על האירוע
כולנו שמענו בחודשיים האחרונים על הטרנד החם של הרגע, תחום הבינה המלאכותית היוצרת (Generative AI), ופתאום התפרצו לחיינו שמות כמו ChatGPT ,OpenAI, שאי אפשר לברוח מאזכורם בכל מקום.
אחרי שקראנו וראינו מחוללי תמונות שיודעים להפיק ציורים במיטב הסגנונות, מחולל קוד תכנה אוטומטי, ובוט שיחה שמנהל תקשורת וכותב טקסטים, הבנו כי תוכנות הופכות להיות יותר ויותר יצירתיות, עם תכונות כמו-אנושיות. התחום, שבו מחשבים מפיקים תוצרים “כמו” אנושיים דוגמת תמונות, טקסטים, מוזיקה ועוד היה רחוק מבשלוּת שנים רבות, אבל נראה שמשהו קרה – ופתאום: זה בכל מקום!
אבל – מה זה בכלל ומה המשמעויות?
רשות החדשנות באה לעשות לכם סדר, במפגש חדש שאנו משיקים בסדרת מפגשים דיגיטליים: Innovation Over Lunch, אז…. בואו לשבת עם הצלחת אל מול המחשב, וקבלו תשובות והשראה!
במפגש דיגיטלי של שעה וחצי שבו תערך שיחה בין ענבל אורפז ובין זיו קציר, ננסה להבין מה קרה דווקא עכשיו, את מילות המפתח בתחום, התועלות, איך זה ישפיע עליכם, השימושים והסכנות.
נבין מה ל-AI ולפעילות רשות החדשנות? ננסה להבין לאן זורמות ההשקעות בתחום, ולאן האנושות יכולה ללכת מכאן. נשאל מה העתיד המסחרי של ההתפתחות הזו? מה מוצאים בו יזמים ומשקיעים? עד כמה מחולל יכול להיות כשרוני ואנושי?
ד”ר זיו קציר, מנהל התכנית הלאומית לתשתיות בינה מלאכותית ברשות החדשנות, אחראי במסגרת תפקידו על פעילות הממשלה בתחום הבינה המלאכותית. קציר בילה את עיקר דרכו המקצועית בחברת ורינט, שם כיהן כ-15 שנים בשרשרת של תפקידי ניהול טכנולוגי והובלת יזמות. בתפקידו האחרון כיהן כ-CTO של חטיבת ה-Cyber Intelligence אשר לימים הונפקה בתור החברה העצמאית Cognyte. בנוסף, בעל דוקטורט בתחום הבינה המלאכותית באוניברסיטת בן גוריון.
ענבל אורפז יועצת חדשנות אסטרטגית ומייסדת מיזם ״אישה בהייטק”. חוקרת אורחת במכון למחקרי ביטחון לאומי, מייעצת בתהליכי הקמת אקוסיסטמים של חדשנות, מיתוג מעסיק ואסטרטגיית שיווק. מרצה בתחומים של שוק העבודה החדש, אסטרטגיית מרקטינג ותוכן, הייטק ישראלי ויזמות. בעבר, כתבת היי-טק בכירה של TheMarker.
וכמובן – נשאיר זמן לשאלות שלכם, בצ’אט!
אז אם אתם רוצים להבין יותר- הקליקו כאן והרשמו למפגש
סדר יום
ניפגש בזום