רשות החדשנות עם הפנים לפריפריה

08/04/2018

רשות החדשנות הגדילה בשנת 2017 את היקף המענקים לחברות סטרטאפ בפריפריה ב- 100%: 70 מלש”ח ל-34 חברות לעומת 33.6 מלש”ח ל-19 חברות בשנת 2016.
ב-2018 יושקעו 350 מלש”ח בחברות הזנק
אלי כהן, שר הכלכלה והתעשייה: “הכפלת היקף המענקים לחברות סטרטאפ בפריפריה הינו בהתאם למדיניות משרד הכלכלה והתעשייה לקדם את התעשייה והתעסוקה בישראל בכלל ובפריפריה בפרט. לצד מענקים לחברות ההיי-טק אנו פועלים בכלים נוספים לרבות הקמת חממות טכנולוגיות ותשתיות עבור חברות טכנולוגיות שיהוו בסיס לכניסת חברות נוספות לאזורים אלו”
רשות החדשנות הגדילה את היקף התמיכה בחברות סטארטאפ בפריפריה ב- 78.95% בשנה החולפת, מ-19 בקשות מאושרות בשנת 2016, ל- 34 בשנת 2017. סה”כ המענקים שניתנו בפריפריה עמדו על 33.6 מיליון שקלים בשנת 2016, ו-70 מיליון שקלים בשנת 2017- מדובר בגידול שנתי של 108.33%.
אהרון אהרון, מנכ”ל רשות החדשנות: “רשות החדשנות משקיעה את כספי המסים של כולנו במטרה לחזק את הכלכלה הישראלית. על מנת לשמור על ההובלה הישראלית בחדשנות טכנולוגית, לצד רתימתה לתעשייה בישראל- בפרט באזורי הפריפריה, שמנו לעצמנו למטרה להגדיל את היקף בתמיכה בחברות הפועלות באזור. הצלחתן של החברות מדברת בעד עצמה”.

רשות החדשנות שמה את הפריפריה במרכז: בשנת 2017 הגדילה הרשות את סך תמיכותיה בלמעלה מ-100%, ומספר סיפורי ההצלחה רק עולה ועולה. תמיכת הרשות משתלבת עם חוק עוטף עזה שנכנס לתוקף אף הוא בשנה החולפת, בעקבותיו בחרו חברות רבות להעתיק את מיקומן לשדרות, דבר אשר זיכה אותם ב-75% מענק לפעילותן.  
אחד מסיפורי ההצלחה הללו מגיע מתחום מתוק במיוחד: חברת סולו ג’לטו, הפועלת בשלומי שבגליל העליון, ומפתחת מערכת קטנה ומתוחכמת לייצור של מנות גלידה אישיות תוך 60 שניות- באמצעות קפסולות ומכונה ייעודית. הפרוייקט החל לפני 6 שנים ע”י היזם, ברק בית הלחמי, תושב מצפה הילה, שמנהל כיום את החברה. עוד טרם הקמתה, זירת ההזנק של רשות החדשנות תמכה בבית הלחמי במסגרת תכנית תנופה, לשם הגשת בקשות פטנט ראשונות ולשם בניית מודל הוכחת התכנות טכנולוגית.
“סולו ג׳לטו, מסביר בית הלחמי, “מאפשרת להפיץ גלידה ללא צורך בהקפאה, להעניק ללקוח מוצר טרי במרקם אופטימלי, ולהפחית כ-40% מכמות הסוכר הנדרשת במוצרי גלידה רגילים. הטכנולוגיה שפיתחנו משלבת הנדסת קירור ומכניקה מתקדמת, לצד בקרה חדשנית והנדסת מזון, ובליווי ארכיטקטורת תכנה ייחודית לניהול שרשרת האספקה של ה”קפסולות”. 
לאחר הקמת החברה ב-2015, זירת ההזנק ברשות המשיכה לתמוך בחברה במסגרת התכנית לחברות מתחילות. “תמיכה זאת סייעה לנו להשלים את תהליך הפיתוח, להגיש בקשות פטנט נוספות, ולהשלים בניית מספר  אבות טיפוס, בדרך למוצר סדרתי. מעבר לתמיכה הכספית, העבודה מול הזירה סייעה מאד ביצירת תשתית החברה שלנו,” הוא מוסיף. “כיום, השלמנו את פיתוח הטכנולוגיה ואנו עומדים לקראת מעבר לייצור ויציאה לשוק במחצית השנייה של 2018. במקביל, אנו מקיימים מגעים עם מספר חברות בינלאומיות וישראליות מובילות לשם שת״פ במסחור הטכנולוגיה. ברשותנו עומדים פורטפוליו של 5 פטנטים ושל כ-15 בקשות פטנט נוספות”. החודש הצגנו לראשונה את הטכנולוגיה שלנו בתערוכת גלידות מרכזית באיטליה, ולאור הביקוש אני מצפה כי בשנה הקרובה נוכל כבר לייצא מערכות ראשונות ללקוחות בחו״ל. באשר להמשך הפעילות בפריפריה, אנו מתכוונים להעמיק אותה, ולהקים בשנה הקרובה יכולת ראשונית לייצור והרכבה של מכונות, תוך העדפה לביצוע ההרכבה והבדיקות בקרבת מטה החברה, בגליל”.
סיפור הצלחה נוסף משתייך לתחום האנרגיות המתחדשות, הנמצא במגמת צמיחה גלובלית משמעותית בשנים האחרונות. חברת א-סולינג הממוקמת בשדרות, פיתחה רובוט אוטונומי לניקוי פאנלים סולאריים. לדבי יניר אלוש, מנכ”ל החברה, “אבק הוא הגורם מספר אחד לירידת תפוקות הפנאלים הסולאריים, ועל מנת להתגבר על הבעיה מבצעים כיום ניקוי ידני בעיקרו. המוצר שלנו מכוון לשנות את התפיסה, ולהפוך את הליך הניקוי לקל ויעיל במיוחד, ללא מגע אדם. כיום המוצר מוכן לפיילוט בשטח, ובסוף פברואר אנו מתכוונים להתחיל בהתקנות ניסיוניות אצל לקוחות”.