על האירוע
הדרינק עליכם/ן – החדשנות עלינו, וצ’ייסר לסיום עם סטארטאפ מעוטף ישראל!
זו הפעם הרביעית בה אנחנו מזמינים אתכם/ן להיחשף לחדשנות הישראלית, לא תבואו?!
באירועי “חדשנות על הבר” נפגשים כל מי שאוהב/ת יזמות וחדשנות, עם מובילי עולם הכלכלה ואקו סיסטם החדשנות הישראלית; בכל מפגש נדבר על נושא העומד על סדר היום של רשות החדשנות לטובת קידום החדשנות הישראלית, ובסדרת המפגשים השנה: הבטחת חוסנו של ההייטק הישראלי נוכח המציאות המאתגרת, ההזדמנויות שבמצב לצד מצב ההשקעות; הצמחת חברות והיוניקורנים הישראלים; הטכנולוגיות הבאות שישבשו את ענפי הכלכלה וההערכות הנדרשת אליהם: אקלים-טק בכלל ופודטק בפרט, ההזדמנויות והמהפכה שטומנת בחובה הבינה המלאכותית, עולמות הדיפנס-טק, ביו-קונברג’נס, שבבים ועוד.
כל מפגש יכלול שיחה (FIRESIDE CHAT) בין מובילי רשות החדשנות למובילי עולם החדשנות והכלכלה הישראלית; כמובן שנשאיר זמן לשאלות שלכם!
והפעם, נפגוש אתכם/ן בבאר שבע למפגש על דיפנס-טק וסייבר: הטכנולוגיות מבעד לעננת המסתורין, וזאת בשיחה צפופה ובלתי פורמאלית בין אסף כוחן, נשיא Sentra ומפקד 8200 לשעבר, לבין צחי שנרך, משנה למנכ”ל רשות החדשנות ומנהל החטיבה הטכנולוגית.
בשיחה נעסוק בדיפנס-טק, סייבר טק, האתגרים וההזדמנויות שמביאה איתה התקופה והשילוב בין טק לתעשיות הביטחוניות. איך ישראל שומרת על מעמדה כמעצמת סייבר ואבטחת מידע בעידן שבו האיומים משתנים במהירות? ואילו טכנולוגיות חדשות עשויות לשנות את כללי המשחק בתעשיות הביטחוניות? השיחה תיגע בשילוב שבין טכנולוגיה לתעשיות הביטחוניות, עם הצצה לחדשנות פורצת דרך שתשפיע על הביטחון הלאומי והבינלאומי.
את מי תפגשו על הבר הפעם?
אסף כוחן, נשיא Sentra ומפקד 8200 לשעבר. כוחן התחיל את שירותו הצבאי בסיירת מטכ”ל, המשיך בתפקידי פיקוד במערך המבצעים המיוחדים, וביצע אף תפקידים במשרד ראש הממשלה. בשנת 2017 הוא מונה למפקד יחידת 8200, ותחת פיקודו הוענק ליחידה אות הערכה מיוחד מהרמטכ”ל. בשנת 2021 כוחן ומספר יזמים הקימו את חברת סנטרה, שעוסקת בהגנה על מידע בסביבת ענן ציבורי תוך שילוב מומחיות בתחומי הסייבר, האנליטיקה והבינה המלאכותית, והוא משמש כנשיא החברה. כוחן בעל תואר ראשון במשפטים מהמרכז הבינתחומי הרצליה, ובעל תואר שני במנהל ציבורי מאוניברסיטת הרווארד.
צחי שנרך, משנה למנכ”ל רשות החדשנות ומנהל החטיבה הטכנולוגית. שנרך הוא בעל 25 שנות ניסיון בהובלת פרויקטי מו”פ, תוך התמחות במחקר יישומי והטמעתו בתחומי התעשייה הביטחונית וההייטק. במהלך השנים הללו כיהן בתפקידים שונים, שתרמו לביסוס ופיתוח התשתית הטכנולוגית של מדינת ישראל ואף זיכו אותו בפרסים רבים. לאורך השנים הוביל שיתופי פעולה עם מגוון ארגונים ומוסדות מחקר באירופה, ארה”ב ובמזרח הרחוק. שנרך הינו בעל תואר ראשון בהנדסת חשמל ומחשבים, ותואר שני במנהל עסקים, שניהם מאוניברסיטת תל אביב.
השנה יסתיים כל מפגש עם במה למייסד או מנכ”ל של סטארטאפ מ”עוטף ישראל”, לשיחה על המוצר וחדשנותו הטכנולוגית, לצד אתגרי השנה וחצי האחרונות מאז ה-7.10 וההזדמנויות קדימה. והפעם- צ’ייסר לסיום עם ג’ק (טאטו) ביג’יו, מחברת UBQ שבצאלים. החברה הופכת אשפה ביתית לחומר גלם. התוצר הסופי, ששמו המסחרי הוא UBQ, משמש כתחליף לעץ, בטון או פלסטיק, מוצר זה זכה להכלל ברשימת 200 ההמצאות הטובות ביותר לשנת 2023 ע”י שבועון “טיים”. בשיחה ג’ק ישתף איך השפיעה המלחמה על פעילות החברה, ואיך ה ממשיכים לייצר שינוי גלובלי מתוך עוטף ישראל.
מחכים לכם/ן בבר “JEMS” בבאר שבע ב-30.3.25, מהרו להירשם – הכניסה מוגבלת. נפגשים ב-18:30. שיחה על הבר החל מ-19:00.
פספסתם?
המפגש יעלה לפלטפורמת “עוד פודקאסט לסטארטאפים”, ליוטיוב, ולאיזור הפודקסטים שלנו וגם לרשתות החברתיות של הרשות.