על האירוע
כחלק מסדרת מפגשים דיגיטליים, המפגישים בין האקדמיה והתעשייה, יוזמת רשות החדשנות מפגש נוסף, בנושא “תמלחות”. אנו מזמינים אתכם, יזמים, סטארטאפים וחברות בצמיחה בתחומי אנרגיה וכימיה, העוסקים בנושאים כמו: התפלה של מים, מערכות סינון ועוד, וכן חוקרים/ות בתחומי כימיה ומדעי הסביבה, עמותות (שקשורות בהגנת סביבה, טיהור מים, אספקת מים) וגופים ציבוריים – בתחומי חקלאות, אנרגיה, הגה”ס – להצטרף למפגש.
על פי הגדרות המשרד להגנת הסביבה: “תמלחת” היא “מים המכילים מלח שמקורו בפעולה של מתקן לריכוך יונים או בתהליך ייצור של מפעל”. לתמלחות השפעה סביבתית מרחיקת לכת משום שבשל מסיסותם של המלחים, הזרמת תמלחות לקרקע עלולה לפגוע בה בצורה קשה, וחלחול של תמלחת למי תהום עלול לזהמם ולהפכם לבלתי ראויים לשתייה.
לפיכך, קיימות תקנות לסילוק תמלחות לים, בין אם על ידי הזרמה ישירה לים (על ידי מפעלים סמוכים לחוף) או באמצעות מכליות לאתרים מורשים על חוף הים.
בישראל נוצרת תמלחת בתהליך ייצור אשלג במפעלי ים המלח, אשר שואבים את מי הים המלוחים לצורך אידוי וייצור האשלג, ומשיבים לים תמלחת בנפח של מאות מיליוני מ”ק בשנה.
מטרת המפגש הדיגיטלי היא לעורר שיח ושיתופי פעולה בין האקדמיה לתעשייה: בין חברות וסטרטאפים המפתחים רעיונות חדשניים, שיציגו את צרכיהם ואתגריהם, ובין קבוצות מחקר אקדמיות המפתחות טכנולוגיות פורצות דרך בתחום.
במפגש יוצגו פתרונות טכנולוגים לשימוש בתמלחות ובמוצרים שאפשר להפיק מהם: תמלחות בכלל, כולל תמלחות מהתפלת מי ים ומקורות נוספים בתעשייה.
שיתופי פעולה טכנולוגיים שייוצרו, עשויים להנות מתמיכה במסגרת מגוון המסלולים הרלוונטיים של רשות החדשנות (בכלל זאת מאגדי מגנ”ט, הכוונת ומסחור ידע, מסלול מופ”ת- מו”פ בתעשייה, תנופה, חממות טכנולוגיות, חממות יזמות בפריפריה, מעבדות חדשנות ומסלולים שונים בחטיבה הבינלאומית).
משתתפים המעוניינים לקחת חלק במפגש ולהציג מצגת קצרה בנושא (מהאקדמיה ומהתעשייה), מתבקשים לשלוח זאת בדוא”ל, ולהרחיב באיזה נושא המצגת, עד ל-12.12.23.
כתובת הדוא”ל למשלוח:
yael.gershenfeld@innovationisrael.org.il
להרשמה לוובינר לחצו כאן.
נתראה ב 19.12.23 ב-10:00!