קול קורא לשיתוף פעולה במו”פ ישראל-קוריאה קרן (KORIL) בתחום התחבורה החכמה

חברות שעברו את השלב הראשון? שימו לב –
מועד ההגשה בשלב השני הוא ב-11.9 בשעה 12:00 בצהריים, שעון ישראל.

חטיבות

בין-לאומית

תמצית הקול קורא

קרן קוריאה-ישראל (KORIL RDF) מזמינה חברות ישראליות ואקדמיה מתחום התחבורה החכמה ליצור מיני-מאגד, ולהגיש בקשה לקבלת מענק לשיתוף פעולה במחקר ופיתוח פורץ דרך וחדשני בתחום התחבורה החכמה, בקטגוריות הבאות: תחבורה אוטונומית, רכבים חשמליים, רכבות, תעופה ופתרונות ימיים.
מסגרת זו מקנה לחברות ולאקדמיה מישראל את האפשרות להנות משיתוף פעולה עם חברות מובילות ומכוני מחקר אקדמאיים מקוריאה, לקחת חלק במחקר ופיתוח פורץ דרך וחדשני בתחומים אלו, ולקבל מענק גבוהה עבור פרויקטים משותפים מבוססי חדשנות טכנולוגית.

רשות החדשנות מפעילה את קול קורא זה תחת מסלול קרן ישראל-קוריאה (KORIL). לפרטים נוספים, עיינו בדף הקרן.

 

תיאור הקול הקורא

קהלי יעד

  • חברות אשר עוסקת במחקר ופיתוח בתחום התחבורה החכמה, בתחומים הבאים: תחבורה אוטונומית, רכבים חשמליים, רכבות, תעופה ופתרונות ימיים.
  • חברות אקדמיות, מכוני מחקר ואנשי אקדמיה המתמתחים בתחומים אלו שמעוניינים לקחת חלק בפיתוח של מוצר פורץ דרך וחדשני.

 

מימון

הקרן תעניק למאגדים הנבחרים שיגישו את ההצעות לפרויקט החדשני ביותר, מימון של עד 5 מיליון דולר לפרויקט (עד 1.5 מיליון דולר לשנה), או עד 66% מימון מעלות הפרויקט (הנמוך מבין השניים).

 

 

קריטריונים להערכת ההצעות:

  • חדשנות וטכנולוגיה פורצת דרך
  • פוטנציאל עסקי (רווח צפוי והשפעה על הכלכלה הישראלית והקוריאנית)
  • מקצועיות הצוות והקשר בין הפרויקט המוצע לבין עיסוק החברה בפועל
  • יכולות החברות בהיבטים שונים: יכולות המחקר והפיתוח, יכולות פיננסיות, יכולות המסחור והשיווק וכו’
  • רמת התרומה והערך לכל צד בפרויקט
  • היתכנות תוכנית העבודה המוצעת
  • ​ריאליות התקציב המוצע

 

 

אופן הגשת הבקשה

תאריכי הגשה:

  • הגשה שלב ראשון (EOI) ‏- 17/05/2023
  • הגשה שלב שני – (הצעה מלאה) מיועד רק לחברות שעברו את השלב הראשון. מועד ההגשה לחברות אלו הוא ב-11.9 בשעה 12:00 בצהריים, שעון ישראל.

בשלב הראשון (EOI), השותפים מתבקשים להציג את המידע הבסיסי אודות הפרויקט, אשר יתאר את החדשנות, פוטנציאל השוק, מומחיות השותפים המעורבים וציפיות ההשפעה והערך המוסף שלהם לטובת שיתוף הפעולה הדו-לאומי ועלויות הפרויקט.
בשלב השני, על החברות הנבחרות להגיש הצעה מלאה לפרויקט ולהגיש אותה בזמנים שנקבעו. בהגשה המלאה, החברות יתארו את המשימות הספציפיות לכל צד בפרויקט, טווחי זמנים לכל משימה ותוצאות רצויות בליווי טבלת תקציב. 

יש לציין כי השלב השני הוא עבור החברות שעברו את השלב הראשון בלבד. הקרן לא תקבל הגשות שלא עברו את השלב הראשון.

* מאגדים שיציגו גם מכתב כוונות (LOI) חתום על ידי חברות גלובליות לגבי בקשת הפיתוח הטכני או כוונת הרכישה יקבלו עדיפות במהלך בחינת ההצעה.
 

שימו לב, הפרויקטים שיאושרו לאחר שלב זה, יתבקשו להגיש את הצעתם המלאה (שלב 2) אשר תכלול פירוט אודות תוכנית המו”פ, לוח זמנים למשימות, תפקידי מו”פ של כל ארגון משתתף, תוכנית תקציב מלאה, אסטרטגיית מסחור וכו’.

הגשת הבקשה צריכה להתבצע על ידי כל המשתתפים יחד, כרשום מטה:

  1. הורידו את טפסי ההגשה לשלב בשני.
  2. מלאו את הטפסים בשפה האנגלית ביחד עם השותף הקוריאני
  3. על כל אחת מהחברות להגיש את כל הטפסים בנפרד; השותף הקוריאני מגיש באמצעות מערכת ההגשות של משרד הקרן בקוריאה, והשותף הישראלי מגיש באזור האישי.

לתשומת ליבך:

  • במידה ומדובר בהגשה ראשונה של החברה הישראלית לרשות החדשנות/קרן קוריאה – על החברה הישראלית להירשם למערכת. מדובר בהליך שלוקח זמן ולכן מומלץ לבצע זאת מראש.
  • בעת ההגשה באזור האישי תידרשו להגיש טבלת תקציב בפורמט Excel. מאחר שבשלב ההגשה הראשון (EOI) אין צורך במסמך זה, יש להעלות קובץ Excel ריק.
  • יש לשים לב ששני השותפים הגישו במערכות במקביל. קרן קוריאה לא תוכל לקבל הצעה שהוגשה רק בפלטפורמה אחת.
  • קרן קוריאה-ישראל תקבל אך ורק בקשות שהוגשו בטווח הזמנים שהוגדר. בקשות שיוגשו באיחור יידחו באופן מיידי.
  • מומלץ להגיש את המסמכים מבעוד מועד ולא להמתין לרגע האחרון.
  • פורמט ההגשה ל-EOI חייב להיות קובץ Word.

מידע והדרכה למערכת/ פורטל של רשות החדשנות:

לסרטון הדרכה להרשמה לאזור האישי
לסרטון הדרכה להגשת בקשה

במידה והנכם חברה ישראלית המעוניינת בשיתוף פעולה מסוג זה אך אין לכם שותף, תוכלו לפנות אלינו גם בסיוע בחיפוש אחר שותף רלוונטי. אנא מלאו את טופס חיפוש השותפים.

* רשות החדשנות מקבלת אך ורק בקשות שלמות ותקינות, המוגשות בצרוף כלל הטפסים המופיעים על פי תנאי הקרן. במקרי הגשה לקול קורא, בקשה שתתקבל אחרי 12:00 בצהרים או בצורה שאינה שלמה ותקינה תדחה.

** נמצאים בשלב מקדים למו”פ? מעוניינים לבחון את הרעיון שלכם או את השת”פ עם הפרטנר הקוריאני לפני שמתחייבים לפרויקט ארוך טווח? יש לנו מקום גם בשבילכם!

לקרן קוריאה ישראל מסלול ייעודי לבדיקות היתכנות (feasibility) עבור פרויקטים התחלתיים וממוקדים שעלותם הכוללת הינה עד 100,000 דולר ואורכם הינו עד 6 חודשים. קרן קוריאה-ישראל מציעה תמיכה של עד 50,000 אלף דולר או עד 50% מהתקציב המאושר (הנמוך מבניהם).
מסלול זה פתוח להגשה במהלך כל השנה.

 

 

ליצירת קשר ופרטים נוספים:

מנהלי התוכנית ברשות החדשנות:

מנהלי התכנית בקרן קוריאה:

  • smchoi@koril.org (יש לכתוב באנגלית)