רשות החדשנות משיקה קרן ייחודית לפיתוח ההון האנושי בתעשיית ההייטק עם דגש על אתגרי התקופה

31/08/2020

קרן לפיתוח ההון האנושי בתעשיית ההייטק תיתן מענקים בשיעור תמיכה של עד 70% ובתקציב של כ-20 מיליון ₪ לשנת הפעילות הראשונה.

הקרן, אשר תחומי הפעילות בה גובשו יחד עם זרוע העבודה במשרד העבודה והרווחה, תספק מענקים עבור תוכניות ומודלים חדשים להרחבת ערוצי הכניסה לתעשייה עתירת הידע ולשיפור ושימור הון אנושי איכותי ומיומן בתחומי מו”פ.

אהרון אהרון, מנכ”ל רשות החדשנות: “התקופה הנוכחית בה מאות אלפי ישראלים נפלטו משוק העבודה מהווה גם הזדמנות למשק הישראלי להכשיר את חלקם לתפקידי מחקר ופיתוח בתעשיית ההייטק. כך, המסלול ישלב בין Reskilling של אנשים בעלי פוטנציאל גבוה לתרומה לפיתוח הון אנושי מיומן בתעשיית ההייטק ובדגש על מחפשי עבודה, והכשרתם לתפקידי מחקר ופיתוח לתעשייה עתירת הידע, לבין Upskilling של עובדים קיימים בתעשייה אשר יעברו הכשרות טכנולוגיות מתקדמות ובכך יתנו ערך מוסף לחברות. הצורך בכוח אדם מיומן ואיכותי ממשיך להיות אתגר משמעותי להמשך פיתוח מו”פ חדשני בתעשיית ההייטק בישראל ולשמירה על מובילות ותחרותיות בינלאומית. על מנת לספק מענה ראוי לאתגרים ולתמרץ תאגידים (עסקיים ומלכ”רים) ליצור פתרונות לאתגרי פיתוח ההון האנושי בתעשייה עתירת הידע, מועצת רשות החדשנות אישרה את הקמת הקרן לפיתוח הון אנושי בהייטק”.

מדובר בשינוי חשיבה אסטרטגית ברשות החדשנות בדבר האופן המיטבי למתן מענה מקיף לאתגרים לעיל. לשם כך, גובשה תפיסה חדשה של מסלול הטבה המבקש לקדם ולהרחיב מגוון פתרונות חדשניים לפיתוח ההון האנושי אשר יעלו מהשטח, ולבנות (יחד עם התעשייה ומחזיקי עניין נוספים) תשתית לכוח אדם ישראלי איכותי כתנאי הכרחי לבניית חברות שלמות ולהישארות תעשיית ההיי-טק בארץ, אשר משמש כקטר הצמיחה של המשק כולו.

התוכנית של רשות החדשנות תציע מענקים לתוכניות שיעניקו פתרון חלקי או מלא לאתגרים הבאים:

1. הרחבת ערוצי הכניסה לתעשייה עתירת הידע בישראל, של הון אנושי מיומן בתחומי מחקר ופיתוח,;
  2. שימור ו/או שיפור של הון אנושי איכותי, מיומן בתחומי מחקר ופיתוח, בתעשייה עתירת הידע בישראל.

מסלול ההטבה יפעל במודל דומה למסלול קרן המו”פ, ביכולת לתמוך בפרויקטים מסוגים שונים (בתחום פיתוח הון אנושי – כגון הכשרה, התמחות, השמה, שדרוג, איתור פוטנציאל ועוד) על-ידי הגדרת האתגרים ולא הפתרונות, ובחינת הצעות שיעלו “Bottom-up” מהשטח אל מול אמות מידה אחידות, כגון תוספתיות של כוח אדם מיומן לתעשייה בשכר גבוה, מידת החדשנות של התוכנית המוצעת, היבטי עלות/תועלת, יכולת לגייס שותפים ולהביא את התוכנית ל-SCALE ועוד.

מסלול ההטבה יוכל לתמוך בפרויקטים חברתיים ועסקיים, לרבות הנבטה של מודלים חדשים, הרחבה ו-Scale של פרויקטים קיימים שיביאו להתקדמות משמעותית בצמצום המחסור בכוח אדם, יתרמו להגדלת מספר השחקנים בתחום והשבחה של איכות הפתרונות.

בנוסף, המסלול שם דגש וייתן עדיפות לשילובן של אוכלוסיות הנמצאות כיום בתת ייצוג בתעשייה – נשים, חברה ערבית, חברה חרדית, יוצאי אתיופיה, אנשים עם מוגבלויות וקיום של הפעילות בפריפריה.

הקול הקורא הראשון של הקרן יהיה פתוח להגשת הצעות למשך כחודשיים מחודש אוגוסט ועד לאוקטובר ויתמקד בתחומים המועדפים הבאים:

• תכניות לאיתור פוטנציאל, מיון, Reskilling , הכוונה, הכשרה, OJT , התמחות או השמה, עם מיקוד לקהלים הבאים:
  • אנשים בעלי פוטנציאל שנפגעו מהמשבר הכלכלי.
  • אוכלוסיות בתת ייצוג – נשים, חרדים, בני מיעוטים, יוצאי אתיופיה, אנשים עם מוגבלויות ,אוכלוסיות המתגוררות בפריפריה  (עם דגש על בוגרי מכללות)
  • שילוב עולים ותושבים חוזרים בעלי רקע וניסיון בתפקידי מו”פ בתעשיית ההייטק

במסלול יינתנו שני סוגי מענקים:

• לתקציב מבוקש של עד 1 מיליון ₪ – (תכניות בשלב התנעה/הנבטה) השתתפות רשות החדשנות במימון תכנית מאושרת תהיה באמצעות מענק בשיעור של50%,  60% או 70% מהתקציב המאושר
  • לתקציב מבוקש של 1 מיליון ₪ – 15 מיליון ₪ – (תכניות בשלב צמיחה/scale) השתתפות רשות החדשנות במימון תכנית מאושרת תהיה באמצעות מענק בשיעור של30%,  40% או 50% מהתקציב המאושר – בהתאם להחלטת הוועדה. במקרים מיוחדים, בהם ועדת המחקר תסבור, כי התכנית ברמת חדשנות וייחודיות גבוהה מאוד, היא תוכל לאשר מתן מענק בשיעור חריג של עד 70% מהתקציב המאושר.

לפרטים נוספים והגשה למסלול קרן הון אנושי לחצו כאן