על האירוע
הדרינק עליכם – החדשנות עלינו, וצ’ייסר לסיום עם סטארטאפ מעוטף ישראל!
זו הפעם הרביעית בה אנחנו מזמינים אתכם להיחשף לחדשנות הישראלית, לא תבואו?!
באירועי “חדשנות על הבר” נפגשים כל מי שאוהב יזמות וחדשנות, עם מובילי עולם הכלכלה ואקו סיסטם החדשנות הישראלית; בכל מפגש נדבר על נושא העומד על סדר היום לטובת קידום החדשנות הישראלית, ובזה: הבטחת חוסנו של ההייטק הישראלי נוכח המציאות המאתגרת, ההזדמנויות שבמצב לצד מצב ההשקעות; הצמחת חברות והיוניקורנים הישראלים; הטכנולוגיות הבאות שישבשו את ענפי הכלכלה וההערכות הנדרשת אליהם: אקלים-טק בכלל ופודטק בפרט, ההזדמנויות והמהפכה שטומנת בחובה הבינה המלאכותית, עולמות הדיפנס-טק ביו-קונברג’נס, שבבים ועוד.
כל מפגש יכלול שיחה (FIRESIDE CHAT) בין מובילי רשות החדשנות למובילי עולם החדשנות והכלכלה הישראלית; כמובן שנשאיר זמן לשאלות שלכם!
והפעם, בואו לשמוע על “לתפוס את הגל הבא: איך מגלים את הסטארטאפ שישנה את העולם?”, וזאת בשיחה צפופה ובלתי פורמאלית בין שלמה דוברת, מייסד שותף בקרן ויולה ונצ’רס ויעל מזוז הרפז, סמנכ”לית מדיניות ברשות החדשנות.
לצד שיח על ההייטק הישראלי לנוכח השנה המאתגרת, נדבר על האתגרים וההזדמנויות לצד הירידה בהשקעות. נשוחח על המגמות והטרנדים הטכנולוגיים, וכיצד ניתן לזהותם מוקדם מספיק כדי להשקיע בהם. נדבר על התכונות המרכזיות שחשובות אצל יזמים, של סטארטאפ עשוי לשנות את העולם.נבחן מהם התחומים שיש בהם פוטנציאל עצום בעשור הקרוב; מה הופך סטארטאפ להימור טוב, ואך סטארטאפים ישראלים יכולים להתחרות ולנצח בשוק העולמי, ועוד.
את מי תפגשו על הבר הפעם?
שלמה דוברת, מייסד שותף בקרן ויולה ונצ’רס. דוברת הינו מאנשי המפתח בתעשיית ההיי-טק הישראלית ומהדמויות המובילות בה בשלושים השנה האחרונות. לאחר שכיהן כיזם, ומנכ”ל הקים את קבוצת ויולה אשר השקיעה במעל ל 200 חברות עד היום, ביניהן ספינות הדגל של ההיי טק הישראלי איירון סורס, פיוניר, פגאיה, לייטריקס, רדיס ועוד. בנוסף לפעילותו העסקית, מעורב דברת במגזר הציבורי והחינוכי בישראל – הוא הוביל מטעם הממשלה כיו”ר ועדת דברת אשר ניסחה המלצות לרפורמה במערכת החינוך, כיהן כיו”ר המכון הישראלי לדמוקרטיה, הקים ומשמש כיו״ר מכון אהרון לתכנון מדיניות כלכלית ושותף בהקמת “פנימה”– תנועת חברתית לקידום חברה ישראלית המבוססת על סולידאריות, תיקון ותקווה.
יעל מזוז הרפז, סמנכ”לית וראש חטיבת מדיניות מדיניות ברשות החדשנות. במסגרת תפקידה אמונה יעל על גיבוש והוצאה לפועל של מדיניות הרשות לטובת קידום והאצת תעשיית ההייטק בישראל, יצירת תשתית ידע מחקרית – כלכלית לגבי תעשיית ההייטק ועוד. יעל מביאה עימה רקע עשיר וניסיון רב, מהמגזר העסקי והממשלתי כאחד.. בין תפקידיה הקודמים שימשה יעל כ-VP Operations ב-Ukko, סטרטאפ ביוטק ישראלי-אמריקאי המפתח תרופות לאלרגיות למזון. כמו כן, שימשה כסגנית למנהל ישראל דיגיטלית, שם הייתה אחראית על בניית וניהול תקציב של כחצי מיליארד שקל ועל הובלת תהליכי טרנספורמציה דיגיטלית. כמו כן, יעל הובילה כמה מהלכים פורצי דרך לטובת מציאת פתרונות למצוקת כוח האדם ההנדסי בהייטק הישראלי ובדרכים להניע אוכלוסיות נוספות לקחת חלק בהצלחתו. יעל בעלת תואר שני בהצטיינות במדיניות ציבורית במסגרת תוכנית צוערים לשירות המדינה, ותואר ראשון בהצטיינות יתרה במשפטים ובכלכלה מהאוניברסיטה העברית. היא התמחתה אצל שופטת בית המשפט העליון והנשיאה בדימוס אסתר חיות.
השנה יסתיים כל מפגש עם במה למייסד או מנכ”ל של סטארטאפ מ”עוטף ישראל”, לשיחה על המוצר וחדשנותו הטכנולוגית, לצד אתגרי השנה וחצי האחרונות מאז ה-7.10 וההזדמנויות קדימה. והפעם נשוחח עם מייסד ומנכ”ל חברה Ripe-Guard, איתמר לופו.
חברת הסטארט אפ Ripe-Guard מקרית-שמונה מפתחת מערכת לניבוי חיי מדף של פירות וירקות, וגייסה בעבר גיוס SEED גם מרשות החדשנות. הטכנולוגיה של רייפגארד מאפשרת צמצום הפחת העצום בשוק הפירות והירקות העולמי. המערכת של החברה עוסקת בניבוי מועד ההבשלה ומועד הרקבון של הפירות והירקות. בעזרת המערכת ניתן לייעל את שרשרת הערך בקרב קניינים, קמעונאים וצרכנים. עם פרוץ המלחמה ב 7.10, התפנתה החברה מקרית שמונה, ואיתמר, המייסד והמנכ”ל, גויס למילואים. כתוצאה מכך, החברה הייתה בהולד מוחלט, שכתוצאה ממנו ומהמצב הוקפאו פיילוטים מסחריים ממומנים שהיו אמורים לצאת לדרך (בין השאר בירדן, ספרד, וברזיל). כעבור שלושה חודשים, בינואר 2024 החברה חזרה לפעילות מבני יהודה ברמת הגולן, תוך כדי שילוב של מילואים של אנשי הצוות. מאותה נקודה החברה פועלת לייצר מחדש את קשריה בתעשייה, על מנת לחדש פיילוטים ממומנים, ורק לאחרונה היא חזרה לנקודה בה הייתה טרם המלחמה.
מחכים לכם ב”מייקס פלייס” בירושלים ב-28.5.25. מהרו להירשם – הכניסה מוגבלת. נפגשים ב-18:30. שיחה על הבר החל מ-19:00.
פספסתם?
המפגש יעלה לפלטפורמת “עוד פודקאסט לסטארטאפים”, ליוטיוב ולרשתות החברתיות של רשות החדשנות.