על האירוע
בעידן בו בינה מלאכותית מסוגלת ליצור אמנות, לחבר מוזיקה, לכתוב תוכנה ואפילו להמציא המצאות חדשות, עולה השאלה המורכבת – האם ההגנה המתאימה ליצירות אלו היא באמצעות פטנט או זכויות יוצרים? סוגיה זו מעלה שאלות משפטיות, אתיות וכלכליות מרתקות שישפיעו על עתיד החדשנות והיצירה.
במפגש דיגיטלי בנושא “זכויות יוצרים בעולמות הבינה המלאכותית”, תוצר של שיתוף פעולה בין רשות הפטנטים ורשות החדשנות, נעסוק באחת הסוגיות המרכזיות והמאתגרות ביותר בתחום הקניין הרוחני כיום: כיצד להגן על יצירות שנוצרו בעזרת כלי בינה מלאכותית, והיבטים משפטיים נוספים.
מה מחכה לכם במפגש? עו”ד אילת פלדמן, משפטנית במחלקה למשפט אזרחי בייעוץ וחקיקה, תעמיק בחוק זכויות היוצרים הישראלי, ותבחן כיצד הוא מתמודד עם האתגרים שמציבה הבינה המלאכותית. ד”ר ליטל הלמן, מרצה בכירה בפקולטה למשפטים בקריה האקדמית אונו, תחקור את הסוגייה המורכבת של אימון מערכות בינה מלאכותית באמצעות יצירות מוגנות בזכויות יוצרים, ותדון בהשלכות המשפטיות והאתיות של פרקטיקה זו. ד”ר דמיטרי ליטינצקי, בוחן פטנטים בכיר, יתמקד בשאלה המכרעת של הגבול בין הגנת פטנט לזכויות יוצרים ביצירות בינה מלאכותית, ויספק תובנות מעשיות לגבי בחירת סוג ההגנה המתאים ביותר עבור חידושים טכנולוגיים בתחום זה; יסכם את הדברים ד”ר זיר קציר, ראש התכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות.
המפגש הדיגיטלי יספק לכם כלים חיוניים להבנת הנוף המשפטי המורכב סביב יצירות של בינה מלאכותית. תקבלו תובנות מעשיות שיסייעו לכם לנווט בין הגנת פטנט לזכויות יוצרים עבור חידושים מבוססי בינה מלאכותית, ותבינו טוב יותר את ההשלכות של בחירתכם על עתיד היצירה והחדשנות.
אז… בין אם אתם מפתחים טכנולוגיות מבוססות בינה מלאכותית, משפטנים המייעצים לחברות טכנולוגיה, או שוקלים להשקיע בתחום, הוובינר הזה הוא בשבילכם. השיחה תתקיים במסגרת סדרת המפגשים שעורכת הרשות, בשם Innovation Over Lunch, המביאים לקדמת “הבמה הווירטואלית”, נושאים מעולם החדשנות הנוגעים לאקוסיסטם החדשנות הישראלי.
אז…. בואו לשבת עם הצלחת אל מול המחשב, וקבלו תשובות והשראה!
למפגש בזום, הירשמו כאן.
סדר יום
ניפגש בזום