מה אנחנו עושים?
רשות החדשנות מקדמת את החדשנות בתעשייה הישראלית, בדגש על תעשיית ההייטק , ולרבות תעשיית היצור. תפקידיה של רשות החדשנות הם ליזום פעילות מחקר ופיתוח במימון ממשלת ישראל ולהעניק תקציבים ליזמים ותעשיינים.
החטיבות שלנו
הנה מספר חברות שתמכנו בהן בתחילת דרכן










רוצים גם?
הנה קולות קוראים הפתוחים להגשת בקשה
(פועלים תחת מסלולי הרשות)
קול קורא לתוכניות מו"פ באקדמיה למחקר מקדים בתחומים מועדפים
קול קורא ראשון לאקדמיה לטכנולוגיות בכשל שוק המאפשרת הגשה הכוללת הוכחת התכנות יישומית ראשונית במסגרת ההצעה.
תוכניות האקדמיה המוגשות באופן שוטף על ידי מוסדות המחקר, מחוייבות בהוכחת התכנות יישומית ראשונית רלבנטית במעמד הבקשה וזאת על מנת להקטין סיכוני פיתוח אקדמיים, לעמוד באתגר המסחור ולהציג אבני דרך מימוניות שיאפשרו את מסחור הפרויקט לתעשייה בזמן סביר לאחר סיום הפרויקט באקדמיה. יחד עם זאת הרשות לחדשנות מצביעה השנה על תחומים ספציפיים שחשוב בהם להאיץ מעבר ידע אקדמי וזו אינה מתאפשרת בין השאר כתוצאה מהיעדר משאבים באקדמיה לאפיין את הוכחת ההיתכנות היישומית הראשונית. ועל כן בתחומים המוגדרים בקול קורא זה בלבד יתאפשר מחקר אקדמי המכיל הוכחת התכנות ראשונית במסגרת הפרויקט המוגש.
קול קורא בשיתוף עם קרן בארד להגשת בקשות סיוע עבור תכניות מו"פ לחוקרים באקדמיה בישראל ובארה"ב ולחברות תעשייתיות המעוניינות למסחר ידע מהאקדמיה בנושאי מזון ותזונה
רשות החדשנות , קרן בארד (קמ"ח) ואגף תקציבים במשרד האוצר מקדמים תוכנית מחקר ופיתוח חמש שנתית לתחומי מזון ותזונה ומזמינים חוקרים וחברות ישראליות המבקשים לחבור לפעילות קיימת באקדמיה האמריקאית. החוקר ממוסד אקדמי ישראלי נדרש להשיא ערך פיתוחי יישומי בר מסחור לחוקר האמריקאי שתוכנית עבודתו אושרה למימון על ידי קרן NIFA האמריקאית (המכון הלאומי האמריקאי למזון וחקלאות) או לחוקרים שעבדו בעבר במימון קרן בארד והגיעו לשלב בשלות של ידע שעשוי לעניין חברה ישראלית.
מטרת הקול הקורא:
- קידום מחקר ופיתוח משותפים לישראל ולארצות הברית בנושאי מזון ותזונה, הן לצורך שיפור איכות ובריאות האוכלוסייה והן למניעת מחלות כרוניות הקשורות לנושאים אלו ומהוות נטל מרכזי בשתי המדינות.
- חיזוק חברות קטנות ובינוניות בתעשייה המתפתחת בתחומים מזון ותזונה, על-ידי הנגשת ידע מבוסס שמקורו באקדמיה בארצות הברית ובישראל.
קול קורא להעלאת חוקרים מחו"ל
רשות החדשנות ומשרד העלייה והקליטה מזמינים חברות ישראליות וחוקרים מחו"ל, עולים ו/או תושבים חוזרים, להגיש בקשת מענק למסלול מסחור ידע - ממוסד מחקר לתאגיד תעשייתי.
הירשמו לאירועים והוובינרים שלנו


על תחבורה אווירית חכמה ומטרות מיזם הרחפנים הלאומי
רשות החדשנות במסגרת מיזם הרחפנים הלאומי (בשותפות עם משרד התחבורה, רשות תעופה אזרחית, נתיבי איילון, C4IR WEF) מזמינה חברות טכנולוגיה ישראליות ובינלאומיות בתחום טכנולוגיות כלי טייס מאוישים ובלתי מאוישים, לרבות רחפנים, להגיש בקשות למענק בתכנית הפיילוטים לניסוי והדגמה (6-8 TRL) במרחב אווירי מנוהל (U-Space) תוך תיאום עם גורמי ניהול התעבורה האווירית ברמה הארצית.
בהמשך להצלחת הקול-קורא הראשון בו הודגמה יכולת טיסה במרחב אווירי מנוהל ובתאי שטח מוגדרים מראש, אנו פונים כעת להרחיב את מוטת הבקרה ולאפשר קיום אקוסיסטם עסקי משגשג ברמה הארצית, תוך תאום ממוכן בזמן אמת עם גורמי הניהול הקיימים, רשות שדות התעופה וחיל האוויר.
בוובינר נדבר על הצורך בתחבורה אווירית חכמה, על מטרות מיזם הרחפנים הלאומי, ועל המסגרת הרגולטורית והאתגרים הטכנולוגים בפעילות. בנוסף נציג את הקול הקורא, את הדרישות הרלוונטיות עבור הגשת בקשות ונענה על שאלותיכם. תשובות לשאלות שעלו במפגש יפורסמו בדף הקול הקורא.
1719x1069_eventdesktop.jpg


מדברים מה שבקדמת החדשנות!
מובילי ומומחי עולם הכלכלה והחדשנות הישראלית מספרים על פריצות הדרך, על התהליכים שמאחורי הקלעים ועל כל מה שמעניין בתחום החדשנות


היכנסו לקרוא את דוח החדשנות לשנת 2022


בלוג רשות החדשנות
כלי התמיכה שלנו, בגובה העיניים
רוצים להתעדכן ראשונים על המסלולים הפתוחים להגשה, החדשות והאירועים שלנו?
הירשמו לניוזלטר!