משרד האנרגיה ורשות החדשנות יעניקו מענקים בסך של כ-3.3 מיליון שקלים לשלוש חברות בתחום האנרגיה שיבצעו פיילוטים במסגרת קול קורא משותף
משרד האנרגיה ורשות החדשנות פרסמו את החלטות ועדת המחקר למתן מענקים לביצוע תכניות הרצה ניסיוניות (“פיילוטים”), במסגרת קול קורא לחברות טכנולוגיה ישראליות בעלות מוצר /טכנולוגיה בשלה, במטרה להביא לקידום המשק ופיתוח תעשייה ישראלית עתירת ידע בתחומי האנרגיה והמים.
הקול הקורא המשותף מציע תמיכה בפרויקטים מסחריים על מנת להגדיל את מספר הפיתוחים הטכנולוגיים המגיעים לשלב בחינת היתכנות הטכנולוגיה בקנה מידה תעשייתי ובקרב לקוחות רלוונטיים. החברות הזוכות בקול הקורא יזכו במענק של עד 50% מעלות הפרויקט.
דר’ יעל הרמן, ראש אגף מו”פ בפועל ביחידת המדען הראשי במשרד האנרגיה: “משרד האנרגיה מבין שהדרך לעמידה ביעדי המדינה להפחתת פליטות עוברת בקידום והבשלה של פיתוחים טכנולוגים פורצי דרך. לאור כך, משרד האנרגיה, ויחידת המדען הראשי בפרט, עושים מאמצים לתמוך בחדשנות במענקים, בשחרור חסמים רגולטורים ומתן מכסות חלוץ להתחברות לרשת החשמל. אנו מאמינים כי שיתוף פעולה בין הגורמים המקצועיים במשרד האנרגיה והמומחים ליזמות ברשות החדשנות יביא לקידום משמעותי של טכנולוגיות פורצות דרך בתחום האנרגיה בישראל”.
צביקה גולצמן, מ”מ סמנכ”ל צמיחה ברשות החדשנות: “רשות החדשנות משתפת פעולה עם גורמי ממשל שונים במסלול הפיילוטים, אשר מהווים תפקיד קריטי לתהליך של יישום טכנולוגיות חדשות ויצירת רגולציה מאפשרת באתרי הרצה שונים. במסגרת שיתופי פעולה אלו הוגשו עד 2021 לתכנית הפיילוטים 157 בקשות למענקים, מתוכן אושרו 67 בקשות בסך מענקים כולל של 69 מלש”ח. השת”פ בין המגזר הציבורי והפרטי יבטיח וישמר את מעמדה של ישראל כמובילה בחדשנות טכנולוגית. שיתוף הפעולה עם משרד האנרגיה הינו קריטי על מנת להפוך את ישראל ל”ארגז חול” לבחינה וליישום של טכנולוגיות אקלים-טק ולהתמודדות עם משבר האקלים וצמצום פליטות”.
בקול הקורא המשותף זכו החברות הבאות במימון עבור הפרויקטים המפורטים:
- אוגווינד – יצירת מערכת אגירת אנרגיה ממקורות אנרגיה מתחדשים, שניתן להתקינה כמעט בכל מקום, תוך שימוש באגירה שאינה מזהמת ואף מסייעת בייעול אנרגטי כמו גם אספקת אוויר דחוס למפעלים.
- ZOOZ Power (לשעבר צ’אקראטק) – בחינת מערכת לטעינה אולטרה-מהירה של רכב חשמלי, המבוססת על מאיץ טעינה (Power booster) המאפשר טעינת סוללת הרכב בהספק גבוה, גם במקומות בהם רשת החשמל (רשת החלוקה) מוגבלת בהספק. טעינה אולטרה-מהירה מאפשרת תוספת טווח של כ-200 ק”מ תוך 15 דקות טעינה בלבד. מאיץ הטעינה של ZOOZ מבוסס על טכנולוגיה ייחודית של אגירת אנרגיה קינטית בגלגלי תנופה.
- סיאסול – מערכת לניטור תקלות בפאנלים סולאריים המתבצע באמצעות סקירה תרמוגרפית של רחפן בחוות ברחבי הארץ.