התארגנות לקראת הקמת מאגד אנדרומדה: ניהול מרוחק של ציי מכונות רובוטיות בסביבות אנושיות פתוחות TeleOperation as a Service

חטיבות

תשתיות חדשנות

תמצית הקול קורא

במסגרת הקול הקורא הקרוב של ​מסלול מאגדי מגנ”ט אשר פתוח להגשה עד ה-31 בדצמבר 2019, מתארגנת קבוצת יזמים בהובלת החברות DriveU, ו- LiveU לקראת הגשת הצעה להקמת מאגד “אנדרומדה” שיעסוק בפיתוח טכנולוגיות לניהול מרוחק של ציי מכונות רובוטיות בסביבות אנושיות פתוחות.

מערכות אוטונומיות וחצי אוטונומיות מסוגים שונים ינועו בעתיד במרחב האנושי (רכבים, מוניות, שליחים, משאיות, רחפנים, מוניות מעופפות, ועוד).

אבל …

•        מה יקרה כאשר ה-AI המקומי ייתקל במצב לא ידוע או ייכשל? כאשר יש צורך לתווך בין המכונה לאדם? מי יפקח /יעזור למכונה?

•        איך נימנע כאוס מוחלט כאשר יהיו מאות אלפי כלים אוטונומיים של יצרנים ומפעילים שונים  מסביבנו?

•        איך נייעל את התפעול ונאפשר שירותי שיתוף מידע בזמן אמת? שיתוף למידה נרכשת?

•        איך יתאפשר לאדם ו-AI מרוחקים ומגוונים לבצע את תפקידם בצורה אופטימלית בזמן אמת?

תיאור הקול הקורא

על מסלול מאגדי מגנ”ט

​מסלול מאגדי מגנ”ט הינו מסלול סיוע של רשות החדשנות המופעל על ידי זירת תשתיות טכנולוגיות שמטרתו לעודד מחקר ופיתוח של טכנולוגיות חדשניות בחזית הידע הטכנולוגי על מנת להקנות יתרון יחסי לתעשייה הישראלית בשווקים בינלאומיים.

מאגד במסלול מגנ”ט הוא התאגדות של תאגידים תעשייתיים ומוסדות מחקר אקדמיים לביצוע מו”פ של טכנולוגיות גנריות טרום תחרותיות על בסיס שיתופי פעולה מהותיים בין חבריו, מתוך מגמה להשיג יחד הרבה יותר מהיכולת של כל אחד בנפרד.

 

חזון המאגד: 

פיתוח תשתית טכנולוגית חדשנית לשליטה מרחוק בזמן אמת, על ציי מערכות רובוטיות נעות בתחומים מגוונים (תחבורה, חקלאות, תעשיה, צבאי), תוך השפעה משמעותית על תקינה עולמית ויצירת תעשיה ישראלית בעלת מובילות עולמית בתחום.

 

מטרת המאגד:

פיתוח תשתית טכנולוגית גנרית, שתאפשר לנהל ציים של מכונות אוטונומיות נעות ומגוונות מריבוי יצרנים, נותני שירותים ומפעילים, בסביבה אורבנית ולא אורבנית, תוך מתן אפשרות להתערבות ושליטה מרחוק על-ידי מפעילים אנושיים ואו AI בזמן אמת ולהחלפת מידע בזמן אמת בין ציים אוטונומיים שונים.

 

טכנולוגיות מרכזיות

  • ארכיטקטורה ופתרונות לשו”ב מרוחק, זמן אמת, על נחילי מכונות אוטונומיות וחצי אוטונומיות, כולל שילוב בין נחילים שונים של יצרנים ומפעילים שונים
  • חלוקת משאבים דינמית ואוטונומית בין מחשוב קצה, מחשוב ענן ומחשוב מרכזי לטיפול בריבוי ציי מכונות ניידות
  • תפיסות הפעלה המתחשבות ביכולות אדם מול מכונה לשילוב של שליטה מרוחקת ע”י אדם (לא פיתוח אביזרים או שימוש באביזר מסוים) – כדי להתמודד עם אתגרי תפקוד התקשורת, היכולות והדרישות השונות של המכונות הרובוטיות, סביבות העבודה והמצבים המשתנים, ויכולות אנוש מוגבלות של מפעילים מרוחקים
  • אופטימיזציה של זרימת מידע רב (ריבוי סנסורים, רוחב פס גבוה, ריבוי יצרני מידע, ריבוי צרכני מידע, תוך ניידות) – ע”י AI ותוך אנונימיזציה – תוך התמודדות עם מרחקים ומגבלות התקשורת.

 

שותפים פוטנציאליים:

  • חברות המפתחות מערכות שליטה ובקרה מרוחקות מרובות מכשירים נעים הפועלים בזמן אמת המסוגלות להתממשק עם מערכות רובוטיות מבוססות AI
  • חברות העוסקות בפיתוח ממשקי אדם מכונה גנריים לניהול מערכות רובוטיות אוטונומיות מרוחקות
  • חברות המאפשרות העברה יעילה וגנרית של חוזי ונתונים רחבי סרט בזמן אמת על ערוצי תקשורת קיימים או עתידיים, המשתנים ובהשהיה נמוכה במיוחד
  • חברות העוסקות בפיתוח של יכולות שליטה ובקרה של נחילים (Swarms)
  • קבוצות מחקר אקדמיות הפועלות בתחומים הנ”ל 

 

ליצירת קשר עם היזמים

חברות וקבוצות מחקר המבקשות לקבל מידע נוסף ו/או לבחון את האפשרות להצטרף לייזום המאגד, מתבקשות לפנות בהקדם ליזמים, באמצעות תא הדואר האלקטרוני: avatr.mng@gmail.com

לקבלת פרטים נוספים על מסלול מאגדי מגנ”ט ניתן לפנות למשה אברהמי בדוא”ל: moshe.avrahami@innovationisrael.org