ארבעת הזוכים בתוכנית משותפת של רשות החדשנות ואוניברסיטת תומאס ג'פרסון

11/06/2020

רשות החדשנות ואוניברסיטת תומאס ג’פרסון מכריזות על ארבעת הזוכים בתוכנית משותפת המוערכת בסכום של 1 מיליון דולר לפיתוח, בדיקה והרצה של טכנולוגיות חדשניות בתחום הבריאות
הטכנולוגיות המנצחות יסייעו בהתמודדות עם האתגרים הרבים שמציבה התפרצות מגפת ה-COVID19 (נגיף הקורונה) העולמית

אוניברסיטת תומאס ג’פרסון ורשות החדשנות הכריזו על ארבע החברות הישראליות הזוכות בתוכנית משותפת של פיתוח, בדיקה והרצה של טכנולוגיות, שירותים ומכשירים בעלי השפעה בתחום הבריאות, אשר יסייעו להתמודד עם הצרכים הרפואיים חסרי התקדים והבוערים במיוחד הנובעים מהאתגרים העצומים העומדים בפנינו בעת ההתמודדות עם מגפת COVID-19 העולמית.
ארבע החברות קיבלו מימון בסכום כולל של 1 מיליון דולר מרשות החדשנות ותמיכה נוספת מאוניברסיטת תומאס ג’פרסון אשר יסייעו להן למנף את המודל העסקי הייחודי של אוניברסיטת תומאס ג’פרסון, כמו גם להגדיל באופן משמעותי את חלקן בטיפולים קליניים ולחזק את מאגד הניסויים הקליניים. תוכנית זו תזרז את הפיתוח והבדיקה של הטכנולוגיות של חברות אלו ובסופו של דבר גם את תתרום להפיכתן למסחריות.

התחרות הוכרזה בחודש פברואר האחרון כמאמץ לסייע לארבע חברות סטארט-אפ ישראליות “למנף את חדשנות הטכנולוגית שלהן מרעיון למוצר או שירות שניתן לשווק”.

פרופסור צבי גרינוולד – מנהל מרכז ג’פרסון ישראל, פרופ’ בכיר והמנהל לשעבר של מחלקת ההרדמה במכללה הרפואית סידני קימל של אוניברסיטת ג’פרסון – אמר שהתחרות המתבססת על שיתוף הפעולה בין רשות החדשנות לאוניברסיטת ג’פרסון, אשר התחזק מאוד עם פתיחת מרכז ג’פרסון ישראל בירושלים, ביוני 2018, ונועדה לעודד טיפול רפואי גלובלי, חדשנות ויוזמות חינוכיות.

פרופסור מארק ל. טיקוצ’ינסקי, המכהן כמנהל וכסגן נשיא לעניינים אקדמיים באוניברסיטת תומאס ג’פרסון, וכדיקן המכללה הרפואית סידני קימל, מציין ש”ישראל כיום היא מה שעמק הסיליקון היה בסוף שנות ה-90. זהו אקוסיסטם יוצא דופן של חדשנות הכולל יותר חברות סטארט-אפ לנפש מאשר בכל מקום אחר בעולם”.

“שיתוף פעולה בינלאומי מייצג לאורך השנים עוגן אסטרטגי מרכזי לאוניברסיטה שלנו  וקיימות אינספור הזדמנויות למנף יחסים גלובליים ולסלול את הדרך לטכנולוגיות בתחומי הבריאות וההשכלה הגבוהה, ובכך ליצוק חיים בחזון שלנו “להגדיר מחדש מה אפשרי מבחינה אנושית”, אומר טיקוצ’ינסקי.

הודות לפרסים, יוכלו החברות הזוכות ליצור קשר עם הרופאים ואנשי צוות נוספים בג’פרסון הפועלים במגוון מסגרות קליניות בתוך הקהילות שאותן משרתת מערכת הבריאות, החל מבתי חולים, ממרפאות חוץ וממחלקות טיפול נמרץ ועד למתקני שיקום. חברות אלו גם יוכלו ליהנות מיתרונותיה של האוניברסיטה בתחומים נוספים, כגון: עיצוב תעשייתי, הנדסת אנוש, טכנולוגיות דיגיטליות בתחום הבריאות ומדע החומרים.

החברות הזוכות הן: אגמון טכנולוגיות בע”מ, ארט מדיקל, סיגנל וסומאטיקס. כולן מציגות טכנולוגיות המסייעות לצוות הרפואי לנתח את הכמות העצומה של הנתונים שנאספים תוך כדי הטיפול הרפואי ובאמצעות ניתוח זה לקבל תובנות בזמן אמת כדי למטב את הטיפול המותאם אישית לכל מטופל.

נציגי המארגנים והחברות הזוכות בתחרות הדגישו את הדברים הבאים:

ד”ר עמי אפלבאום, יו”ר רשות החדשנות ומדען ראשי במשרד הכלכלה והתעשייה: “התפרצות מגיפת ה- COVID-19 (נגיף הקורונה) העמיסה על מערכת הבריאות שהייתה כבר תחת לחצים עצומים, לחץ נוסף של אבחון הנגיף בזמן אמת והצורך לספק טיפול רפואי מרחוק כדי למנוע הדבקה נוספת בנגיף. הפרויקטים שזכו יאפשרו למערכת הבריאות בישראל, בארה”ב ואפילו ברחבי העולם לסנן בצורה טובה יותר את מצבור הנתונים הרפואיים ולהעניק לרופאים ולאחיות תובנות בזמן אמת הנובעות מניתוח כל המידע הרפואי הרלבנטי שנאסף, זאת  על מנת לאפשר להם לספק את הטיפול הנכון והמותאם אישית לכל מטופל ומטופל בין אם בבית או במתקן אשפוז.”

פרופסור צבי גרינוולד: “מרגש לראות את ההבשלה של רעיון מראשיתו ועד להפיכתו לשיתוף פעולה בינלאומי מעורר השראה במדעי הבריאות. שיתוף פעולה זה יביא תועלת לחברה שלנו, בייחוד בזמנים שבהם אנו תרים אחר פתרונות למגפה עולמית כמו עכשיו”.

מיכל מאירי, מנכ”לית אגמון טכנולוגיות בע”מ: אנו נרגשים לשתף פעולה עם אוניברסיטת ג’פרסון, אחת מהמרכזים הרפואיים המובילים בארה”ב ולספק את הערך שנותנת הטכנולוגיה החדשנית שלנו למיליוני המטופלים שלהם”.

לירון אליה, מיסד ומנכ”ל של ארט מדיקל: העבודה שלנו עם הארגון Jefferson Health הייתה מועילה ביותר בהבנת הצרכים המהותיים וחסרי התקדים של חולים בטיפול נמרץ ואפשרה לנו למטב את המוצר שלנו במטרה לענות על צרכים אלו. שיתוף הפעולה המתמשך בינינו יסייע לנו ליצור נקודת פתיחה מצוינת להצגת המוצר שלנו בארה”ב”.

ד”ר רוני שילה, מייסד ומנכ”ל של סיגנל: “אנו שמחים לאחד כוחות עם מרכז החדשנות ואוניברסיטת תומאס ג’פרסון. הפרויקט הזה ירתום את היכולת של חברות התרופות לייצר מודול חלוצי, המאפשר אופטימיזציה משמעותית של טיפול תרופתי במטופלים ובכך ישפר באופן ניכר את התוצאות של הטיפול הרפואי”.

ערן אופיר, מנכ”ל סומאטיקס: “סומאטיקס גאה לשתף פעולה עם אוניברסיטת תומאס ג’פרסון והארגון Jefferson Health כדי ליצור סטנדרטים חדשים של ניטור מטופלים מרחוק ולאפשר לבתי החולים לשפר את איכות הטיפול למטופלים בביתם. המערכת שלנו יכולה גם לשמור על המטופלים בטוחים יותר בביתם, לצמצם אשפוזים לא נחוצים ולהפחית את העומס בבתי החולים”.

בעקבות ההצלחה יוצאת הדופן של שיתוף פעולה זה בין רשות החדשנות ואוניברסיטת תומאס ג’פרסון, החליטה הרשות להרחיב את שיתוף הפעולה ואף הוסיפה לו עוד שלושה מרכזים רפואיים מובילים נוספים – ביניהם מאיו קליניק והמרכז הרפואי הרטפורד בארה”ב, כמו גם את המרכז שאריטה, בברלין, גרמניה.

התוכנית החדשה והמורחבת הזו תחשוף את החדשנות הרפואית הישראלית למתקנים המובילים מסוגם, לידע מעשי נרחב, לתשתיות ולמומחיות ברמה עולמית ותספק לחברות הישראליות נקודת פתיחה ייחודית להפצת הטכנולוגיות והשירותים שלהן.

אודות החברות הזוכות והפרויקטים שלהן:

החברה הטכנולוגיה תיאור
אגמון טכנולוגיות בע”מ ניתוח מבוסס בינה מלאכותית (AI) של דוח רפואי העומס האדיר של מקרים שבהם נדרשים הצוותים הרפואיים לטפל מגדיל את הסיכוי שהם יתעלמו מתוצאות בדיקות או יקראו אותן לא נכון, מה שעלול להוביל לאבחון מאוחר או למוות ללא סיבה. כיום, כאשר הטיפול בנגיף ה-COVID-19 מעמיס לחצים אף יותר גדולים, זקוקים הצוותים הרפואיים לכלים אשר יזהו בצורה אובייקטיבית ממצאים משמעותיים, יתריעו בפני רופאים על בעיות בהתבסס על חומרת התוצאות ויסבירו  למטופלים מושגים רפואיים ומורכבים במילים פשוטות ומובנות. בפנסילבניה, הצוותים הרפואיים מחויבים על פי חוק לתקשר באופן ישיר עם המטופל היה והם מוצאים “חריגויות משמעותיות” בתוצאות הבדיקות של המטופל, זאת בנוסף ליידוע הרופא המטפל.
באמצעות אלגוריתם חדשני, בנתה חברת אגמון תוכנת בינה מלאכותית מתקדמת שמעריכה באופן אוטומטי את המשמעות של הממצאים מטקסט רפואי לא מובנה, החל מצילומי רנטגן, כך ששום תובנה קלינית חשובה אינה חומקת ממנה. המוצר מנתח את התוכן המורכב הנמצא בתוך הדוחות הרפואיים ומיידע את המטופל בזמן ובצורה נגישה. הטכנולוגיה הזו מאפשרת לכל הצוות הרפואי להתמקד יותר בטיפול במטופלים, לסייע למטופלים למלא את הנחיות והמלצות הטיפול ולשפר את הבריאות הכוללת שלהם.
ארט מדיקל פלטפורמת  SmArt +TM מנטרת ומנתחת נתונים חדשים, מסייעת לצמצם סיבוכים בשל אשפוז ומאפשרת החלמה מהירה יותר.

פלטפורמת  SmArt +TM של ארט מדיקל נועדה למנוע את הסיבוכים הנפוצים והקטלניים  ביותר שמתרחשים בבתי חולים הפוגעים מטופלים במחלקות טיפול נמרץ, כגון: סיבוכים רפואיים תלויי מנשם, דלקת ריאות, תת-תזונה ופגיעה כלייתית חדה – כולם גורמי סיכון לחולים בנגיף  COVID-19.

עם הצגת התוכנה Nutrition Management 2.0TM, פלטפורמת  SmArt +TM   מנטרת ומנתחת נתונים חדשים, כגון: רפלוקס קיבתי, קצב חילוף חומרים, יעילות תזונה, פרמטרים של מתן שתן ומיקום צינורית הזנה. המערכת מונעת חדירת חומצות או מזון מהקיבה למערכת הנשימה (סיכון לזיהום משני בקרב חולים בנגיף COVID-19) ומנבאת פגיעה כלייתית חדה בזמן אמת. עם הכנסתה של טכנולוגיה חדשה זו, תסייע ארט מדיקל לצמצם סיכונים אלו ולזרז את החלמת המטופלים.

סיגנל פלטפורמה דיגיטלית ספציפית למטופל להקל על בעיות הנובעות מנטילת תרופות בנקודות הטיפול.

סיגנל הינה פלטפורמה מהפכנית, תומכת החלטה וממוקדת לקוח, המאפשרת מתן פתרון מיידי במעמד הטיפול בנושא אינטראקציות בין-תרופתיות ובין תרופות ומאפייני מטופל (הגורם מספר 4 לתמותה בארה”ב),. הפרויקט המשותף לרשות החדשנות הישראלית ולבית החולים האוניברסיטאי ע”ש תומאס ג’פרסון יתמקד באינטגרציה של סיגנל עם המערכת המובילה בארה”ב לניהול תיק רפואי ממוחשב (EPIC), ובמקביל לפתח את האינדיקטור הראשון בעולם להערכת סיכון פרמקוגנטי כחלק אינטגראלי מתהליך רישום התרופות בתיק הרפואי. תגובות בין-תרופתיות חמורות הקשורות לפרמקוגנטיקה מתרחשות בכ- 10 – 15% מהאוכלוסייה. האינדיקטור אשר יפותח יוכל לעבד את כמות המידע הרלוונטי הרחב ביותר פר חולה, בכללו שונות גנטית, מוצא אתני, טיפול תרופתי, תוצאות בדיקות מעבדה, תפקודי כליה, ומידע על תרופות (מונוגרף), ולהצביע על מקרים בהם טיפול תרופתי מסוים עם מאפייני המטופל עשויים לגרום לתגובה תרופתית חמורה.

סומאטיקס®

SafeBeingTM – מערכת לבישה ומבוססת בינה מלאכותית לניטור מטופלים מרחוק

סומאטיקס® היצרנית של SafeBeingTM – מערכת לבישה ומבוססת בינה מלאכותית לניטור מטופלים מרחוק. באמצעות הטכנולוגיה שלה לאיתור תנועות גוף של המטופל, סומאטיקס מנתחת כמויות עצומות של נתונים בזמן אמת כדי לספק תובנות קליניות הניתנות לביצוע, כגון גורמי סיכון לתופעות לוואי. תוכנית הפיילוט מספקת למרכז ג’פרסון ניטור מרחוק של המטופלים הפגיעים ביותר, הנמצאים ברמת סיכון הגבוהה ביותר לאשפוז מחדש, לרבות אלו הסובלים מאלח דם, מאי ספיקת לב וממחלת ריאות חסימתית כרונית. בנוסף לכך, ניתן להשתמש באופן מיידי בטכנולוגיה של סומאטיקס  במהלך המשבר של נגיף ה-COVID-19, תוך שימוש באלגוריתם של לימוד מכונה מתאים ורצועה חכמה כדי לנטר ולאבחן רמות פעילות בודדות של המטופלים ולאתר סימנים להתדרדרות קלינית.

אודות רשות החדשנות
רשות החדשנות, הגוף האחראי למדיניות החדשנות בישראל, היא ישות ציבורית, עצמאית ונטולת פניות הפועלת למען קידום החדשנות הישראלית והכלכלה הישראלית כמכלול. תפקידה הוא להזין ולפתח את משאבי החדשנות של ישראל תוך יצירה וחיזוק של התשתית והמסגרת הדרושות לתמיכה בתעשיית הידע כולה. רשות החדשנות מספקת מגוון כלים מעשיים ופלטפורמות מימון שנועדו לענות על הצרכים הדינאמיים והמשתנים של עולם החדשנות המקומי והבינלאומי.

אודות אוניברסיטת תומאס ג’פרסון והארגון Jefferson Health
אוניברסיטת תומאס ג’פרסון והארגון Jefferson Heath הממוקמים באזור פילדלפיה רבתי ובדרום ניו-ג’רזי, מגדירים מחדש טיפול רפואי וחינוך במטרה להפיק ערך שאין דומה לו. אוניברסיטת תומאס ג’פרסון והארגון Jefferson Heath הם עוצמה של יותר מ-30,000 איש שנועדו לספק את הטיפול הקליני האיכותי והרחום ביותר למטופלים, להכין את מנהיגי העתיד למקצועות של המאה ה-21 ולגלות טיפולים חדשים המגדירים את העתיד של הטיפול הרפואי. אוניברסיטת תומאס ג’פרסון, הכוללת את המכללה הרפואית סידני קימל, נוסדה כבר ב-1824 ומורכבת היום מעשר מכללות ושלושה בתי ספר המציעים 160 תוכניות של תואר ראשון ותואר שני ליותר מ-8,100 סטודנטים. הארגון Jefferson Heath משרת מיליוני מטופלים מדי שנה ב-14 בתי חולים (שבעה הם Magnet® שצוינו לשבח על מצוינות בסיעוד על ידי האגודה האמריקאית להכרה במקצוע הסיעוד (ANCC), וביותר מ-40 מרפאות חוץ ומחלקות טיפול נמרץ באזור.