לראשונה בהובלת רשות החדשנות- רודשואו ייצור חכם בדרום סין: חברות ייצור סיניות וישראליות קיימו השבוע מאות מפגשי B2B במטרה לשת"פ במו"פ מתקדם

09/05/2017

משלחת חברות ישראליות בתחום פתרונות ייצור מתקדמים לתעשייה קיימו השבוע פעילות רודשואו אשר כללה מפגשי B2B בטייפה, גואנגז׳ו והונג קונג. זהו הרודשואו הראשון לאסיה לשנת 2017 בהובלת רשות החדשנות (לשעבר המדען הראשי), ובהמשך השנה צפויות פעילויות דומות גם ביפן (ספטמבר 2017, בתחום הפינטק) ובמרכז סין (נובמבר-דצמבר 2017). אבי לובטון, מנהל דסק אסיה פסיפיק ברשות החדשנות: “רק לפני חודשיים יצא סגן רה”מ הסיני בהצהרה כי על סין להשקיע מאמצים להפוך את הייצור ליעיל ובעל יתרון תחרותי. לכן אנו מאמינים כי פוטנציאל רב טמון בסקטור זה וצופים שיתופי פעולה מעניינים כתוצאה מעשרות הפגישות באירוע”

משלחת החברות כללה 8 חברות תעשייתיות מובילות, בהן: ATE – Labs Engineering, Colibri Spindles Ltd, Elbit Vision Systems Ltd, Elmo Motion Control Ltd, Frisimos Technologies Ltd, K&S Advanced Systems  LTD, LeaderMES, Precognize. החברות קיימו במהלך השבוע מאות מפגשי פנים-מול-פנים עם חברות, מפעלים ותאגידים בכל אחת מהערים. האירוע לא הסתכם במפגשי B2B, וכלל ביקור של החברות הישראליות בתאגיד הטיוואני Fair Friend Group, שהינו השלישי בגודלו בעולם לייצור מיכון תעשייתי, עם הון של 1.5 מיליארד דולר, 39 מותגים שונים ו-52 מפעלים ברחבי העולם. 

מפגשים מסוג זה המתקיימים במסגרת הרודשואו מאפשרים היכרות ישירה ובלתי אמצעית עם חברות ותאגידים מקומיים, ומהווים פלטפורמה שאינה ברת תחליף ליצירת הזדמנויות בשיתופי פעולה במו”פ, בהשקעות ובקשרים מסחריים בין גופים ישראלים לסיניים ויש להם משקל רב בחשיפת החברות הישראליות לשווקים באסיה בכלל ולשוק הסיני העצום בפרט. 

פעילות הרודשאו אורגנה ע”י מחלקת אסיה-פסיפיק ברשות החדשנות, בסיוע הנספחויות המסחריות של משרד הכלכלה בטייפה, גואנגז’ו והונג קונג ובשיתוף גורמי הממשל המקומיים בכל אחד משלושת הלוקיישנים. גורמי ממשל אלו שמים דגש רב על שילוב טכנולוגיות אשר נותנות מענים להגדלת פרודוקטיביות, פתרונות לשיפור יעילות אנרגטית ושדרוג תהליכי קבלת ההחלטות והפקת תובנות מעשיות בהתאם לתנאי השטח, על כן נבחר נושא הייצור החכם לפעילות זו במטרה להביא את הערך המוסף הישראלי בתחום. 8 החברות הישראליות שנבחרו להצטרף לרודשואו, הינן חברות מבוססות ומובילות אשר יכולות לספק פתרונות חדשניים ואיכותיים לחברות מקומיות בהיבטים אלו. 

אבי לובטון, מנהל פעילות אסיה-פסיפיק בחטיבה הבין-לאומית ברשות החדשנות הוסיף כי “בשנים האחרונות פועלת הרשות לא רק לחזק את שיתוף הפעולה עם מדינות אסיה פסיפיק אלא גם להרחיב את התחומים והסקטורים בהם ישראל יכולה להוות ערך מוסף ולאפשר לחברות ממגוון תחומים לקחת חלק בשיתופי הפעולה”. לובטון הוסיף כי “רק לפני חודשיים יצא סגן רה”מ הסיני בהצהרה כי על סין להשקיע מאמצים להפוך את הייצור ליעיל ובעל יתרון תחרותי וקרא לרשויות הממשלתיות בפרובינציות לתת עדיפות לתחום זה. לכן אנו מאמינים כי פוטנציאל רב טמון בסקטור זה וצופים שיתופי פעולה מעניינים כתוצאה מעשרות הפגישות שתואמו מראש עבור כל חברה בכל אחד מהלוקיישנים.”