קול קורא לשת”פ של חברות ישראליות עם שותפים בחו”ל – אסיה ואירופה
מועד אחרון להגשה
03/07/2025 12:00חטיבות
בין-לאומית, צמיחה וייצור מתקדםתמצית הקול קורא
קול קורא זה נפתח לחברות ישראליות לצורך הגשת בקשה לביצוע תוכניות מחקר ופיתוח או הרצה (פיילוט) משותפות עם שותפים זרים במדינות בחו”ל במסגרת נוהל יישום הסכמים בינלאומיים (להלן: “הנוהל הבינלאומי“) ומסלול הטבה מס’ 1 – קרן המו”פ (להלן: “מסלול ההטבה“).
ניתן להגיש בקשה לאישור תכנית בינלאומית ללא קבלת מענק מרשות החדשנות ומובהר כי גם על בקשה זו יחולו הכללים וההוראות של הנוהל הבינלאומי ומסלול ההטבה.
תיאור הקול הקורא
קהלי היעד
הקול הקורא פתוח לחברות ישראליות עם השותפים האלה:
תוכנית שת”פ בילטראלית:
אסיה:
- שותפים בהונג קונג בכל תחומי הטכנולוגיה: מעמדה של הונג קונג כהאב בינלאומי דינמי ותוסס, הופך אותה לפלטפורמה מתאימה לעידוד חדשנות ולהתרחבות לשווקים חדשים באסיה ובעולם. השילוב הייחודי בין השפעות מזרח ומערב, הקרבה ל-Mainland China ותשתיות ברמה גבוהה במיוחד- יוצרים סביבה איכותית למחקר ופיתוח, וגםולהטמעה של טכנולוגיות חדשות. החוזקות של הונג קונג בתחומים כמו פינטק, לוגיסטיקה ויוזמות ערים חכמות, הופכות אותה לייעד אטרקטיבי בכל הנוגע לחדשנות גלובלית. לנהלי הקול הקורא
- שותפים בטאיוואן בכל תחומי הטכנולוגיה: טייוואן ידועה כמובילה עולמית בתעשיות ההיי-טק, וזוכה להכרה גלובלית בעיקר בזכות השגים פורצי דרך בתחומים כמו שבבים,ICT, ואנרגיה ירוקה. הכלכלה היציבה במדינה, בנוסף לשיתוף פעולה האיכותי והפורה בין אקדמייה לתעשייה, הופכים את טיוואן לסביבה אידאלית ודינמית למחקר, פיתוח ופיילוטים בטכנולוגיות חדשות. לנהלי הקול הקורא
- שותפים בתאילנד בכל תחומי הטכנולוגיה – מיקומה האסטרטגי של תאילנד הופך אותה לשער גישה אידיאלי לכלכלות המשגשגות של דרום-מזרח אסיה, זאת לצד עצם היותה מרכז תוסס ודינמי לחדשנות וטכנולוגיה בפני עצמה. מומחיות השוק המקומי בתחומים מרכזיים כמו חקלאות, תיירות וייצור חכם, הופכים את האקו-סיסטם התאילנדי לסביבה פורייה להטמעת פתרונות טכנולוגיים חדשניים המותאמים לשווקים מתפתחים עצומי ממדים. לכן, שיתוף פעולה עם חברות תאילנדיות פותח דלת לשוק דינמי, המעודד צמיחה ברת קיימא והזדמנויות להתרחבות וצמיחה. התוכנית פתוחה לפרוייקטים של פיילוט בלבד. לנהלי הקול הקורא.
- שותפים ב- MOST (Ministry of Since & Technology of China) בכל תחומי הטכנולוגיה- שותפות מול משרד המדע והטכנולוגיה של סין, מאפשר לבצע שיתופי פעולה מול כלל הפרובינציות בסין. במסגרת הזו, משרד המדע הסיני עדכן כי מהצד הסיני יאושרו לכל היותר עשרה פרויקטים בסך מקסימלי של 2 מיליון RMB לפרויקט. לנהלי הקול הקורא.
- שותפים בג’יאנגסו (Jiangsu) בכל תחומי הטכנולוגיה: הפרובינציה העשירה והמתועשת ביותר בסין, מציב אותה בחזית החדשנות במדינה. ג’יאנגסו נהנית מקשרים הדוקים עם שנחאי ומהווה מרכז עולמי לתעשיית ההייטק, הביוטכנולוגיה והאנרגיה הירוקה. הפרובינציה ידועה ביכולות הייצור המתקדמות שלה, בעיקר בתחומי האלקטרוניקה, הננוטכנולוגיה והרכבים החשמליים. התוכנית פתוחה לפרויקטי מו”פ בלבד. לנהלי הקול הקורא.
- שותפים בשאנדונג בכל תחומי הטכנולוגיה- כפרובינציה החמישית בגודלה בסין, שאנדונג מהווה מרכז תוסס של תעשייה מסורתית, אך גם כמעצמה עולה בכל הנוגע לחדשנות טכנולוגית. בין החוזקות הפרובינציה המובילות, ניתן למצוא תחומים כמו אנרגיות מתחדשות, ייצור חכם, טכנולוגיות ימיות וביוטכנולוגיה, שיוצרים אקו-סיסטם דינמי אידאלי לשילוב והטמעת פתרונות טכנולוגיים חדשניים. לנהלי הקול הקורא.
- שותפים בג’ג’יאנג (Zhejiang) בכל תחומי הטכנולוגיה: מיקומה האסטרטגי של ג’ג’יאנג, בסמיכות למרכזי הסחר של מזרח סין, הופך אותה לשער גישה אידאלי לשוק הסיני ולכלכלה הגלובלית. הפרובינציה מהווה חממה לפיתוחים פורצי דרך , המתמחים בין השאר בתחומים כמו E-Commerce, בינה מלאכותית, רובוטיקה ואנרגיה מתחדשת.
הפרובינציה היא ביתם של ענקיות טכנולוגיה מקומיות, והינה ידועה בתשתית דיגיטלית מתקדמת וסביבה רגולטורית שמעודדת צמיחה של סטרטאפים וחברות טכנולוגיה. לנהלי הקול הקורא.
אירופה:
- צ’כיה– צ’כיה ידועה במורשת תעשייתית מפוארת, רמה מדעית גבוהה ורוח של חדשנות תעשייתית שבאה לידי ביטוי בתעשיית הרכב. צ’כיה היא גם מובילה עולמית במיקרוסקופיית אלקטרונים ובעלת בסיס מדעי חזק בתחום הלייזרים.
עם מומחיות בטכנולוגיות כגון פוטוניקה, מיקרו וננו טכנולוגיה, חומרים מרוכבים ומדעי החיים, היא פותחת שער לשותפים חדשניים. תחומי מיקוד בולטים לפי האסטרטגיה הממשלתית הם: AI,טכנולוגיות קוואנטום ומוליכים למחצה.
לנהלי הקול הקורא (הטופס הבילטרלי יפורסם בהמשך).
- תוכנית יוריקה (Eureka):
תכנית אירופית לקידום שיתופי פעולה טכנולוגים תעשייתיים במימון ממשלתי ופרטי המאפשרת קבלת מימון למו”פ תעשייתי באמצעות תוכניות מו”פ לאומיות ב-43 מדינות אירופיות ובכללן ישראל.
שותפים במסגרת תוכנית יוריקה (Eureka) מצרפת, ספרד, פינלנד, קנדה, שווייץ ואוסטריה ובקלסטרים:
- ITEA4 מתמקד במערכות מבוססות תוכנה
- CELTIC-NEXT מתמקד בסקטור Information and Communications Technology
- XECS מתמקד במערכות ורכיבים אלקטרוניים
- SMART מתמקד בייצור מתקדם
- EUROGIA מתמקד בסקטור האנרגיה
תוכנית שת”פ תאגידים רב-לאומיים (MNC’s):
למידע אודות התאגידים המשתתפים בתוכנית לחץ כאן.
במסגרת תוכנית שת”פ תאגידים יש שלב הגשת טופס מקדים למעוניינים בשת”פ עם חברת יונדאי Hyundai – קישור לטופס EOI של יונדאי: https://wkf.ms/3VvQzLj , להנחיות נוספות להגשה לחצו כאן
גובה המענק
בקשות מאושרות תקבלנה מענק מרשות החדשנות בשיעור 50%-20% מתקציב התיק המאושר. למענק תוענק תוספת בשיעור 10% לחברות שעיקר הפעילות שלהן תבוצע באזור פיתוח א’ (25% לחברות שעיקר הפעילות שלהן תבוצע באזורים אחרים, שדרות או יישובי עוטף עזה, כהגדרתם בנספח א’ למסלול ההטבה).
תחומים מועדפים
הקול הקורא פתוח לכל ענפי התעשייה והטכנולוגיות. תשומת לב למעוניינים לתחומי המיקוד שהועברו לנו על ידי השותפים הזרים.
תנאי סף
- המבקש הינו תאגיד תעשייתי שהגיש בקשה לתמיכה במחקר ופיתוח במסגרת תכנית בינלאומית עם שותף זר לתקופת ביצוע שלא תעלה על 24 חודשים.
- החברה הישראלית ושותפתה לפרויקט יגיעו להבנות הנוגעות לחלוקה או שיתוף של הבעלות בידע וזכויות המסחור (IP), לרבות בהתייחס לשימוש וגישה לתוצאות הפרויקט:
- בשלב הגשת הבקשה נדרשת התייחסות לזכויות הקניין הרוחני במסמך הכוונות החתום ע”י השותפים.
- לאחר אישור הבקשה ולפני קבלת המענק יידרש הסכם רשמי בין השותפים.
- בפרויקט פיילוט הקניין הרוחני יישאר בבעלות החברה הישראלית.
יתר תנאי הסף מפורטים בנוהל הבינלאומי ובמסלול ההטבה.
קריטריונים להערכת בקשה
הקריטריונים להערכה מפורטים במסלול ההטבה:
- היבט טכנולוגי: רמת החדשנות הפונקציונאלית והחדשנות הטכנולוגית של המוצר, לרבות מידת המורכבות והעומק שלו, אתגריה הטכנולוגיים של התכנית והיתכנותה הטכנולוגית.
- היבט עסקי: פוטנציאל הצמיחה העסקי-כלכלי של המבקש בעקבות הצלחת התוכנית לרבות הפוטנציאל העסקי, גודל ו/או קצב גידול השוק , היתרון התחרותי (לרבות חוזק הקניין הרוחני) ותיקוף השוק שבוצע.
- היבט משקי: התשואה העודפת לכלכלה הישראלית, לרבות אתגרי חדירה גבוהים לשוק והפוטנציאל להתפתחות חברה שלמה בישראל.
- היבט יכולות המבקש: יכולות המבקש להשלים את התכנית בהצלחה, לרבות יכולת ניהולית, יכולת טכנולוגית/הנדסית, יכולת עסקית/שיווקית והישגים עד כה.
הקריטריונים להערכה מפורטים במסלול ההטבה. לפירוט נוסף אנא עיינו באופן הערכת תכניות בחטיבה הבין-לאומית.
אופן הגשת הבקשה
הגשת הבקשה נעשית באזור האישי
מידע אודות אופן הגשת הבקשה והטפסים הרלוונטיים שיש לצרף אליה מופיעים בפירוט כאן.
- אם תוכנית השת”פ הבינלאומי הינה תוכנית למחקר ופיתוח – יש להוריד ולמלא טופס בקשה לשיתוף פעולה במו”פ בינלאומי: טופס בקשה לשיתוף פעולה במו”פ בינלאומי
- אם תוכנית השת”פ הבינלאומי הינה תוכנית הרצה (פיילוט) – יש להוריד ולמלא טופס בקשה תמיכה בתוכנית הרצה בינלאומית: טופס בקשה תמיכה בתוכנית הרצה בינלאומית
הגשה עבור תוכנית שת”פ עם תאגידים רב לאומיים- יש להגיש טופס EOI ולקבל את אישור התאגיד על היותו מעוניין בשיתוף הפעולה. לטופס EOI של יונדאי
אם הבקשה היא במסגרת תוכנית לשת”פ בילטראלית, יש לצרף למסמכי הבקשה טופס שת”פ בינלאומי ומכתב כוונות מצויים כאן
על מנת להגיש בקשה יש להוריד את הטפסים בהתאם להנחיות לעיל ולהגישם בטופס “הגשת בקשה לתמיכה” המופיע בתפריט הימני באזור האישי של אתר רשות החדשנות.
לצד ההגשה של הטופס המקוון באזור האישי – שימו לב להערות ההגשה הספציפיות למסלול שאתם בוחרים להגיש אליו.
במידה והנכם חברה ישראלית המעוניינת בשיתוף פעולה מסוג זה אך אין לכם שותף, תוכלו לפנות אלינו גם בסיוע בחיפוש אחר שותף רלוונטי. אנא מלאו את טופס חיפוש השותפים.
*רשות החדשנות מקבלת אך ורק בקשות שלמות ותקינות, המוגשות בצרוף כלל הטפסים הנדרשים על פי תנאי הנוהל הבינלאומי, מסלול ההטבה ונהליהם.
חברה המעוניינת לקבל אישור שבקשתה נקלטה כהלכה – מתבקשת להקדים ככל הניתן את מועד ההגשה.
בקשה שתתקבל עם חוסרים מהותיים – לא תיקלט ולא תעלה לדיון בוועדת המחקר.
רוצים לדעת מה קורה אחרי שמגישים בקשה מקוונת? השלב הבא הינו בדיקה מעמיקה של בודק מקצועי שמגיע לביקור בחברה (נתון לשיקול דעתה של הרשות). מה הביקור כולל? לחצו כאן לקריאה על ביקור צוות בדיקה מקצועי לאחר הגשת בקשה. מוזמנים לצפות כאן בכל שלבי הטיפול בבקשה.
ניתן להגיש בקשות לרשות החדשנות עד ל3.7.2025, בשעה 12:00 בצהריים. לא יתקבלו בקשות שהוגשו לאחר מועד זה. תשובות סופיות יימסרו אחרי קבלת החלטה מצד ועדת המחקר והוועדה השותפה בחו”ל (במידה ונדרש).
לשאלות ויצירת קשר
לשאלות כלליות ושאלות על אופן הגשה הבקשה באזור האישי, ניתן ליצור קשר עם מערך הלקוחות בדוא”ל או בטלפון 03-7157900 בימים א’-ה’ בשעות 8:30-16:30.
לשאלות בנוגע לטפסי בקשה ותהליך גלגולה של בקשה, ניתן ליצור קשר עם מח’ קליטת בקשות בדוא”ל.
לשאלות בנוגע לאופן הערכת הבקשות ותנאי המסלול, ניתן ליצור קשר עם חטיבת חברות בצמיחה בדוא”ל. לתמיכה טכנית בכל הנוגע לאזור האישי ולהגשת בקשות, ניתן לפנות לדוא”ל.
*למען הסר ספק, מובהר כי במקרה של סתירה או אי התאמה בין נוסח קול קורא זה לבין הוראות הנוהל הבינלאומי והוראות מסלול ההטבה והנהלים, האמור בהוראות בנוהל הבינלאומי ובהוראות מסלול ההטבה ובנהלים יגבר.
*אין בפרסום זה משום התחייבות למתן אישור כלשהו למי מהפונים.