חברה תעשייתית אשר התאגדה במדינת ישראל ומרבית הכנסתה נבעה מייצור תעשייתי של מוצרים בענפי הטכנולוגיה המסורתית (בכלל זה – מזון, משקאות, טקסטיל, עור, עץ, נייר) או בענפי הטכנולוגיה המעורבת-מסורתית (בכלל זה – מוצרי נפט, גומי, פלסטיק, מתכת, חומרי בניין).
חברה תעשייתית אשר התאגדה במדינת ישראל ועונה על 3 התנאים הבאים במצטבר:
מרבית הכנסתה נבעה מייצור תעשייתי של מוצרים בענפי הטכנולוגיה המעורבת-עילית (בכלל זה – כימיה, נשק ותחמושת, ציוד חשמלי, ייצור מכונות) או בענפי הטכנולוגיה העילית (בכלל זה – ייצור תרופות, מחשבים מכשור אלקטרוני ורפואי, וייצור כלי טייס)
מספר עובדי הייצור המועסקים על ידה הינו לפחות 30% מכלל העובדים, אך לא פחות מ-3 עובדים;
מספר עובדי המו"פ המועסקים על ידה הינו לכל היותר 25 עובדים.
שיתוף פעולה בין שתי חברות תעשיית ייצור (העונות על התנאים המפורטים בסעיף הקודם).
שיתוף פעולה בין יזמות/ים לבין חברת תעשיית ייצור (העונה על התנאים המפורטים בסעיף הקודם).
יזמות/ים השותפות/ים להגשת תוכנית פיתוח הם/ן בעלי/ות הרעיון הטכנולוגי בבסיס תכנית המחקר והפיתוח נושא הבקשה, שיפותח למוצר מסחרי.
היזמות/ים יידרשו להתאגד כתאגיד תעשייתי ולהגיש את המסמכים המתאימים בעניין זה לרשות החדשנות לאחר אישור התיק וטרם הפעלתו.
חברות המעוניינות לבחון אם תחום עיסוקן מאפשר הגשת בקשות לתמיכה במו"פ במסגרת מסלול זה, יכולות לפנות לרשות החדשנות באמצעות הטופס - טופס לבדיקת עמידה בתנאי סף למסלול מופ"ת.
מסלול משותף לפיילוטים עם המשרד לביטחון פנים
פתוח להגשה עד: 17/07/22
למי מיועד המסלול?
חברות טכנולוגיות ישראליות אשר יבצעו את הפיילוט בגופים בטחונים או על בסיס יכולות, נתונים או מידע הנמצא ברשותם. לתחומים הטכנולוגיים בהם הובע עניין משרד לבט"פ והגופים הבטחונייםלחצו כאן.
מסלול תמיכה בפיילוטים בתחום התחבורה
פתוח להגשה עד: 01/08/22
למי מיועד המסלול?
לחברות טכנולוגיה ישראליות.
מסלול תמיכה בפיילוטים בחברות ממשלתיות
פתוח להגשה עד: 05/09/22
למי מיועד המסלול?
לחברות טכנולוגיה ישראליות (אשר אינן חברות ממשלתיות) אשר יבצעו את הפרוייקט שלהן באתרי החברות הממשלתיות או באמצעות יכולות, נתונים, או מידע הנמצאים ברשותן.
חברות הייטק או חברות תעשייה ומסחר חדשניות המוגדרות כ- SMEs ועד חברות Middle Market (מעסיקות עד 3000 עובדים) הנמצאות בצמיחה.
*ובכפוף לתנאי התכנית של הגופים המלווים.
מסלול תמיכה בפיילוטים בתחום הסייבר
המסלול פתוח כל השנה
למי מיועד המסלול?
לחברות טכנולוגיה ישראליות בתחומי הסייבר שפיתחו מוצר/שירות שטרם הושק ואשר עדין נמצא בשלבי פיתוח. במונחי "מוכנות טכנולוגית" (TRL-Technology readiness level)
מטרת התוכנית היא לקדם חברות סייבר שלהן מוכנות טכנולוגית ברמה של TRL 4/5 (שלב Validation in Laboratory)
להגעה ל-TRL 7/8 (שלב Actual system qualified through test & demonstration).
מסלול קרן המו"פ
פתוח להגשה כל השנה
למי מיועד המסלול?
לתאגידים ישראליים בשלבים שונים - החל מתאגידי הזנק (סטרטאפים) ועד תאגידים בוגרים, בכל ענפי התעשייה, המעוניינים לפתח או לשדרג מוצרים וטכנולוגיות. לרבות פיתוח משותף של מספר חברות
מסלול תמיכה בפיילוטים בתחום הפינטק
פתוח להגשה עד: 29/06/22
למי מיועד המסלול?
לחברות טכנולוגיה ישראליות שעוסקות בפרויקטים טכנולוגיים בתחום הפינטק אשר מביאים למיכון ולייעול של אספקת שירותים בענפי הפיננסיים ולהגדלת התחרותיות בהם, בין היתר על ידי שימוש באלגוריתמים, תוכנות וחומרות.
מסלול תמיכה בפיילוטים בתחום תקשורת 5G
פתוח להגשה עד: 15/08/22
למי מיועד המסלול?
לחברות טכנולוגיה ישראליות בתחום התקשורת, אשר יבצעו פיילוט שיתבסס על תשתיות דור 5.
*אתרי הרצה או ספקי תשתית דור 5?
מוזמנים להציע לחברות טכנולוגיה לקיים את הפיילוט שלהם באתר הרצה שלכם או להציע להן תשתיות דור 5 עבור הפיילוט - להשארת פרטים לחצו כאן. הרשות שומרת לעצמה את הזכות לסנן אתרי הרצה לא רלוונטיים על וזאת בשביל לוודא שלא מועלה תוכן לא רצוי (ספאם).
مسار دعم الحلقات التجريبية في مجال الصحة الرقمة
פתוח להגשה עד: 29/08/22
למי מיועד המסלול?
لمن يخصص هذا المسار؟
للشركات التكنولوجية الإسرائيلية (التي ليست إحدى المنظمات الصحية في إسرائيل) لمشاريع في مجال الصحة الرقمية، والتي سيتم تنفيذها في المنظمات الصحية في إسرائيل أو التي ستعتمد على قدرات، معطيات أو معلومات تتوفر بحوزتها.
מסלול תמיכה בפיילוטים בתחום הבריאות הדיגיטלית
פתוח להגשה עד: 29/08/22
למי מיועד המסלול?
לחברות טכנולוגיה ישראליות (שאינן אחד מארגוני הבריאות בישראל) עבור פרויקטים בתחום הבריאות הדיגיטלית, אשר יתבצעו בארגוני הבריאות בישראל, או יתבססו על יכולות, נתונים או מידע הנמצאים ברשותם.
مسار دعم الحلقات- التجارب التجريبية في مجال حماية البيئة
פתוח להגשה עד: 25/07/22
למי מיועד המסלול?
لمن يخصص هذاالمسار؟
لشركات التكنولوجيا الإسرائيلية في مجالات حماية البيئة.
מסלול פיילוטים עזרטק: טכנולוגיות מסייעות לאנשים עם מוגבלויות
פתוח להגשה עד: 15/08/22
למי מיועד המסלול?
לחברות טכנולוגיות ישראליות וכן לארגונים ללא מטרות רווח הפועלים בישראל ומעוניינים לפתח ולבחון את היתכנותן של טכנולוגיות מסייעות המשרתות קבוצות עם מוגבלויות פיזיות, שכליות או קוגניטיביות ואוכלוסיית הגיל השלישי.
מסלול מעבר מפיתוח לייצור
פתוח להגשה עד: 08/09/22
למי מיועד המסלול?
חברה ישראלית המייצרת מוצרים מוחשיים חדשניים, מענפי הטכנולוגיה המעורבת-עילית או עילית, בעלת הכנסות נמוכות מ-70 מיליון דולר לשנה.
חברה ישראלית הנמצאת בהיערכות לייצור מוצרים מוחשיים בישראל, מענפי הטכנולוגיה המעורבת-עילית או עילית, אשר סיימה פיתוח אב-טיפוס למוצר וביצעה לפחות שתיים מהפעילויות הבאות:
(1) חתימה על הסכם רכישה, חכירה, שכירות או שכירות משנה לצורך קיומו של מבנה זמין ומתאים לביצוע פעילות יצור
(2) רכישת מכונות לטובת תהליך יצור
(3) העסקת כוח אדם ייעודי לייצור
(4) אישור מענקי תמיכה ממשלתיים להקמת מפעל או תהליך ייצור
(5) הכנת תכנית עסקית מפורטת להקמת מפעל ייצור או תהליך ייצור הכוללת הצגת מקורות מימון העומדים לרשות החברה לצורך השלמת ההיערכות לייצור.
מסלול מכינת מו"פ לחברות תעשיית הייצור
המסלול פתוח כל השנה
למי מיועד המסלול?
תאגיד תעשייתי אשר התאגד במדינת ישראל שמכירותיו בשנה שקדמה להגשת הבקשה לא עלו על 70 מיליון דולר אשר עונה על אחד מבין שלושת התנאים הבאים:
מרבית הכנסתו נבעה מייצור מוצרים בענפי הטכנולוגיה המסורתית או בענפי הטכנולוגיה המעורבת-מסורתית. (בכלל זה - מזון, משקאות, טקסטיל, עור, עץ, נייר, מוצרי נפט, גומי, פלסטיק, מתכת, חומרי בניין, תחזוקת מכונות), או חברה המבצעת פעולות המעידות על היערכות לייצור תעשייתי של מוצרים בענפי הטכנולוגיה המסורתית או המעורבת-מסורתית.
מרבית הכנסתו נבעה מייצור תעשייתי של מוצרים בענפי הטכנולוגיה המעורבת-עילית (בכלל זה כימיה, נשק ותחמושת, ציוד חשמלי, ייצור מכונות), והעונה על 2 התנאים הבאים במצטבר:
מספר עובדי הייצור בו הינו לפחות 30% מכלל העובדים, אך לא פחות מ-3 עובדים.
מספר עובדי המו"פ בו הינו לכל היותר 25 עובדים
או חברה המבצעת פעולות המעידות על היערכות לייצור תעשייתי של מוצרים בענפי הטכנולוגיה המעורבת-עילית, אשר מספר עובדי המו"פ בה אינו עולה על 25 עובדים
לעניין כלי תמיכה להכנה לייצור: תאגיד אשר התאגד במדינת ישראל ונמצא עד שלב ההרצה המזערית (small scale) של תהליך ייצור המוצר.
תאגיד תעשייתי אשר התאגד במדינת ישראל ומרבית הכנסתו נבעה מייצור תעשייתי של מוצרים בענפיהטכנולוגיה המסורתית או בענפיהטכנולוגיה המעורבת-מסורתית (בכלל זה – מזון, משקאות, טקסטיל, עור, עץ, נייר, מוצרי נפט, גומי, פלסטיק, מתכת, חומרי בניין).
תאגיד תעשייתי אשר התאגד במדינת ישראל ועונה על 3 התנאים הבאים במצטבר:
מרבית הכנסתו נבעה מייצור תעשייתי של מוצרים בענפי הטכנולוגיה המעורבת-עילית (בכלל זה – כימיה, נשק ותחמושת, ציוד חשמלי, ייצור מכונות)
מספר עובדי הייצור בו הינו לפחות 30% מכלל העובדים, אך לא פחות מ-3 עובדים
מספר עובדי המו"פ בו הינו לכל היותר 25 עובדים.
חברת תעשיית ייצור עילית - תאגיד תעשייתי אשר התאגד במדינת ישראל ועונה על 3 התנאים הבאים במצטבר:
מרבית הכנסתו נבעה מייצור תעשייתי של מוצרים בענפי הטכנולוגיה העילית (בכלל זה – ייצור תרופות, מחשבים מכשור אלקטרוני ורפואי, וייצור כלי טייס);
מספר עובדי הייצור בו הינו לפחות 30% מכלל העובדים, אך לא פחות מ-3 עובדים;
מספר עובדי המו"פ בו הינו לכל היותר 25 עובדים.
חברות תעשיית הייצור וחברות תעשיית ייצור עילית, אשר לא נזקפו להן הכנסות בשנה שקדמה להגשת הבקשה, אולם מרבית הכנסתן (למעלה מ-50%), בשנה שבה הוגשה הבקשה, נבעה מייצור תעשייתי של מוצרים בענפי הטכנולוגיה המסורתית, מעורבת-מסורתית, מעורבת-עילית ועילית.
חברות תעשיית הייצור וחברות תעשיית ייצור עילית, אשר טרם נזקפו להן הכנסות, יידרשו להוכיח כי הן מבצעות פעולות המעידות על "היערכות לייצור תעשייתי" של מוצרים (לפחות שתיים מתוך הפעילויות הבאות: (1) חתימה על הסכם רכישה, חכירה, שכירות או שכירות משנה לצורך קיומו של מבנה זמין ומתאים לביצוע פעילות יצור; (2) רכישת מכונות לטובת תהליך יצור; (3) העסקת כוח אדם יעודי לייצור; (4) אישור מענקי תמיכה ממשלתיים להקמת מפעל; (5) הכנת תכנית עסקית מפורטת להקמת מפעל הכוללת הצגת מקורות מימון העומדים לרשות החברה לצורך השלמת ההיערכות לייצור).
בדיקה מקדמית לעמידת חברה בתנאי סף:
חברות המעוניינות לבחון אם תחום עיסוקן מאפשר הגשת בקשות לתמיכה במו"פ במסגרת מסלול מופ"ת, יכולות לפנות לרשות החדשנות באמצעות הטופס - טופס לבדיקת עמידה בתנאי סף למסלול מופ"ת.
לפרטים אודות ענפי התעשייה סיווגם ניתן לפנות למדריך הסיווג האחיד של ענפי הכלכלה, (בו מפורטים כל ענפי התעשיה) ולטבלת סיווג ענפי התעשיה על פי עצמתם הטכנולוגית באתר האינטרנט של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.