משלחת בכירים מחברות טכנולוגיה והי-טק בהודו בראשות ארגון Nasscom מגיעה לחפש שיתופי פעולה והשקעות בישראל

11/03/2019

במסגרת הביקור, רשות החדשנות תחתום על הסכמים לעידוד שיתוף פעולה טכנולוגי עם חברות ענק מהודו בתחומי החקלאות והמים, טכנולוגית מידע ותקשורת והבריאות

משלחת עסקית מהכלכלה הצומחת בעולם מגיעה השבוע לישראל. בשבוע הקרוב בין ה 4-7 במרץ, יתקיים “שבוע הודו בישראל” בהובלת רשות החדשנות, שגרירות הודו בישראל ונציגות מינהל סחר חוץ של משרד הכלכלה הישראלי בניו דלהי. במהלך אירועי השבוע, תגיע לישראל משלחת המונה 30 מנכ”לים ויושבי ראש של חברות מובילות בתעשיית ההייטק והטכנולוגיה ההודית לכנס שיתופי פעולה בתחום החדשנות.

בכיריי משרד המדע והטכנולוגיה של הודו יחד עם גוף סוכנות החדשנות GITA  יגיעו לישראל לכינוס מועצת המנהלים של קרן ישראל-הודוI4F  ולהכריז על סבב ההשקעות השני של הקרן בשיתופי פעולה טכנולוגיים בין הודו לישראל. לצד הגעתם יגיעו גם משלחות עסקיות כאשר בראש אחת המשלחות של בכירי התעשייה, תעמוד הגב’ Debjani Ghosh, נשיאת ארגון חברות הטכנולוגיה ההודי – NASSCOM, אשר עמדה בעבר בראשות מערך הפעילות הכולל של חברת INTEL INDIA.

במהלך השבוע, המשלחות השונות יבקרו בחברות טכנולוגיה ישראליות, ייפגשו עם מנהלים בכירים במשק הישראלי וייבחנו אפשרויות לשיתופי פעולה בדגש על תחומי ה- FINTECH, מסחר מקוון, הגנת סייבר, טכנולוגיות בריאות, חקלאות ואנרגיה ויתארחו בStart-up Nation Central.

אירוע השיא של שבוע זה מאורגן ע”י רשות החדשנות ב-6.3, בו ישתתפו מנכ”ל רשות החדשנות, אהרון אהרון, שגריר הודו בישראל, מנכ”ל משרד המדע והטכנולוגיה ההודי, ראש מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה, אוהד כהן והנספח המסחרי בניו-דלהי, ברק גרנות. האירוע יכלול פנל ומסלולי תוכן מקצועיים, חתימה על הסכמים לשיתופי פעולה עם תאגידים וחברות הודיות, עשרות פגישות עסקיות B2B והכרזה על הפרויקטים והחברות שזכו במענקי הקרן.

לדברי אהרון אהרון, מנכ”ל רשות החדשנות: “הודו רואה בישראל חממת חדשנות פורצת דרך. מבחינתם שיתוף הפעולה עם חברות וארגונים בישראל יכול לסייע לה ביצירת יתרון בזירה התחרותית בעולם. על מנת ליישם את מדיניות הצמיחה שלהם, הודו זקוקה לטכנולוגיות חדשניות בתחומים המהווים אתגר עבור חברות ישראליות. מדובר בהזדמנות מעולה לשיתופי פעולה טכנולוגיים עם חברות הודיות וכלי למינוף הפוטנציאל בשוק ההודי”.

בין החברות עימם תחתום רשות החדשנות הסכם נמצאת קבוצת וויפרו, שנוסדה ב-1945, עוסקת במגוון תחומים, ובהם טכנולוגיית מידע וייצור תעשייתי ומחזור עסקיה עולה על 10 מיליארד דולר. מטרת הקבוצה לאתר חברות ישראליות בתחומים מגוונים בין היתר בתחומי  industry 4.0, מים ובריאות על מנת למנף את הפעילות של החברה בהודו ובעולם כולו. שיתוף הפעולה עם הרשות יאפשר לקבוצה לאתר חברות טכנולוגיה ישראליות המתאימות לפעילות שלהם ויעניקו לאותן חברות מעטפת תומכת הכוללת כלים מימוניים ולא מימוניים למחקר ופיתוח, התאמת המוצרים לשוק ההודי, הטמעת מוצרים ופיילוטים בשטח.

חברה נוספת היא חברת EM3 אשר מחפשת להביא טכנולוגיות ישראליות בתחום החקלאות ולהנגיש אותם לחקלאיים שלא יכולים ליהנות כיום מטכנולוגיות מתקדמות. החברה הידועה כ״אובר״ של החקלאים ומאפשרת לחקלאים להשתמש בתשומות חקלאיות וטכנולוגיות חדשות על בסיס צורך ובלא לרכוש ציוד יקר. החברה מחוברת היום לכ 200 מרכזי תמיכה בחקלאים עם צפי של כ 700 עד סוף 2019. הסכם פיילוטים עם EM3 מגלם פוטנציאל גדול לגישה וחיבור של חברות ישראליות למרכזי החקלאות ההודיים וליישום טכנולוגיות ישראליות חדשניות מותאמות לשוק זה.

 

אוהד כהן, מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה: “בשנה וחצי האחרונות אנו עדים לשינויים משמעותיים ביחסי הסחר עם הודו. בשנת 2018 ראינו לראשונה מזה שנים  צמיחה משמעותית של כ-10% אחוז בהיקף היצוא. צמיחה זו, מחזקת את מעמדה של הודו כאחת מעשרת שותפות הסחר הגדולות והחשובות ביותר לישראל. אנו שמחים וגאים על כך שפעילותנו לחיזוק קשרי הכלכלה, המסחר והחדשנות בין המדינות, הולידו תוצרים מרשימים של שיתוף פעולה כמו תכנית “גשר לחדשנות” שהושקה על ידי שני ראשי הממשלה בביקור ראש ממשלת הודו בישראל ותכנית השת”פ במו”פ- I4F, שהושקה על ידי השניים בביקור ראש ממשלת ישראל בהודו לפני כשנה. גורמי ממשל וגורמים מהמגזר העסקי – משני הצדדים – הבאים במגע שוטף ובוחנים כל העת הזדמנויות להשקעות ושיתוף פעולה, לא רק בתחומי החקלאות, המים והביטחון כבעבר, אלא בתחומים חדשניים יותר כמו פינטק, תחבורה חכמה, בריאות דיגיטאלית, פתרונות לערים חכמות ואמצעי הגנת סייבר. המשלחת הזו של NASSCOM, הכוללת 30 ראשי חברות טכנולוגיה מובילות מכל רחבי הודו וממגוון סקטורים טכנולוגיים – שבאו לישראל על מנת להיחשף לחידושים ופתרונות טכנולוגיים ולבחון הזדמנויות השקעה ושיתוף פעולה – היא עוד הוכחה להתחממות היחסים המסחריים. מערך הנציגויות של מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה בבנגלור, מומבאיי וניו דלהי, ימשיך לפעול כגורם מתכלל, מחבר ומוביל בקרב כלל גורמי הממשלה והמגזר הפרטי בהודו ובישראל, על מנת למקסם ככל הניתן את פוטנציאל שיתוף הפעולה המסחרי והעסקי בין הודו – הכלכלה הצומחת ביותר בעולם, ובין ישראל – המצויה בחוד החנית העולמית בתחומיי החדשנות והמו”פ”.

חברי המשלחות השונות עתידים להשתתף, בנוסף, גם בוועידה השנתית של OurCrowed, המתקיימת באותו שבוע וחלקם אף עתידים לקחת חלק במגוון אירועי שבוע ה Braintech ו    FinTech הישראלי. ביקורם יכלול מפגשים ב-WIX, Pitango, SOSA, צ’קמרקס ואקסלרטורים לסטארט אפים.

 

רקע על כלכלת הודו:

הודו היא המדינה בעלת קצב הצמיחה המהיר ביותר בעולם, של מעל 7% בשנה, ותוך 5 שנים בלבד תהפוך להיות המדינה המאוכלסת בעולם.

בשנת 2017 היקף ההשקעות הזרות בהודו עמד על כ-40 מיליארד דולר, גידול של פי יותר מ-5 מאז שנת 2005. סך היצוא להודו כולל יהלומים בשנת 2018 עמד על כ 2.136 מיליארד דולר, מדובר בגידול הוא של 10% ביצוא בהשוואה ל 2017.

בשנים האחרונות, עם בחירתו של מודי לרשות הממשלה, הודו יצאה במספר הכרזות שמטרתן לשנות את פני המדינה והחברה כולה בהודו. ביניהן תמצאו את היוזמה להכפלת הכנסת החקלאים הקטנים עד 2022, פתיחת 150,000 מרכזי בריאות חדשים באזורים הפריפריאליים, ואף הפיכת 100 ערים מרכזיות לערים חכמות. כל אלו מגיעים עם השקעה נרחבת לרבות 1.7 מיליארד דולר בתוכנית הבריאות החדשה במדינה, כמעט מיליארד דולר לפיתוח החדשנות בתחום החקלאות לצד קישור בין משקיעים וסטארט-אפים, דיגיטציה ותשתיות. אפילו תחום ה-ICT בהודו צפוי להגיע לרווחים של 225 מיליארד דולר בשנת 2020.