בין "אתרי ההרצה" ניתן למנות את נמל אשדוד, רשת ההולכה של חברת החשמל, מתקן להתפלת מים של חברת מקורות, פרויקטי הקמה של חברת נתיבי ישראל, גשרים, מערכות מידע ואתרי ניסוי של חברת נתיבי איילון ועוד.
בעקבות תוכנית משותפת של רשות החברות הממשלתיות ורשות החדשנות החברות הממשלתיות ישתפו פעולה עם כ- 14 חברות סטארטאפ ישראליות במטרה לפתח טכנולוגיות שישפרו את השירותים הניתנים על ידי החברות הממשלתיות, יחסכו בעלויות ויביאו לשיפור ניכר ברווחת הציבור. להערכת רשות החברות הממשלתיות מדובר בטכנולוגיות שהצלחתן תחסוך למשק הישראלי עד עשרות מיליארדי שקלים.
לאחר בדיקות מעמיקות של הפניות על ידי צוותים המורכבים מבודקים מומחים מטעם רשות החדשנות ונציגי רשות החברות הממשלתיות ולאחר דיונים בוועדת המחקר של רשות החדשנות, זכו החברות באישור לביצוע הפיילוטים ובמענקים בגובה של עד 50% מעלות הפרויקט. חברות סטארטאפ העונות לקריטריונים מסוימים כמו מקום מושב בפריפריה קיבלו תוספת של 10 אחוז.
ינקי קוינט, מנהל רשות החברות הממשלתיות: "זו השנה השלישית שהחברות הממשלתיות מנגישות את התשתיות שלהן לציבור הסטארטאפים בישראל. השנה הושקעו משאבים רבים בשיווק התוכנית ובהגדלת התקציבים ולשמחתנו התקבלו הצעות רבות ואיכותיות הרבה מעבר למצופה. התוכניות שנבחרו לאחר סינון קפדני הן בעלות סיכויי ההצלחה הגבוהים ביותר והפוטנציאל לתרומה המשמעותית ביותר למשק הישראלי הן מבחינת התוצאות הכספיות של החברות הממשלתיות והן מבחינת השירות לציבור".
אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות: "תוכנית הפיילוטים מייצרת פתרון"win-win" - הן עבור החברות הממשלתיות והן עבור חברת הסטרטאפ. הפיילוטים מאפשרים לסטארט-אפים לבדוק מוצרים וטכנולוגיות ולהטמיעם באתרי הרצה ממשלתיים, תוך הסדרת רגולציה וקידום התשתיות בישראל.
פעמים רבות, המידע הרגולטורי שנצבר בחברות הממשלתיות הינו הגורם המגביל ומהותי על מנת לפתח את המוצרים הטכנולוגיים. לאחר ניסיון פיילוט ראשון בישראל ועם קבלת המידע, הטכנולוגיות מצליחות להגיע לרמת בשלות גבוהה ולמכור את הטכנולוגיה ברחבי העולם ולפתח חברות שלמות בישראל. חשוב לציין כי בעקבות התוכנית, החברות הממשלתיות נחשפות להייטק הישראלי – ובעקבות כך מבצעות תהליכים בצורה חדשנית ומהירה יותר."
אחד הקשיים לחברות סטארטאפ צעירות הוא בקבלת גישה לאתר מתאים הדרוש לצורך ניסוי המוצר החדש בסביבת אמת. על אחת כמה וכמה קיים קושי בקבלת גישה לאתרים המהווים תשתיות לאומיות כמו אתרי ייצור והולכת חשמל, הולכה והתפלת מים, נמלים, כבישים, מסילות רכבת ועוד. תוכנית הפיילוטים המשותפת, אליה נרתמו גם החברות הממשלתיות אפשרה להנגיש את התשתיות האלה וליצור שיתופי פעולה ייחודיים.
במקביל לקול הקורא של רשות החדשנות, פרסמו החברות הממשלתיות קולות קוראים משל עצמן הקוראים לחברות סטארטאפ להציע לקיים ניסויים למוצריהן באתרי החברות הממשלתיות. החברות הממשלתיות קיבלו עשרות פניות מתוכן סוננו המתאימות ביותר והוגשו לבחינת רשות החדשנות ורשות החברות הממשלתיות כ- 36 בקשות.
להלן תמצית התוכניות שאושרו:
מידע כללי
מידע על הגשת בקשות
תקשורת