רשות החדשנות משיקה קול קורא חדש ב10 מיליון ש"ח למימון תכניות שיביאו מומחי בינה מלאכותית מחו"ל לעבודה בהייטק הישראלי
הרשות תממן תוכניות שיסייעו בהבאת חוקרי בינה מלאכותית מצטיינים מחו”ל בעלי תארים מתקדמים רלוונטיים וניסיון בחברות עתירות ידע בתחומי הבינה המלאכותית לצורך קליטה בחברות הייטק ישראליות
הקול הקורא מיועד לגופים בעלי ידע וניסיון בעבודה מול הון אנושי מחו”ל, הכולל סיוע בהשתלבותם בחברות הייטק ישראליות והתאקלמותם בישראל. בנוסף, על הגופים להיות בעלי חיבור עם חברות פוטנציאליות בישראל, בהן יש דרישה לחוקרי ומומחי AI.
בישראל מצטרפים לשוק העבודה בכל שנה פחות מ-700 בוגרי תואר שני במדעי המחשב, מתמטיקה וסטטיסטיקה, כשמספר בוגרי הדוקטורט בתחום בשנה עומד על 100 בלבד.
בעידן הנוכחי, הטכנולוגיות המתקדמות והבינה המלאכותית משנות את פני התעשייה והחיים היומיומיים. בהתאם לכך, ישנו צורך גובר בישראל במומחים של בינה מלאכותית וטכנולוגיה חדשנית בעולמות למידת המכונה ולמידה עמוקה בתחומים שונים. הביקוש הגובר למומחים בשילוב עם התחרות הגלובלית על טאלנטים מדגישים את הצורך בפעולה מיידית. השקעה בהכשרה מקומית, עידוד הבאת מומחים מחו”ל ושיפור תשתיות המו”פ הם חלק מהצעדים הנדרשים להתמודד עם הבעיה ולשמור על מעמדה של ישראל כמעצמה טכנולוגית מובילה.
הקול הקורא מיועד עבור גופים בעלי ידע וניסיון בעבודה מול הון אנושי מחו”ל, סיוע בהשתלבותם בחברות הייטק ישראליות וכן בסיוע בהתאקלמות מיטבית של העובדים ובני משפחותיהם או שותפות עם גופים ועמותות העוסקות בתחום קליטת וליווי עולים /ישראלים חוזרים/זכאי חוק השבות או מומחים זרים.
המועמדים נדרשים להיות בעלי תואר שני/דוקטורט בתחומים רלוונטיים לעולמות הבינה המלאכותית, וכן בעלי ניסיון מעשי תעסוקתי בתעשייה בתפקיד רלוונטי להכשרתו.
במסגרת הקול הקורא ניתן לקבל מימון של 50-70% בהתאם לגובה התקציב המאושר, התוכניות יאושרו לתקופה של עד 24 חודשים ויכללו ליווי משמעותי רחב של המומחה עד לשילובו המוצלח בתעשיית ההייטק בישראל.
ד”ר זיו קציר, ראש התכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות: הון אנושי מיומן הוא המשאב החשוב ביותר לתעשיית הייטק בישראל, ובפרט בעולמות התוכן של הבינה המלאכותית. ישראל נמצאת בחזית הדירוג העולמית בבחינת מספר חברות הבינה המלאכותית הפועלות בה ויכולתן להביא אל השוק מוצרים פורצי דרך, ואולם שימור הובלה זו תלוי בצורה ישירה ביכולתנו להמשיך ולהגדיל את מספר המומחים לבינה מלאכותית הפועלים בתעשייה. מומחים אלו, אשר נדרשים על פי רוב להכשרה אקדמית ארוכה לתארים מחקריים, מהווים את הגרעין לתהליכי המחקר והפיתוח בתעשייה ונמצאים במחסור עולמי. קול קורא ראשון וייחודי זה עוצב בכדי לחזק את יכולתה של ישראל למשוך אל תחומה מומחים ברמה הגבוהה ביותר, לסייע לחברות ההזנק בישראל בנגישות אל מאגר הכישרונות העולמי ולאפשר את המשך גיוון והעמקת הייטק הישראלי.