התכנית "גשר לחדשנות ישראל-הודו" אשר הותנעה בפגישות ההדדיות של ראשי ממשלת הודו וישראל עוברת לשלב הפיילוטים

17/06/2018

התכנית “גשר לחדשנות ישראל-הודו” של רשות החדשנות, אשר הושק בעת ביקוריהם ההדדיים של ראשי ממשלת הודו וישראל במרוצת השנה האחרונה, נכנס לשלבו השני. במסגרת שלב זה 18 חברות ישראליות בעלות חדשנות טכנולוגית בתחומי הבריאות, המים והחקלאות יציגו את מוצריהם בפני מנהלי חברות ומשקיעים הודים. בסוף התהליך, מבין 18 החברות הישראליות שהשתתפו בתכנית, 6 חברות בלבד תבחרנה לקיים פיילוטים בהודו.

התכנית גשר לחדשנות היא תכנית חלוצה המאפיינת את תקופת השיא ביחסי הודו ישראל, שהחלה לפני למעלה משנה והתחזקה ביטוי בביקורים הדדים של ראשי הממשלות, ומשקפת עידן שבו נפתחות הזדמנויות רבות חדשות למול השוק ההודי. 

אבי לובטון, מנהל דסק אסיה פסיפיק ברשות החדשנות אמר: “תכנית זו היא אחד הכלים האפקטיביים ביותר שעוצבו עד כה בכדי לעזור לחברות הישראליות למנף את הטכנולוגיות הישראליות, לפתח, להתאים ולמסחר את החדשנות שלהם בתת היבשת. 

יש כאן רצון הדדי אמיתי, שמגובה בהשקעה לא מבוטלת, להשיא ערך בשיתופי הפעולה בין המדינות שמקבל ביטוי בפלטפורמה ראשונה מסוגה, המיועדת לבניית יחסים המובילים לפיילוט של טכנולוגיות ישראליות בהודו כמענה לאתגרים שהוגדרו מראש ומכאן ייחודה.” 

18 החברות המשתתפות נבחרו לתוכנית לאחר שעברו סינון על ידי חבר שופטים הודי שעבר על למעלה מ-150 בקשות. חברות אלו השתתפו בתהליך מובנה שנמשך כחצי שנה, וכלל הכשרות, סדנאות והנגשת מידע על השוק ההודי, ביקורים מקצועיים בשטח, אירועי נטוורקינג, מנטורינג ופגישות B2B עם גורמים בכירים בשוק הפרטי והציבורי לרבות משקיעים, חברות, מומחים ויזמים בתחומי המים, החקלאות והבריאות. תוצאה מוצלחת של ביצוע הפיילוטים בהודו בקיץ הקרוב עשויים להתפתח לפרויקטים רחבי היקף של חברות וטכנולוגיה ישראלית בהודו.”

מר לובטון הוסיף, “זו גם ההזדמנות לציין את הקרן החדשה שהוקמה – I4F – אשר הושקה בינואר 2018 ע”י ממשלות הודו וישראל. קרן זו מאפשרת סיוע במימון של פרויקטים משותפים ומהווה כלי נוסף לפתוחים טכנולוגיים הן לחברות המשתתפות בתכנית הגשר והן לכלל תעשיית החדשנות.  
אני מאחל לחברות הישראליות במסגרת תכנית הגשר שיצליחו להגיע להדגמת פיילוט בהודו ולאחר מכן לממשו כפרויקט רחב היקף. רשות החדשנות, יחד עם שותפנו בארץ ובהודו, שמחים לסייע לחברות למצות את הפונטציאל העסקי שלהם בהודו.”

ביום ג’, 19.06.18, יתקיים במתחם ” אורבן פלייס” במגדל שלום בת”א Demo-Day – מפגש בו יציגו החברות הישראליות את הטכנולוגיה שלהם ואת התאמתן להודו, וייבחרו סופית שש החברות – שתיים מכל סקטור: מים, בריאות, חקלאות – להשתתפות בפרויקט. החברות הללו יזכו למימון נסיעה להודו בחודש יולי כדי לקיים פיילוטים להצגת היכולות הטכנולוגיות שלהן.

בכירים בולטים הלוקחים חלק במשלחת ההודית כוללים את: מנכל רשת בתי החולים ההודים Max Health, נשיאת חטיבת הקיימות בתאגיד Aditya Birla המוערך בכ-40 מיליארד דולר וסמנכ״ל בקרן ההשקעות Lumis Partners  אשר לאחרונה החלה להשקיע בישראל, כמו גם יו”ר חב’ EM3 Agriservices, סמנכ”ל של חברת ITC – אחת מחברות החקלאות הגדולות בהודו, בכירים מקבוצת ,SREI ביניהם מנכל”ל חטיבת Swatch העוסקת בתחום המים, וראש תחום הרפואה בחברת הבת Vara העוסקת בהנגשת פתרונות רפואיים לאזורים כפריים.

תוכנית ה”גשר לחדשנות ישראל-הודו” מופעלת על ידי רשות החדשנות בשיתוף עם חברת A&G Partners בראשות עו”ד ענת ברנשטיין-רייך, יו”ר לשכת המסחר ישראל-הודו,  לה ניסיון עתיר שנים וקשרים ענפים בשוק ההודי.