בינה מלאכותית בקופת חולים מאוחדת ובבית החולים סורוקה

התכנית הלאומית לבריאות דיגיטלית שואפת להפוך את ישראל לשחקן משמעותי בתחום הבריאות הדיגיטלית – הן כמנוע צמיחה למשק הישראלי והן כאמצעי לשיפור שירותי הבריאות בישראל. במסגרת התכנית, שגובשה על ידי צוות בין-משרדי, יושקעו מאות מיליוני שקלים על פני חמש שנים, מתוכם כ-132 מיליון ₪ בתכניות ייעודיות שתפעיל רשות החדשנות לפיתוח תעשיית הבריאות הדיגיטלית, תוך חיזוק החיבור בינה ובין ארגוני הבריאות בישראל.

במסגרת זו השיקה הרשות בשנת 2018 מסלול לתמיכה בפיילוטים בתחום הבריאות הדיגיטלית, המתבצעים בארגוני הבריאות בישראל או מתבססים על יכולות או נתונים הנמצאים ברשותם. המסלול זכה להיענות גבוהה הן של התעשייה והן של ארגוני בריאות המבקשים להטמיע חדשנות טכנולוגית, כאשר במהלך השנה הוגשו 52 בקשות לתמיכה בפיילוטים ב-22 ארגוני בריאות. מתוכן, אישרה הרשות תמיכה ב-24 פיילוטים אשר יתבצעו ב-15 ארגוני בריאות שונים, בהשקעה כוללת של כ-74 מיליון ₪, כמחציתם במימון ממשלתי.

בין הפרויקטים שאושרו בולט הפיילוט של חברת Diagnostics Robotics, אשר פיתחה מערכת ממוחשבת מבוססת בינה מלאכותית (AI) ראשונה מסוגה שמטרתה חיסכון בעלויות במערכת הרפואית ושיפור השירות. המערכת, שנועדה לשמש צוותים רפואיים, כוללת מנוע המלצות מותאמות אישית עבור מטופלים המבוססות על תמונה קלינית רחבה. במסגרת הפיילוט, המערכת תפעל לראשונה בשני ארגוני בריאות: בקופת חולים מאוחדת, שם היא תוצב בכניסה למרפאות ובמוקד רפואה דחופה ותונגש באפליקציה לשימוש ביתי, ובחדר המיון של המרכז הרפואי סורוקה של קופת חולים כללית בבאר שבע.