רשות החדשנות, משרד הכלכלה ומשרד התקשורת מפרסמים קול קורא לחברות סטארט אפ ולתעשייה לתמרוץ מחקר ופיתוח יישומים חדשניים בסביבת דור 5 בסכום של 10 מיליון ₪

24/08/2020

רשות החדשנות, משרד הכלכלה ומשרד התקשורת משיקים תכנית חדשה שתאפשר לסטארטאפים ישראלים ולתעשייה להגיש בקשות לביצוע מחקר ופיתוח באתרים שונים (כגון קמפוסים, מרחבים ציבוריים, בתי חולים וכד’), באמצעות יישום טכנלוגיות דור 5 בשני מתארים: מימוש ע”ג תדרים שהוקצו לחברות התקשורת או מימוש ע”ג תדרים ניסוי יעודיים שיוקצו על ידי משרד התקשורת לצורך הניסוי.

 

שר הכלכלה והתעשייה, עמיר פרץ: “מדינת ישראל היא מדינת החדשנות. וככזו, אנו חייבים להמשיך ולתת ליזמים ולתעשייה הישראלים את כל הכלים ולאפשר להם לפתח את דור העתיד של הטכנולוגיה בעולם. פרויקט עידוד היזמות באמצעות דור 5 שמובילה רשות החדשנות במשרדי, תאפשר להם להמשיך ולהוביל את תחום החדשנות בעולם.” 

שר התקשורת, ח”כ יועז הנדל: “מדינת ישראל נמצאת בפתחה של מהפכה טכנולוגית שמתרחשת פעם בדור. כדי לצמצם את הפערים ולהוביל, אנחנו פועלים היום לעידוד יזמות וחדשנות בסביבת דור 5. אני שמח לבשר שבמסגרת זו הצלחנו לייצר מענקים ממשלתיים על פעילויות מחקר ופיתוח בתחום, ומענקים מוגדלים לחברות הממוקמות באזורי עדיפות לאומית. המטרה של התמריצים היא לאפשר במדינת ישראל אקו-סיסטם לתעשיית הזנק מתקדמת לטכנולוגית הדור החמישי. משרד התקשורת פועל בשיתוף עם רשות החדשנות על מנת שנהיה מובילים בעולם טכנולוגית הדור ה- 5״.

אהרון אהרון, מנכ”ל רשות החדשנות: “מטרת התכנית היא לאפשר לסטארטאפים מישראל לקדם משמעותית את מוכנות המוצר שלהם למסחור וחדירתו לשוק מחד, ולקדום כניסה של טכנולוגיות ויישומים מתקדמים של התעשייה הישראלית לתחום וזאת במקביל לפריסת רשת דור 5 בישראל. תמיכה בתכניות כאלו צפויה לייעל ולהרחיב את מגוון שירותי התקשורת הזמינים לציבור, להגדיל את התחרותיות בהם ולשפר את זמינות השירותים לציבור, איכותם ומחירם”.

ברקע הקול הקורא עומד מכרז התדרים (תשתיות דור 5) של משרד התקשורת, אשר הסתיים בימים אלו ולאחריו ינתן לחברות התשתית המקומיות תמריץ להטמעת מגוון יישומים (אם בפיילוטים ואם בהטמעות בפועל). מטרת הקול הקורא לתמוך בתכניות הרצה (פיילוטים) בתחום התקשורת, אשר יתמקדו באימוץ טכנלוגיות חדשניות המתבססות על תשתית דור 5.

חברה שתאושר תקבל תמיכה כספית בשיעור של 50%-20% מהוצאות המו”פ המאושרות, ועד 60% לתוכנית בעלת פוטנציאל להשפעה יוצאת דופן על הגברת הפריסה והשימוש בתשתיות וביכולות תקשורת מתקדמות בישראל. תוספת של 10% מענק במידה שפעילות המו”פ שאושרה מתבצעת באזורי עדיפות לאומית וגם אתר ההרצה שאושר ממוקם באזור עדיפות לאומית. אפשרות לתמיכה רגולטורית מצד משרד התקשורת בביצוע תכנית הרצה, ואף קבלת התווייה רגולטורית ייחודית עבורו – אפשרות לקבלת תדרים לניסוי לפרק זמן מוגבל לטובת תכנית ההרצה, ובמידת הצורך קבלת רישיון מיוחד לאספקת שירותים למשתמשים כחלק מהתוכנית.

מהלך זה הינו ראשון לתחום פיתוח ותמרוץ מסוג זה, אך בהמשך בכוונתנו לקדם וליזום תוכניות נוספות.