E-Shunt, Nutrino Health ו-Betalin Therapeutics הן הזוכות בתחרות "סטארט-אפ הביו של השנה" בחסות רשות החדשנות

25/05/2017

היום (ה’, 25.5) הכריז אהרון אהרון, מנכ”ל רשות החדשנות, על 3 החברות הזוכות בתחרות “סטרטאפ הביו של השנה” שהתקיימה במסגרת אירוע Mixiii Biomed 2017, תערוכת תעשיית מדעי החיים הגדולה ביותר בארץ.

מתוך מאות סטארט-אפים אשר התמודדו, שלושה בלבד זכו בתואר: בתחום הבריאות הדיגיטלית זכתה חברת Nutrino Health, המסייעת להתאמת תזונה לחולי סכרת באמצעות מעקב דיגיטלי; בתחום המכשור הרפואי, נבחרה חברת E-Shunt אשר פיתחה שתל לטיפול במחלת הגלוקומה המושתל באמצעות ניתוח בעל פולשנות מינימלית; ובתחום הפארמה נבחרה חברת Betalin Therapeutics שפיתחה טכנולוגית השתלת תאים בלבלב המייצרים אינסולין לטובת חולי סוכרת. אהרון אהרון, מנכ”ל רשות החדשנות: “החברות שזכו מסמנות את העתיד של ישראל באקו-סיסטם ההולך ומתפתח של תעשיית מדעי החיים, שרשות החדשנות גאה לתמוך בפיתוחו”.

כנס  MIXiii-BIOMED 2017שהסתיים היום, מיצב עצמו לאורך השנים כאחד האירועים המובילים בעולם בתחום הביומד, ובו מוצגים מיטב הפיתוחים האחרונים בתחומי הבריאות, המדיקל והפארמה. השנה התמקד האירוע בנושא ההזדקנות (Aging) והתייחס לנושאים כגון אורך חיים לצד איכות חיים; דיוק בדיאגנוזה ורפואה; הרובוטיקה בהזדקנות; מחלות קשורות לגיל ועוד.

כבכל שנה, פרסה רשות החדשנות את חסותה על מתחם סטאטראפים ישראליים המציגים את הטכנולוגיה הישראלית החדישה ביותר בתחומי הביומד. במתחם הציגו 45 חברות סטארט-אפ מובילות את פיתוחיהן- מתוכן, 10 חברות נבחרו לעלות לגמר “סטארט-אפ הביו של השנה” בידי צוות השיפוט אשר כלל את אהרון אהרון, מנכ”ל רשות החדשנות, ד”ר טליה בן נריה, ראש תחום מדעי החיים ברשות החדשנות, צחי שנרך, סמנכ”ל טכנולוגיות ומנהל המערך הטכנולוגי ברשות החדשנות וד”ר אירית יניב מטעם האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות. צוות השיפוט בחן את החברות בהתאם לקריטריונים כגון הפגנת חשיבה מחוץ לקופסא, צורך שעדיין לא ניתן לו מענה והתאמה לנושא הכנס- פתרונות הקשורים לתחום ההזדקנות.

הבוקר, הכריז מנכ”ל הרשות, אהרון אהרון, על שלוש החברות אשר זכו בתואר בשלושה תחומים בולטים בתעשיית מדעי החיים: מכשור רפואי, פארמה ובריאות דיגיטלית. בתחום המכשור הרפואי, זכתה חברת E-Shunt אשר פיתחה מענה לחולי הגלוקומה, מחלה שבה מופעל לחץ גבוה בתוך ארובת העין שמזיק לעצב הראייה עד כדי עיוורון. בעזרת טכנולוגית הנדסה כימית וביולוגיה סינתטית, פיתחה החברה שתל שתפקידו לנתב את נוזל העין לאזור עמוק יותר בארובת העין, דבר המשחרר את הלחץ על עצב הראייה. הליך ההשתלה הינו קצר משמעותית בהשוואה לניתוחי הגלוקומה הקיימים כיום, ועומד על מתחת ל-10 דקות. ההליך אף פשוט יותר, ויאפשר בעתיד לרופאי עיניים שאינם מומחי גלוקומה לבצעו. כמו כן, זמן ההתאוששות הינו מינימלי, ובתום ההליך- החולה משוחרר מהתלות בתרופות, והתקדמותה של המחלה נבלמת. 

בתחום הפארמה נבחרה חברת Betalin Therapeutics ששמה לעצמה למטרה לספק טיפול יעיל לחולי סוכרת, באמצעות השתלת לבלב מלאכותי המסוגל לדעת בעצמו מהי רמת הסוכר בדם. הכנת הלבלב נעשית בתוך מעבדה באמצעות רקמת ריאה הנקייה מתאים, שעל גביה משתילים תאים של לבלב בריא מתורם. התאים הללו משחזרים את יכולות ייצור האינסולין הפנימי של הגוף- בהתאם לרמת הסוכר בדם. הלבלב מושתל באמצעות הליך ניתוחי שאינו פולשני, המשחרר את חולי הסוכרת מהצורך בניטור מתמיד של רמת הסוכר בדם. 
תחום הטיפול במחלת הסוכרת זכה להוקרה גם במסגרת קטגורית הבריאות הדיגיטלית, שבה זכתה חברת Nutrino Health. בשילוב פיתוחים מתחום הביג דאטה, פיתחה החברה “חתימה דיגיטלית של מזון” (food print) האישית לכל אדם, העושה שימוש בנתונים הנאספים ממכשירים רפואיים, מכשירים לבישים, חיישני פעילות וסממנים ביולוגיים אחרים. בהתאם לחתימה דיגיטלית אישית זו, תוך שקלול פרמטרים אישיים נוספים כגון אלרגיות, העדפות מזון ועוד, מציעה המערכת למטופל תפריטים ומאכלים המותאמים אישית לו- גם בתוך הבית, וגם מחוצה לו. עבור חולי הסוכרת, המערכת מסייעת להבין כיצד המזון משפיע על ניהול רמות הגלוקוז בדם, ומסייעת להם לחיות חיים בריאים יותר, ומגוונים יותר מבחינה תזונתית.

אהרון אהרון, מנכ”ל רשות החדשנות: “רשות החדשנות מופקדת על מדיניות החדשנות בישראל ותפקידה לטפח ולפתח את משאב החדשנות במדינה, בין השאר דרך תמיכה בתחומי חדשנות מובילים, דוגמת תעשיית הביו-טק הישראלית. עבורנו, תמיכה והשתתפות בכנס הביומד, שהינו האירוע הגדול של תעשיית מדעי החיים הישראלית, הינו אחד הכלים למימוש חזון הרשות לתמוך בצורכי האקו-סיסטם של החדשנות בישראל ע”י חבירה לאירועי לווין מובילים, המפגישים את התעשייה כולה עם גורמים בארץ ובחו”ל ובכך תורמים לשגשוגה. זאת, בין השאר דרך תמיכת רשות החדשנות בתחרות סטרטאפים חדשניים בתחום מדעי החיים במסגרת הכנס וחשיפתם לתעשייה ולקהל באי הכנס. אנחנו מברכים את הזוכים בתחרות, וסמוכים כי כל החברות אשר הציגו בתערוכה יזניקו את תעשיית מדעי החיים הישראלית קדימה”.

רותי אלון, מנכ”לית ומייסדת חברת Medstrada ויו”ר משותף של כנס Mixiii Biomed: “תחרות הסטארטאפים של אירוע Mixiii Biomed 2017, משמשת, זו השנה ה-16, מקפצה עבור חברות מובילות בתחום מדעי החיים. אנו מברכים על ההזדמנות לסייע לחברות בפריצתן לשוק ולחשוף אותן אחת לשנייה לטובת חבירה ושיתופי פעולה שיספקו פתרונות שיטיבו עם האנושות כולה ועם האוכלוסייה המזדקנת בפרט”.