מי היין החדשניים של יקבי רמת הגולן

המכינה למו"פ היא מסלול ייחודי הפועל בזירת ייצור מתקדם, אשר נועד לסייע לחברות מוטות ייצור שמעולם לא התנסו במו"פ ובהובלת תהליכי חדשנות, או שזקוקות למיקוד והכוונה בתהליכי המו"פ שלהן. במסגרת המכינה מוצעת תמיכה לחברות בגיבוש רעיונות חדשים למוצרים או תהליכים, בבדיקת היתכנות טכנולוגית, ובפיתוח פתרונות לכשלים בתהליכי הייצור, כל זאת בליווי יועצים טכנולוגיים.

חברה בולטת שנתמכה במסגרת המכינה היא יקבי רמת הגולן, אשר ביקשה לפתח מוצר חדש לגמרי: מי יין. במסגרת הפרויקט שנתמך, נבנה קונספט המבוסס על טכנולוגיה חדשנית: מיצוי הגפת, הפחת בתהליך ייצור היין, ומהילתו במים. כך, הרכיבים התזונתיים המצויים בקליפות הענבים והארומה והטעם הייחודיים ליין עוברים אל המים. המוצר הושק לראשונה ביולי 2018 בכנס Fancy Food בניו יורק וזכה להצלחה חסרת תקדים, כאשר מאות מפיצים מרחבי העולם מבקשים את זכויות השיווק עבורו והוא כבר מוצע למכירה ברשתות מובילות בארה”ב.