על האירוע
קבוצת יזמים בהובלת החברות מלנוקס, סיוון ואורבוטק, מתארגנת לקראת הגשת הצעה להקמת מאגד בתחום הלייזרים הורטיקליים, במסגרת הקול הקורא הקרוב של מסלול מאגדי מגנט
ויקסלים (VCSEL – Vertical cavity surface emitting laser) הינם לייזרים ורטיקלים הנפוצים במגוון טכנולוגיות, מתקשורת ועד לייזרים בהספק גבוה . היתרונות האינהרנטים של ויקסלים אלו הם במחיר הוייפרים, מחיר העיבוד, קלות הבדיקה הסופית והאפשרות למזער מערכות המשלבות אותם. כיום, הידע והייצור של ויקסלים באיכויות גבוהות, מצוי בידי מספר מצומצם מאוד של חברות בעולם.
חזון המאגד
יצירת סביבת עבודה עצמאית וביסוס טכנולוגיה ישראלית לתכנון, ייצור ואיפיון של ויקסלים לתעשיות החישה, מעבר מידע מהיר, עיבוד חומרים מבוסס לייזרים רבי עוצמה ושעונים אטומים.
מטרת המאגד
קפיצת מדרגה לתעשייה הישראלית כתוצאה משילוב של ויקסלים, שלא תמיד זמינים, במוצריה זאת על ידי פיתוח סביבת עבודה לתכנון, ייצור ואיפיון של לייזרים ורטיקלים בקונפיגורציות שונות על מנת לספק את הצרכים ההולכים וגדלים של תעשיית ה-דאטהקום, חישה, לייזרים בהספקים גבוהים ושעונים אטומים בארץ.
זאת במטרה להבטיח אספקת לייזרים ממקורות ישראליים, להוזיל את מחיר הייצור ויכולת דינמית ליצירת מערכים שונים וייחודיים בארץ.
טכנולוגיות מרכזיות
-
גידולים אפיטקסיילים של מבני לייזר מבוססי מערכות שונות של חומרים מורכבים.
-
תכנון בודאות גבוהה של מערכי לייזר
-
תכנון לייזירים ורטיקלים מסוגים חדשים
-
איפיון מערכים אלו במערכות השונות.
שותפים פוטנציאליים
-
חברות המפתחות, מתכננות ומייצרות לייזרים
-
חברות המשלבות מערכות לייזרים במוצריהן (בתחום התקשורת, לייזרים לתעשייה, מערכות בדיקה, חיישנים, שעונים אטומיים).
-
קבוצות מחקר אקדמיות הפועלות בתחום
על מסלול מאגדי מגנ”ט
מסלול מאגדי מגנ”ט הינו מסלול סיוע של רשות החדשנות המופעל על ידי זירת תשתיות טכנולוגיות שמטרתו לעודד מחקר ופיתוח של טכנולוגיות חדשניות בחזית הידע הטכנולוגי על מנת להקנות יתרון יחסי לתעשייה הישראלית בשווקים בינלאומיים. מאגד במסלול מגנ”ט הוא התאגדות של תאגידים תעשייתיים ומוסדות מחקר אקדמיים לביצוע מו”פ של טכנולוגיות גנריות טרום תחרותיות על בסיס שיתופי פעולה מהותיים בין חבריו, מתוך מגמה להשיג יחד הרבה יותר מהיכולת של כל אחד בנפרד
המעוניינים/ות להציג במסגרת המפגש מתבקשים/ות להעביר מצגת קצרה בת 3 שקפים (לא יותר מ- 5 דקות) הכוללת:
- פרטים אודות החברה/מוסד המחקר
- כיצד החברה/מוסד המחקר יוכל לתרום לפעילות המאגד?
- כיצד המאגד יוכל לסייע לחברה?
את המצגת יש להעביר לא יאוחר מה – 19/11/2019 לכתובת הדוא”ל: moshe.avrahami@innovationisrael.org.il