על האירוע
כחלק מסדרת מפגשים דיגיטליים המפגישים בין האקדמיה והתעשייה, אתם מוזמנים למפגש בנושא חיזוי מבנה ותכנון חלבונים. במפגש נציע במה (וירטואלית) לחוקרים מובילים, שיציגו את מחקריהם פורצי הדרך, יחד עם בכירים בתעשייה – שיחשפו לצרכים ויציגו פיתוחים גם הם.
החלבונים בטבע התפתחו במשך מיליוני שנים כדי לפתור את האתגרים המורכבים ביותר על פני כדור הארץ. עכשיו, וע”מ לפתור אתגרים מודרניים ברפואה, טכנולוגיה וקיימות, צריך לחשוב על פיתוח של חלבונים חדשים.
חיזוי מבני חלבון תלת-ממדיים מרצפי חומצות אמינו הוא אתגר משמעותי בביולוגיה חישובית מזה זמן רב. הופעתם של מודלים של בינה מלאכותית (AI), ובמיוחד גישות למידה עמוקה, הביאו לפריצות דרך משמעותיות בשנת 2021 בתחום הזה. מודלים לחיזוי מבנה חלבון מבוססי בינה מלאכותית, חוללו מהפכה ביכולת שלנו לחזות את המבנים התלת ממדיים המורכבים של אטומים בחלבון, שהוא חיוני להבנת תפקוד החלבון והאינטראקציות שלו.
פריצת הדרך הזו בשילוב עם מודלים גנרטיביים (Generative models) הביאה ליכולות תכנון חלבונים חדשים עבור תפקוד מיועד ומוגדר מראש. השילוב בין חיזוי מבוסס בינה מלאכותית ואלגוריתמים לשיפור חלבונים או תכנון שלהם מהתחלה, פותח מגוון עצום של אפשרויות.
למרות שהתחום נולד רק לפני מספר שנים, המחקר האקדמי בו ענף ומתקדם במהירות. יש סיכוי טוב שבטווח של 3-8 שנים נראה יישומים מסחריים בתחומים רבים כמו רפואה, חומרים מתקדמים, מזון, תעשייה כימית וחקלאות שיתבססו על חלבונים שיתוכננו בטכנולוגיות האלה.
במסגרת המפגש הדיגיטלי יוצגו פתרונות טכנולוגים בתחום; בנוסף, שיתופי פעולה טכנולוגיים שייוצרו בעקבותיו, יוכלו ליהנות מהשקעה במסגרת מגוון המסלולים הרלוונטיים של רשות החדשנות (כמו מאגדי מגנ”ט, הכוונת ומסחור ידע, מסלול מופ”ת- מו”פ בתעשייה, תנופה, חממות טכנולוגיות, חממות יזמות בפריפריה, מעבדות חדשנות ומסלולים שונים בחטיבה הבינלאומית).
משתתפים המעוניינים לקחת חלק במפגש ולהציג מצגת קצרה בנושא (מהאקדמיה ומהתעשייה), מתבקשים לשלוח מייל ליעל: Yael.Gershenfeld@innovationisrael.org.il, ולפרט באיזה נושא המצגת, עד לתאריך 25.2.2024.
סדר יום
ניפגש בזום