ות ויזמים.ות, מוסדות מחקר, סטארטאפים, חוקרים/ות, יזמים/ות, מוסדות מחקר

על האירוע

הצטרפו והכירו מקרוב את הקו”ק החדש להקמת תשתיות בפרמנטציה של מיקרואורגניזמים לצורך מתן שירותים שעיקרם בעולם הפודטק!

מדינת ישראל מעוניינת לשמר את כוחו של האקוסיסטם לפיתוח תחום החלבונים האלטרנטיביים הפועל בתחומה, ואף להגדילו. זאת באמצעות הקמת תשתיות פרמנטציה שתאפשר גמלון לנפחים מגוונים, ביצוע ניסויים להיתכנות טכנו-כלכלית, ייצור אצוות בסדר גודל המאפשר בחינת המוצרים על-ידי לקוחות פוטנציאליים, כבסיס לבניית תיק רגולציה ואף ייצור אצוות קטנות למסחור. תשתיות אלו תיתנה מענה לאפיון בו זמני של פרויקטים חדשים בשלבי פיילוט על מנת לטפח חברות חדשות ומוצרים בתחום בישראל.

בישראל חסרים התשתיות וכוח האדם המתאים לתת את השירותים הנדרשים להתהוות תעשייה, ורבים מן המיזמים פונים לקבלת השירותים הנדרשים מקבלני שירות בעולם, דבר המוביל ל”בריחת” הידע בשלב מוקדם והתקדמות במסלולי רגולציה המותאמים למדינות אחרות. כל אלה מקטינים את הסבירות להתבססות תעשייה יצרנית בישראל לרכיבי מזון מבוססי פרמנטציה מדייקת.

הקו”ק החדש שפירסמה רשות החדשנות נועד להרחיב את היריעה ולפתח את התשתית להקמה, יצירה והעצמת האקוסיסטם בתחום הפודטק, דרך ביסוסן של אותן תשתיות.

 

 

הקמת תשתיות המחקר והפיתוח בתחומי הפרמנטציה של מיקרואורגניזמים לטובת מתן שירותים שעיקרם בתחום המזון החדש, בנפחי ייצור של סקאלת הפיילוט וסקאלת הדמו, תכלול העמדת ציוד ייעודי מתאים, לרבות מתקני פרמנטציה, שירותי הפרדה, ניקוי ואנליטיקה, והפעלתו על-ידי כוח אדם מיומן לשימוש התעשייה הישראלית ומוסדות המחקר בישראל.

על התשתיות להכיל שירותים משלב הפיילוט ועד ייצור מפוקח בסדרות קטנות של לפחות מוצר אבקתי יבש, בתקינה התואמת סטנדרטים של ייצור מזון.

בוובינר תינתן סקירה על התשתית הנדרשת, הסבר על תכנית תשתית מו”פ , מילוי המסמכים הנדרשים ומענה על שאלות

לפרטים על הקו”ק לחצו כאן.

להרשמה לוובינר לחצו כאן.

סדר יום

14:00-14:15
דברי פתיחה והצגת התשתית, ד"ר נועה מטרסו, מנהלת אגף אקדמיה בחטיבת תשתיות חדשנות, רשות החדשנות
14:15-14:25
פרמנטציה לתעשיית החלבונים האלטרנטיביים: מצב התעשייה בעולם, תשתיות ומשאבים אלה וולמן, סמנכ"לית אסטרטגיה וממשל, GFI
14:25-14:40
הסבר אופן ההגשה לתכנית תשתיות מו"פ, יעל רוזנברג, מנהלת אגף תשתיות מו"פ, חטיבת תשתיות חדשנות, רשות החדשנות
14:35-15:00
שאלות ותשובות עם ד"ר נועה מטרסו, יעל רוזנברג וד"ר יאיר בזמן, בודק טכנולוגי, אחראי תחום מזון ברשות החדשות

ניפגש בזום!

ההרשמה לאירוע נסגרה אבל בטוח תמצאו אירוע אחר שיעניין אתכם